x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: זקוק לריענון לגבי פדיון קרן חלקי באג"ח...

זקוק לריענון לגבי פדיון קרן חלקי באג"ח...

מודה שכניראה כבר שכחתי את הנוסחה...
    אם קניתי אג"ח קונצרני צמוד מדד, כמות של 10000 יחידות בשווי של 10000 ש"ח, ובעוד חודש נניח יש פידיון חלקי של 30% וריבית של 5% (קופון), הפארי הוא 120, מחיר האג"ח כיום 112. מה יהיה סכום הקרן החלקי שאקבל במועד זה בתוספת לקופון כמובן? בפשטות.. אני חותר להבין את האטרקטיביות של רכישת אג"ח מתחת לפארי שפידיון חלקי קרוב לכאורה גורם לרווח הון מיידי המורכב הפרש מחיר האג"ח לבין הפארי שבמקרה זה גבוה ב 8 נקודות ...
    תודה.

אורח

Re: זקוק לריענון לגבי פדיון קרן חלקי באג"ח...

היי מולטי,
    בדוגמא שציינת הרווח שיתקבל מהפידיון החלקי כנראה זניח.

הסבר:

מחיר הפארי מכיל בתוכו את הריבית הצבורה של האגח , כלומר קרוב ל5% ממחיר הפארי (6 אג') זה הריבית הצבורה.

אם נפשט קצת לצורך הבהירות ונניח כי הפידיון מתבצע מחר (על מנת שנוכל להזניח את ההצמדה ואת צבירת הריבית) והריבית הנקובה היא 5% (לא ציינת) אזי מחר תקבל:

5% ריבית ממחיר הפארי ללא הריבית הצבורה. מחיר הפארי הוא 120 ולכן מחיר הפארי ללא הריבית הוא 120/1.05 = 114.3.
    5% ממחיר זה נותן 5.7143 אג' ריבית לכל ע.נ (או 571.43 לכל ההחזקה).

אבל כמובן שמהריבית אין רווח משמעותי (שכן 5.7 אג' יתוקנו אוטומטית ממחיר האגח).

בפידיון החלקי ילקחו ממך 3000 ע.נ ותמורתם תקבל 3K*114.3 =שח 3429.

הרווח שלך מהפידיון = 3K * (114.3 - 112
    = 69 שח.

לא משהו שמצדיק כניסה..

supgog הי, ראשית תודה להסבר.
    האמת היא שזה אינו שיקול מבחינתי לכניסה לאג"ח, אבל בכל זאת רציתי להיזכר בחישוב.
    השיקולים שלי בחודשיים האחרונים, אחרי מפולת האגח"ים, רכישה של אג"ח יחסית טוב (מבחינת אמינות / סיכון), מח"מ, קצר עד 2.5 (משיקולים שלי), קופון סביר 5-6% , וכמו תמיד ואולי הכי חשוב כיום מבחינתי, מתחת לפארי, רצוי כמובן בכמה נקודות לפחות.
    בהתחשב בנתונים הנ"ל ולפי הסברך, אני מבין שככל שהאג"ח רחוק מהפארי לדוגמא 8 נקודות כמו בדוגמא שהצגתי, בסופו של דבר בפידיון אתה מרוויח רווח הון (ההפרש בין מחיר האג"ח בזמן הרכישה לפארי באותו מועד), בזמן פידיון האג"ח במלואו בסיום התקופה, בנוסף לקופונים וההצמדות ,(כמובן שיתכן שהאג"ח יגיע לפארי לפני הפידיון עקב ביקוש, ואז אמכור את האג"ח, וובמקרה זה רווח ההון הנ"ל יתממש עוד לפני הגעה לפידיון מלא של האג"ח).

molty,

ב-3 בבוקר ישנים ולא כותבים באתר!!!
    לעצם הענין, הפארי כולל גם הצמדה על הקרן והריבית ולכן בחישוב שידידנו עשה לך הקופון של 5% יצא בסביבות 6.
    לדעתי, אם מסתכלים על הפדיון (ולא רק על רווח הון מהיר כמו במניות) חשוב יותר להסתכל על התשואה לפדיון ולא על הקופון.
    לשמחתנו, יש היום הרבה (ולדעתי בקרוב יהיו הרבה יותר ובמחירים אטרקטיביים יותר) הזדמנויות ("אג"חים טובים") השקעה טובות.
    גם הקופון בהזדמנויות רבות גבוה יותר ממה שציינת.
    הכי חשוב - הפיזור.

מה יהיה עם הפורום?? איפה אלון?? היה צ'אט אתמול (עדיף להזיזו לשעה אחרת ושלא יעלה על החדשות)??

מועדים לשמחה,
    אודי

היי,

אכן היה צאט אתמול, אבל בגלל בעיה טכנית לא הייתי יכול להעלות את התמליל, שכן לא הייתי יכול להעתיק אותו...

בכל מקרה חשוב לציין עוד משהו קטן בנוגע לחישוב שלמעלה וזה המס על הרווח ההוני. במקרה המפורט למעשה יהיה תשלום מס כך שללא מכירה יגרם הפסד בטווח הקצר למשקיע. נכון שהדבר שולי בחישוב הכללי אך ראוי לציין גם אותו.

כמו כן חשוב לציין כי רווח הוני גדול יותר יכול להווצר בגלל סגירת הפער (מחיר השוק יכול לעלות) בין מחיר השוק למחיר הפארי ככל שמתקרב מועד התשלום. במקרה כזה מכירה מכירה עוד לפני המועד הקובע לפדיון החלקי יכולה להניב רווח הוני גבוה יותר מהמתואר. כלומר החישוב נעשה בהנחה שמחיר השוק לא זז ממועד הקנייה למועד הקובע - וכמובן שיש לקחת בחשבון כי יכול לזוז (למעלה או למטה).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות