על פניו האג"ח ירד מ 50 אג' נראה מפתה.
האם יש פה סכנה אמיתית לתספורת או לחדלות פירעון ?
האם לדעתכם הסיכוי גדול פנה מהסיכון ???
תודה רבה
יואל
על פניו האג"ח ירד מ 50 אג' נראה מפתה.
האם יש פה סכנה אמיתית לתספורת או לחדלות פירעון ?
האם לדעתכם הסיכוי גדול פנה מהסיכון ???
תודה רבה
יואל
דבר ראשון ראוי לציין כי לחברת פטרוכימיים 5 סדרות אג"ח שונות (ועוד אחת מוסדית) ולא כולם במחיר בצויין (יש גם מי שנסחרת במחיר מלא).
פטרוכימים אגח ו נסחרת אומנם בתשואה כפולה מהאחרות, תשואה העומדת על כ- 30% (שים לב כי אני מתייחס לתשואה ולא מחיר, שכן יכולה להסחר במחיר של 50 אגורות אך תשואה נמוכה באופן יחסי).
אכן מבין הסדרות השונות סדרה זו היא במדרג הסיכון הגבוה ביותר (יחד עם סדרה ה') וזאת בגלל לוח הסילוקין (פדיון חלקי ראשון רחוק) וחוסר בבטחונות.
לשם השוואה -
סדרות פטרוכימיים אגח ב' ו- ג' אומנם בעלות מח"מ ארוך יותר, אך יש להם בטחונות משועבדים (מניות בז"ן) ולכן הם נסחרים בתושאה נמוכה יותר של כ- 12% (שוב לעומת 30% בסדרות ה' ו- ו').
וכן, פטרוכימיים אגח ד' הינו גם בעל מח"מ/לוח סילוקין טוב יותר (משלם לפני כולם) וגם בעל בטחונות ולכן נסחר בתשואה ברוטו של כ-6%, תשואה שנמוכה מתשואת הקופון של הנייר ולכן מחיר השוק שלו אף גבוה ממחיר הפארי!
האם יש סיכון בהשקעה באגחים של חברת פטרוכימיים בעלי התשואה הגבוהה?
ברור שקיים סיכון כולשהו, וכן במידה והחברה לא תשלם לסדרה ד' בזמן הדבר יכול לגרור פרעון מוקדם שיגיע להסדר ואף פרוק - בתרחיש זה הסדרות הלא מבוטחות יהיו אכן שוות הרבה פחות מערכן הרשום ואף פחות מהמחיר הנוכחי!
אך ביחס לסיכון-סיכוי - הערכה שלי היא כי הסיכוי עולה על הסיכון!
למי שרוצה לצמצם למינימום את הסיכון יכול ללכת על המדרגה האמצעית, בה לאגחים יש בטחונות מסויימים (לא מלאים ובעלי תלות בערך מנייה - שגם היא יכולה להשתנות). אומנם מדובר בתשואה רשומה נמוכה יותר, אך הפוטנציאל לרווח הוני לא נמוך בסדר גודל - בעוד הסיכון כן - כך שיש בכך עסקה משתלמת ביותר.
כמובן שהתנודתיות הגדולה בשוק בימים אלו יכולה להביא בטווח הקצר להפסדים (ויש לקחת את זה בחשבון), אך מי שמשקיע לטווח ארוך (וזו האסטרטגיה הנכונה בימים אלו לדעתי), סביר כי יראה רווחים. בכל מקרה השקעה מסוג זה צריכה להיות במעקב שכן נתונים יכולים להשתנות עם מידע חדש שיזרום לשוק.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
שלום אלון,
ממה שהבנתי אג"ח ה' הסיכון קטן יותר מאג,ח ו'.
כלומר מבין ה2 עדיף לרכוש את ה'?
תודה וחג שמח
אני דווקא הבנתי מדבריו שלא אג"ח ה ולא ו'
אלא דווקא ב' או ד' ??
מה עדיף לדעתך אלון ???
ודעה קצרצרה לגבי טאוואר אג"ח ו' שווה השקעה כיום ?
תודה רבה רבה וחג שמח
נראה לי שחל בלבול,
אגח פטרוכימיים ד' הינו האגח הבטוח ביותר - צריך לשלם לפני כולם ויש לו את הבטחונות הטובים ביותר. הוא כמובן נסחר בתשואה "נמוכה" של 6%, אך תשואה זו נמוכה מגובה הקופון ולכן מחיר השוק גבוה ממחיר הפארי.
