x

עמוד 7 מתוך 8 ראשוןראשון ... 5678 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 61 עד 70 מתוך 73

נושא: שוקת רחבה נובמבר - דיונים ופרשנויות

Re: שוקת רחבה נובמבר - דיונים ופרשנויות

מילה על הפקיעה:

הייתה תופעה מוזרה היום. ברגע הפקיעה, הגלום היה 8 נקודות מעל המדד. כמובן שהפער הזה נסגר בצ'יק ברגע שהתחיל המסחר. אבל הפרשנות שלי לעניין, היא שהיה מישהו שמאד רצה להוריד את המדד. והיה מוכן בשביל זה לשים הצע לא קטן על מנת שהמדד יפתח בנמוך, וזאת למרות שבאותו הזמן הוא פשוט נתן כסף מתנה לסוחרי הארביטראג'ים, שאמנם התנפלו על העניין והקפיצו את המדד לגובהו הטבעי, אבל לאחר הפקיעה.

כמובן שזה ספקולציה והכל. אבל אני לא רואה פרשנות אחרת לעניין.

אורח

לפני דקות ספורות, כשראיתי שירדנו מ1020, הוספתי עוד מספר מרווחי פוטים כתובים, הפעם על 950-940 (למעשה הרחקתי את ההגנות. זה יחסוך עמלות במקרה שנמשיך לרדת ואצטרך לסגור את הפוטים).

בינתיים לא מוסיף כתיבות קולים. רק אם נחזור לירוק היום אשקול זאת.

http://www.zerosum.co.il/Users/1378/Pos ... Show/18969

אני דווקא הוספתי כתיבות קולים,
    כתבתי C1160 ו-C1140.

מקווה שלא התקרבתי מידי.

ציטוט פורסם במקור על ידי supgog
    לפני דקות ספורות, כשראיתי שירדנו מ1020, הוספתי עוד מספר מרווחי פוטים כתובים, הפעם על 950-940 (למעשה הרחקתי את ההגנות. זה יחסוך עמלות במקרה שנמשיך לרדת ואצטרך לסגור את הפוטים).

האם יש לתת מחשבה נוספת על השוקת המוגנת.
    כתבת 3 יחידות 950 מוגן 940. 3K בטחונות
    רווח צפוי מקסימאלי -600 ש"ח.
    הסיכון עצום כי אתה קרוב בפוטים רק 70 נקודות בזמן הכתיבה.

מה דעתך על כתיבה חשופה של יחידה אחת P870 נמכרה כאשר כתבת ב-300 ש"ח (150 נקודות מרחק)

אני כתבתי רק חשוף החודש.
    איזנתי בין קולים לפוטים,
    כל זמן שהפוטים עלו והם עלו כי התחלתי את הכתיבה כאשר המעוף היה ב-1110.
    כתבתי C1260, היום אני כבר ב-C1140.

אם תהיה תנועה של 6% ביום אחד למטה מייד בבקר, אהיה בבעיה. (אבל אתה לא פחות-כי 950 זה אומר שתהיה בנזק של 2000 שח לפחות.)
    אבל גם במשך היום אני מתקן, כמו היום שהוספתי קולים באמצע היום 1160 ו-1140.

בינתיים ברווח של 5K

http://www.zerosum.co.il/Users/2901/Pos ... Show/18812

אורח

דוד,

אין משמעות להשוות שיטה אחת שמייצרת תקבול של 600 שח, לכזו שנותנת 300 בלבד (ואם יש, אז מדוע שלא נשווה לכתיבה יחידה של פ820?) , ולכן אשווה בין 3 מרווחים לבין 2 אופציות 870 חשופות.

ראשית, לעניין הבטחונות -
    עבור כתיבת שלושה מרווח פוטים, הבטחונות הנדרשים הם רק 2400 שח (שכן מתקבל תקבול של 600 שח).
    עבור שתי כתיבות 870 חשופות- הבטחונות יהיו גבוהים יותר בסדר גודל.

