מיטב sell side- סקירה שבועית שוק המניות:סלקום, דלק רכב, וטבלת המניות המומלצות.
סלקום(תשואת שוק מחיר יעד: 80.00 )
לאומי(קנייה מחיר יעד : 19.50)
פועלים(קנייה מחיר יעד: 19.80)
כיל(קנייה מחיר יעד 67.00)
סלקום- עמוס שפירא מנכל סלקום בשש השנים האחרונות, הודיע על רצונו לפרוש מתפקידו בסוף השנה. מי שצפוי להחליפו הוא ניר שטרן אשר משמש היום כמנכ"ל נטוויז'ן. הפרישה של עמוס שפירא מגיעה בתקופה בה ההגמוניה של סלקום, פרטנר ופלאפון בשוק הסלולר צפויה להיסדק עקב כניסה צפויה לשוק של שתי שחקניות סלולר חדשות ומספר לא ידוע של מפעילים וירטואליים.
דלק רכב- ע"פ כלכליסט, הממונה על הגבלים עסקיים דיויד גילה אינו מאשר את המיזוג בין דלק רכב וקמור רכב. נודע כי גילה הציג את עמדתו בפני מנהלי דלק רכב, שהגיעו ללשכתו לשימוע. הסירוב של גילה נובע מחשש "להקלה על שיווי משקל לא תחרותי" בשוק הרכב - מונח מקצועי בהגבלים עסקיים שמשמעו יכולת גדולה יותר של היבואנים "ליישר" מחירים. מנהלי דלק רכב התנגדו לדעתו של גילה, וטענו כי הדבר דווקא יגביר את התחרות בענף ויביא להורדת מחירים, שכן מדובר בכניסה של שחקן חזק נוסף לשוק. בעמדתם תומכים ככל הידוע גם גורמים זוטרים יותר ברשות ההגבלים העסקיים, אם כי הדבר הוכחש אתמול. בשתי החברות פועלים כעת לשנות את דעת הממונה ולהציג בפניו נתונים שיסתרו את תפיסתו. גילה צפוי לגבש המלצה סופית בימים הקרובים.
העסקה המדוברת נחתמה ביולי, ובמסגרתה אמורה היתהדלק רכב שבשליטת גיל אגמון וקבוצת דלק לרכוש את השליטה בקמור רכב מידי דני ברנר. דלק רכב היתה אמורה לרכוש 64.21% מקמור תמורת 162 מיליון שקל - מחיר המשקף לחברה שווי של 253 מיליון שקל.
טבע- חברת טבע הודיעה על השקת תחליף חלב האם נוטרילון. הפצת המוצר תחל במסגרת תערוכת הורים וילדים בגני התערוכה. במסגרת שלב ההחדרה, בחרה טבע להשיק את המוצר במחיר היכרות הנמוך ב – 25% ממחירי קטגורית המוצרים המתחרים במשך מספר חודשים. נוטרילון הינו תחליף החלב הנמכר ביותר באירופה. תרכובת המזון של נוטרילון היא מבית נוטרישה מקבוצת דנונה.
ביטוחים – עפ"י כלכליסט, המפקח על הביטוח מהדק את הפיקוח על חברות הביטוח בכל הנוגע לדרישות ההון שהוא מטיל עליהן, על רקע חוסר הוודאות בשווקים והחשש מהאטה וייתכן אף ממיתון. אגף שוק ההון והאוצר שיגרו לחברות הביטוח שתי טיוטות של הוראות הנוגעות לנושא ניהול עודפי ההון, הכוללות בין השאר מגבלה על חלוקת דיבידנדים. חברות הביטוח יוכלו לחלק דיבידנדים במסלול ירוק (רק בדיווח וללא קבלת אישור מהפיקוח) רק אם הן יחזיקו 115% מההון העצמי הנדרש מהן (עודף של 15% על הדרישות) אחרי החלוקה. אם הן מחזיקות בין 105% ל־115% מההון הנדרש, הן יידרשו לקבל אישור מיוחד מהפיקוח לצורך החלוקה. אם עודפי ההון עומדים על 105% או פחות, תיאסר חלוקת דיבידנד.