לא הייתי נכנס באופן אישי לאגח זה שכן במקרה של הידרדרות נוספת, המשך המגמה השלילית או בתרחיש הקיצון של יציאה להסדר של החברה - אגח זה יכול להיפדע בצורה חזקה ביותר (עבשרות אחוזים), על אף הבטחונות שבו, ולכן יחס הסיכון - סיכוי שלו לדעתי אינו משתלם ביחס לחלופות האחרות.
סדרות אגח - פטרוכימיים ב' ו- פטרוכימיים ג' נמצאים במדרגע האמצעית ומי שמחפש בטחון בשילוב תשואה עדיפה על השוק זה כנראה המקום להיות בו. תשואה יפה על הנייר לטווח ארוך, פוטנציאל רווח הוני מעליית מחיר השוק ובטחון חלקי בגלל השיעבודים של המניות. בתרחיש השלילי עדיין עתיד להיפגע אך למי שיכול להמתין את הסערה ההפסד (אם בכלל יהיה קטן).
כמובן שמי שמשקיע צריך לצאת מתוך ההנחה שהתרחיש השלילי / הגרוע לא יגיע (או נכון יותר נמצא בסבירות נמוכה מספיק - כפי שאני אישית מאמין) ולכן למרות הסיכון בטווח הקצר כנראה שיעדיף את אגח ה' ו-ו'. נכון שיש בהם סיכון: בטווח הקצר הדרדרות חוזרת (במיוחד לאחר העליות האחרונות), גלישה למשבר נוסף (למרות הכל אנו עדיין לא שם) או בעיות בתזרים של פטרוכימיים - יביאו שוב לירידות באגחים אלו.
אך מי שמאמין בשיפור המצב וביציבות החברה יכול לעשות הרבה יותר רווח הוני בטווח קצר (בתלות בסיכונים שצויינו) מהשקעה באגחים ה"מסוכנים".
השקעה בהם (סדרות אגח פטרוכימיים ה' ו- ו') צריכה להעשות לטווח קצר-בינוני תוך מימוש לאחר רווח בגלל עליית מחיר ולא לטווח ארוך (פדיון), בעוד השקעה בסדרות אגח ב' ו-ג' יכולות להעשות לטווח הארוך יותר למען גריפת רווח הוני מהחזקה. מי שאינו מוכן לקחת סיכונים יכול לגוון באגח ד', זהו לא סגנון ההשקעה שלי ואינני מאמין כי הוא נכון (ביחס לחלופות חיצוניות לניירות אלו - כלומר חברות אחרות), אך אני יכול להבין את ההיגיון שמאחורי סגנון השקעה זה (במיוחד למי שנמצא בשלב של "לחיות על הקרן" ואינו יכול לקחת סיכונים מיותרים.
לבסוף - עדיפות בין סדרות ה' ו- ו':
אין עדיפות ברורה, בהנחה כי התשואה תצתמצם היא תקרה בשניהם במידה שווה פחות או יותר. מה שחשוב כאן זה זמן ההשקעה ביחס למח"מ ולמועד התשלום הבא בסדרות השונות.
המח"מ הארוך יותר (והוא ישתנה בעקבות תשלומי הריבית הצפויים) מבין השניים נותן עדיפות על מול תשואה שווה (אך בשוק לא מדובר בתשואה שווה באמת והדבר נתון לשינוי ולכן גם אם נמדוד ברגע מסויים אין זה אומר כי ההשוואה / עדיפות בין שתי הסדרות תיהיה אותו הדבר גם מחר - בגלל שינוי מחיר השוק במהלך המסחר הפעיל).
התקרבות מועד תשלום (גם אם רק של ריבית) גם לו יש השפעה על מחיר השוק - כאשר בהתקרב מועד תשלום באחת הסדרות (ה', ו') אותה סידרה צריכה (לפחות על פי התיאוריה) להנות יותר מהשנייה (בגלל שינוי עתידי של המחמ ולוח הסילוקין - התיקון הטכני) והפוך מייד לאחרי אותו תשלום.
כמו כן יש להוסיף לכך את התנהגות הניירות וצפי השוק בהתקרב כל מועד תשלום (גם אם רק של ריבית) לגבי כל אחת מהסדרות האחרות של החברה.
לפיכך מדובר ביותר מדי משתנים בשביל למדוד אבדלי תשואה של אחוזים בודדים בין שתי החלופות.
לכן אני נוהג לדרג במדרגות - פטרוכימיים ה' ו-ו' במדרגה השלישית, ב' ו-ג' במדרגה השנייה, ו-ד' במדרגה הראשונה.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.