מיטב sell side- סקירה שבועית שוק המניות: סלולר, בנקים וטבלת ההמלצות המלאה


סלקום
תשואת שוק (מחיר יעד, 71.85)
בזק
תשואת יתר (מחיר יעד, 7.53)
מזרחי תשואות שוק (מחיר יעד 30.55)
בינלאומי
תשואת שוק (מחיר יעד 42.60)





• סלולר - על פי נתונים שהגיעו לגלובס ממשרד התקשורת, סלקום היא חברת הסלולר שאיבדה את מספר הלקוחות הגבוה ביותר מתחילת השנה. לעומת סלקום פרטנר ופלאפון מציגות מגמת צמיחה ומצליחות לקלוט מנויים. מתחילת השנה גייסה פרטנר 25 אלף מנויים, פלאפון גייסה 21 אלף מנויים וסלקום הפסידה 30 אלף מנויים. נתונים אלו מחזקים את ההעדפה שלנו לפרטנר על גבי סלקום

• בנקים - אתמול פרסמו שלושה בנקים אזהרות רווח. בנק לאומי צופה רווח זניח ברבעון בין 50 מיליון ₪ ל 100 מיליון ₪. בנק דיסקונט צופה רווח של כ-100 מיליון ₪ ברבעון ובנק הבינלאומי צפוי לדווח על רווח או הפסד קטן. כל הבנקים ייחסו את אזהרות הרווח בעיקר לירידות החדות בשווקי ההון, אשר הסבו הפסדים בקופות הפיצויים ובתיקי ני"ע והביאו לעלייה בהפרשות להפסדי אשראי בשל הירידה של שווי הביטחונות הסחירים שהלווים העמידו כנגד אשראי בנקאי. בנוסף, הבנקים גם ציינו את ההשפעה השלילית של השווי של נגזרות צמודות מדד שמהווה כלי לגידור תיקי המשכנתאות. הירידה בתשואות האג"ח הממשלתי ברבעון הגדיל את שווי ההתחייבויות בגין נגזרים אלו.

כיל - ע"פ כלכליסט, משרד האוצר ומפעלי ים המלח הגיעו להסכם באשר להגדלת תשלומי המפעלים למדינה. ההסכם יעלה יותר מ־5 מיליארד שקל לקופת מפעלי ים המלח, שנמצאים בבעלות חברת כיל שבשליטת החברה לישראל. ההסכם כולל שתי סוגיות "כבדות" מבחינה כספית: האחת - מימון עבודות קציר המלח שנועדו להציל את בתי המלון מסכנת הצפה. השנייה - העלאת התמלוגים שמשלמים מפעלי ים המלח למדינה.

• כור - מדרוג הורידה את דירוג האג"ח מסדרות ח', ט' וי' של כור מ-A1 ל-A2, שינתה את אופק הדירוג משלילי ליציב, והוציאה את האג"ח מרשימת מעקב, זאת, הסבירה סוכנות הדירוג, נוכח השיפור החד ברמת הנזילות ובגמישות הפיננסית של כור עקב השלמת עסקת מכתשים-כמצ'יינה. הורדת דירוג האג"ח נעשתה, בין היתר, עקב האחזקה במניות קרדיט סוויס אשר חושפת את החברה לסיכון שוק גבוה והובילה לרישום הפסדים כבדים ברבעון השני והשלישי של 2011.

• הוט- טלוויזיה רב ערוצית- כמות המנויים בשוק הטלוויזיה הרב ערוצית רושמת ירידה קלה מדי שנה, בשל אובדן נתחי שוק לטובת "עידן +" ותחליפים אינטרנטיים. אנו מעריכים כי גיוס המנויים של יס ברבעון הנוכחי בשיעור של 4,000 מנויים מרמז על אבדן מנויי טלוויזיה בהוט. אנו צופים ירידה של 3000 מנויים בתחום הטלוויזיה הרב ערוצית. תקשורת קווית- אנו מעריכים כי הגידול בכמות מנויי השיחות הפנים ארציות של בזק ברבעון השלישי הגיע בחלקו על חשבון צמיחת המנויים בהוט, על כן אנו הנחנו גידול של 6,000 מנויים, נמוך מן הממוצע הרבעוני של הוט אשר עמד בששת הרבעונים האחרונים על 9,000 מנויים. בתחום האינטרנט הנחנו גידול סטנדרטי של 7,000 מנויים. הכנסות- סך הכל, הכנסות הוט צפויות לצמוח ב-0.7% ביחס לרבעון השני של השנה. ההשוואה לרבעון המקביל אינה רלוונטית בשל ירידת מחירי הקישוריות בתחום התקשורת הקווית.
[attachment=0:pa6mwvvx]stokrec201111.jpg[/attachment:pa6mwvvx]