שנית, לתרחישים האפשריים -

עליה במדד:
    שתי האסט' כמובן ירוויחו. אופציית הפוט הרחוקה תשחק הרבה יותר מהר ותאבד באחוזים משמעותית יותר מהמרווח..
    עם זאת, באחוזים מהבטחונות שנדרשו לצורך הכתיבה -- כנראה שהמרווחים יניבו יותר.

דשדוש:
    שתי האסט' מרוויחות. אופציית הפוט הרחוקה תשחק יותר ואילו המרווח ישחק באופן חלקי בלבד.
    זה מצב השוק בו עדיף להיות כתוב רחוק חשוף.

ירידות מתונות:
    המרווח לא מרוויח ואולי אף מפסיד מעט. אופציית הפוט הרחוקה נשחקת, אך לא לגמרי (מספיק יום אחד של נפילות להחזירה לחיים).
    אמנם נראה שעדיף להיות כתוב רחוק, אך כך אתה לוקח סיכון של קריסה מידי יום ביומו, בעוד ההפסד המקסימלי במרווח ידוע מראש וקטן בהרבה. אם אתה סומך על כך שהירידות לא יתגברו (ולכך לא חסרים קטליזטורים), כנראה שעדיף לכתוב חשוף ורחוק.

ירידות חדות:
    אפילו בירידה של 7% (נניח למדד 945), ההפסד על המרווחים יהיה סביל. שווים יעלה מ200 ש"ח ל500 ש"ח (כאשר המרווח נמצא בדיוק על הסטרייק, הסטיה כמעט ולא משנה את שוויו וכך גם הזמן לפקיעה) מה שאומר הפסד של 600 ש"ח סה"כ (שזהו כאמור התקבול הראשוני).
    האופציות על 870 מסוגלות (על אחת כמה וכמה אם הירידה תקרה תוך יום-יומיים) להתנפח למספריים גבוהים בהרבה. במיוחד אם זה קורה בשבוע שבועיים הקרובים, אתה עלול למצוא את עצמך עם כתיבות ששוות למעלה מ1000 שח כל אחת, ובהפסד משמעותי בהרבה.
    בנוסף, דרישת הבטחונות על הפוטים הכתובים תזנק, מה שיקשה עליך להתרחק אלא אם שמרת אחוז ניכר מהבטחונות בצד, אך במקרה זה, התשואה שתקבל בתרחישים ה"נורמליים" היא קטנה במיוחד, שכן גם כך היא לא מגיעה ל6% מהבטחונות שהשתמשת בהם בפועל.

שלישית - הרווח הפוטנציאלי

אז כמה ניתן להרוויח מכל אחת מהאסט' בהנחה שהשוק נחמד אלינו?
    במרווחים ניתן להרוויח 200 שח על כל 800 שח בטחונות, כלומר 25% על הסכום שמסוכן בפועל.
    באופציות החשופות, אתה אמנם יכול להרוויח 300 שח לאופציה, אבל ביחס לבטחונות שתשכיב מדובר על הרבה פחות. אולי 6% וכנראה שאפילו פחות.

רביעית ואחרונה - הסיכון למחיקה (או להפסד של סכום גבוה ממה שהיית מעוניין לסכן)

בכתיבה של מרווחים, הסכום שאותו אתה מסכן מוגבל וידוע מראש. לא יתכן שעל מרווח שכתבתי אפסיד יותר מ800 שח.
    לעומת זאת, בתרחישי קיצון אמיתיים (ראה דוגמת הצונמי ביפן, שם נפלה הבורסא ב20% ביומיים או שלושה), אפילו מספר קטן של אופציות פוט חשופות ותמימות עלולות לחסל תיק שלם, ולהוביל להפסדים של מאות אחוזים ביחס לדרישת הבטחונות.

סיכום שלי:
    אני לא פוסל כתיבה של אופציות פוט חשופות, אבל לדעתי זה לא הזמן הנכון לכך (הסטיה, עדיין, נמוכה מידי).
    די לראות את הירידה בסטיה בימים האחרונים (בהחלט תופעה מעניינת) , עקב הציפיה לתיקון או לבלימה ברמת ה1000, על מנת לנחש מה יקרה אם למרבה האכזבה המדד ימשיך לצנוח גם בשבוע הבא.
    אני כתבתי אופציות חשופות באוגוסט, לאחר הנפילה הגדולה והמשכתי בכתיבה חשופה בהמשך החודש, אך אז הסטיה (והפניקה בשוק) הייתה גבוה בכמה אחוזים טובים, ונתנה מענה טוב יותר לסיכון של אירועים כאלו (שרובם אינם כלכליים במקורם).

טוב, חפרתי מספיק, שיהיה בהצלחה .

ציטוט פורסם במקור על ידי david15
    ציטוט פורסם במקור על ידי supgog

האם יש לתת מחשבה נוספת על השוקת המוגנת.
    כתבת 3 יחידות 950 מוגן 940. 3K בטחונות
    רווח צפוי מקסימאלי -600 ש"ח.
    הסיכון עצום כי אתה קרוב בפוטים רק 70 נקודות בזמן הכתיבה.

מה דעתך על כתיבה חשופה של יחידה אחת P870 נמכרה כאשר כתבת ב-300 ש"ח (150 נקודות מרחק)

אני כתבתי רק חשוף החודש.
    איזנתי בין קולים לפוטים,
    כל זמן שהפוטים עלו והם עלו כי התחלתי את הכתיבה כאשר המעוף היה ב-1110.
    כתבתי C1260, היום אני כבר ב-C1140.

אם תהיה תנועה של 6% ביום אחד למטה מייד בבקר, אהיה בבעיה. (אבל אתה לא פחות-כי 950 זה אומר שתהיה בנזק של 2000 שח לפחות.)
    אבל גם במשך היום אני מתקן, כמו היום שהוספתי קולים באמצע היום 1160 ו-1140.

בינתיים ברווח של 5K

http://www.zerosum.co.il/Users/2901/Pos ... Show/18812

תשובה מפורטת ומלמדת.

א. כמה פעמים ראית שהמעוף נפל בחודש אחד ב-20% . נראה לי שאפילו בנפילות הגדולות זה לא קרה.
    לעומת זאת כמה פעמים נפלה ב-7% , לא מעט פעמים.
    יוצא שהסתברות ההפסד בשיטתך, הוא הרבה יותר גבוה.
    פרט לזאת אפשרי לייצר הגנה ע"י סטופ לוס- ברור שהוא לא עובד בלילה ובשבת.

ב. האפשרות למימוש רווח הוא הרבה יותר מהיר כאשר כותבים חשוף ורחוק.
    אני כתבתי P900 כאשר המעוף היה 1110 דהיינו 100 נקודות הפרש, האופציה נמכרה ב-250 ש"ח בערך.
    היום היא 490 ש"ח. (אני כבר הרחקתי ל-870) אבל יחד עם זה הקולים נשחקו ונתנו הרבה יותר מאיבוד הפוטים.
    גם בימים של ירידות של 2% כמעט ולא עלו אופציות אלו.

ג. אני מודע לסיכון הרב, במיוחד בתקופה זו, ואיני מקל ראש בכל מה שכתבת שאני מסכים לרוב הדברים.

ד. תודה על הערותיך המלומדות.

אורח

א. כמה פעמים ראית שהמעוף נפל בחודש אחד ב-20% . נראה לי שאפילו בנפילות הגדולות זה לא קרה.
    זה כלל לא רלוונטי.
    אם הS&P נפל 28.4% (!) בשלושה שבועות {החל מה19 לספטמבר 2008} ו18.2% בשבוע {3-10.10.08} והניקיי נפל 20% בפחות משבוע {שנה שעברה} - מה גורם לך לחשוב שלמדד נידף במדינה מוקפת אויביים זה לא יקרה?

מסכים שזה נדיר ולא סביר, אבל אם אתה מסכן בשביל זה את התיק (וכאמור, ייתכן שאף הרבה יותר), זה בעייתי.
    פוטים חשופים צריך לכתוב רק שהפניקה בשיא (כי אז מקבלים תמורה ראויה), ואנו רחוקים ממצב כזה.

אגב, לפוטים חשופים יש תחתית במציאות - על פ870 יחיד לא תפסיד יותר מ87K שח, ולא משנה מה יקרה .

יחד עם זאת,
    בירידה של 20% לא הפסדת, ובירידה של 25% הפסדת רק 5K אם לא הספקת להרחיק,
    ואם קדמת קולים בהתאם, כי זה לא קרה ביום אחד אז לא הפסדת ואולי אפילו הרווחת.

אני הפסדתי החודש על הפוטים אבל הקידום של הקולים נתן לי את הרווח, יכול היה להיות גם הפוך.
    גם היום הקולים שכתבתי נתנו לי תמורה עודפת על ההפסד בפוטים.

5K וגם אם תכפיל זאת ב-5 א ב-10 לא מוחק תיק.

שים לב שבמעוף אנחנו לאחר ירידה של 116 נקודות מה-13/11 עד היום כ-11 יום
    האם סביר שנרד עוד 20%.
    הרבה יותר סביר שנרד ל-980, ואז תצטרך להרחיק בהפסד את ה-950.

בהצלחה.

אורח

לא הבנתי את החישוב.

איך בירידה של 20% לא תפסיד (ירידה ל814)?
    25% ירידה זה אומר 763, הפוטים החשופים ישלמו יותר 10.7K ליחידה.

מה יקרה אם זה יקרה תוך שבוע-שבועיים וישאר עוד זמן רב לפקיעה?

מה יקרה עם נרד 28.4% כפי שהיה בסנופי?

תמיד יש פעם ראשונה לכל דבר. ההיסטוריה לא באמת מעידה על העתיד (ומספיק לראות את המדדים בהם כן התרחשו תנועות כאלו ללא שום "התרעה").

אינני יודע כמה פוטים חשופים אתה כותב, אך אם ברצונך להגיע לתשואה סבירה, צריך לנצל לא מעט בטחונות (עקב הכתיבה החשופה והתשואה הנמוכה באחוזים).
    וכשמנצלים לא מעט בטחונות בכתיבות חשופות, מסכנים הרבה מאוד.

יחד עם זאת,
    בירידה של 20% לא הפסדת, ובירידה של 25% הפסדת רק 5K אם לא הספקת להרחיק,
    ואם קדמת קולים בהתאם, כי זה לא קרה ביום אחד אז לא הפסדת ואולי אפילו הרווחת.

אני הפסדתי החודש על הפוטים אבל הקידום של הקולים נתן לי את הרווח, יכול היה להיות גם הפוך.
    גם היום הקולים שכתבתי נתנו לי תמורה עודפת על ההפסד בפוטים.

5K וגם אם תכפיל זאת ב-5 א ב-10 לא מוחק תיק.

שים לב שבמעוף אנחנו לאחר ירידה של 116 נקודות מה-13/11 עד היום כ-11 יום
    האם סביר שנרד עוד 20%.
    הרבה יותר סביר שנרד ל-980, ואז תצטרך להרחיק בהפסד את ה-950.

בהצלחה.

שים לב לעוד ענין
    למשל אם היית כותב 3 יחידות P1060 מוגנות 1050.
    היית מקבל 400 ש"ח ליחידה.
    הבטחונות- 1800 ש"ח
    אחוזי הרווח 1200 חלקי 1800 66%
    אחוז הסיכון הוא 1800 ש"ח הפסד, לרווח של 1200 ש"ח
    א"כ למה הסתפקת ב-25%וקבלת רק 200 ש"ח על הפרש.

אומר לך למה:
    כי ההסתברות שירד 70 נקודות היכן שכתבת,
    פחות גבוהה מההסתברות שיעלה 30 נקודות.

נקודה נוספת.
    מה דעתך לכתוב רק תוך יומי בקצוות נאמר 30 יחידות בכל צד .
    הרי תוך יומי לא ירד במכה אחת 20%, ואז לתקן במשך היום.
    הרווח בשחיקה יהיה גדול,
    לא להישאר בסוף יום בשום אופן בשוק- סוף יום יוצאים.
    מרוויחים רק שחיקה שבסוף היום יכולה להיות משמעותית.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות