אני מניח שלא רק אני מתעניין... 8-)
חג שמח
אני מניח שלא רק אני מתעניין... 8-)
חג שמח
היי מולטי!
היו כמה צ'אטים החודש,
אך לצערי, אך תמליל לא נשמר.
ניתן לעקוב אחרינו גם בדף הפייסבוק.
היה צאט בראשון האחרון (ה- 16 לחודש), אך לקראת סוף הצאט היתה לי בעיה שהייתי צריך להיכנס מחדש ולמרות שהיה צאט פרודוקטיבי ומעניין (לפחות בעיניים שלי), איבדתי את ההיסטוריה ולכן לא היה ניתן להעתיק את התמליל.
בכמה מילים על הצאט:
ציינתי כי לדעתי עדיין צפויים ירידות בהמשך, אך אכן (כפי שכבר ציינו בעבר) יש אגחים מעניינים בשוק). אני אישית חושב כי התחלת כניסה צריכה להיות לאחר החג ולא במהלך השבוע שהיה (יותר רלונטי למי שקרא בראשון) שכן זהו שבוע מסחר מקוצר וסוף שבוע ארוך לאחריו ולכן יש סיכון מסויים בחזרה (למרות שכעת נראה כי סיכון זה יצטמצם).
המיקוד צריך להיות לדעתי באגחים של חברות בעלות תזרים ונכסים ממשיים ולא באגחים שמחירם נמוך (גם על חשבון תשואה ו/או פוטנציאל רווח הוני). מי שרוצה ללכת על הצד הבטוח יכול להתמקד באגחים עם המח"מ הארוך של אותם חברות ובכך להרוויח עוד כמה אחוזי תשואה, אך בידיעת הסיכונים ובהשקעה לזמן ארוך בלבד (לא הסתכלות יומית - השוק תנודתי ביותר ויכול להיות כי הירידות יחזרו, כך שבטווח הקצר יכול להגרם הפסד).
למי שחושב לטווח הקצר, בהחלט השקעה ממוקדת בניירות המוגדרים בשוק כמסוכנים (תשואות גבוהות) יכולה להניב רווח הון בזמן הקצר - אך נדרש להבין שתי דברים:
(1) יש לממש רווח ולצאת בנקודות ההחלטה! לא להתפתות לזמן הארוך, יש אי וודאות גדולה באותם הניירות ולכן הסיכון של הירידות וגלישה נוספת למגמה שלילית בהחלט אפשרית. יש לקחת את זה בחשבון (לא כולם יכולים לספוג ירידה של 10-15% ולהשאר שלווים - וזה בהחלט אופציה), ויש לדעת שגם אם ירידה באותם אגחים במידה ונראה כי יש חזרה של המגמה השלילית - נדרש לממש!
(2) יש להבין את הסיכונים ולהתמקד באותם ניירות / אגחים שנפגעו ללא שינוי כלכלי אמיתי במצבם. (ראה בפורום הרחבה פר נייר).
כמו כן בשבוע לפני כן לא היה צאט ובתחילת החודש היה צאט קצר ולכן תוכנו לא הועלה.
בכל מקרה ביום ראשון הקרוב (מייד לאחר החג) אתם מוזמנים לצאט נוסף. אנו מגיעים לנקודת המבחן ולמרות שיכול להיות כמה ימים עד שיהיה ניתן לעבור על כל הנתונים, אשמח אם תשתתפו בצאט ותמקדו בניירות מסויימים שלדעתכם יש בהם פוטנציאל כדאי שאני התמקד בהם גם בסיקור בשבועות הקרובים.
כעת רק נותר לראות האם אכן המגמה התהפכה (לדעתי מדובר בתיקון והרבה תלוי בחדשות הנוספות שיצאו מכיוון אירופה - ומדובר בחדשות רעות, אך יש לזכור כי אנו גם מדברים על תקופת דוחות בעולם והדוחות באופן כללי צפויים להיות טובים).
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
תודה אלון וולרי,
לאלון,אני אישית חושב דווקא שונה ממך, כלומר מעדיף להשקיע באגח"ים מח"מ קצר(גם מסיבות אישיות),שנחשבים סולידיים יחסית לדעתי, אשמח אם תוכל להתייחס לאגח"ים הנ"ל בהיבט סיכוי/סיכון כהשקעה לטווח קצר יחסית.
דלק ישראל א', דלק פטרו ז',טן דלק א', אידיבי ג', דסק"ש ד',ביטוח ישיר, מירלנד ג',כלכלית, (כולם צמודי מדד הסדרות במח"מ הקצר, במחירים נמוכים יותר ב5-8 נקודות ממחירם כיום).
תודה וחג שמח.
אלון חג שמח
תודה עבור סיכום הצ'אט שאותו כמו רבים אחרים קורא כל שבוע.
גם לי יש רצון לרכוש כמה אגחים והשאלה אם זה הזמן?
האגחים המענינים לפי דעתי הם:
איזי אנרגיה א, אלביט כל הסדרות, ישאל ה', ליברטי ג, סקיילקס, פטרוכימיים.
תודה
מיכאל
מולטי ומיכאל,
תנסו לשבת עם עצמכם ותנתחו את הקרקס הכלכלי שלפנינו. תנסו גם לא להקשיב לשרלטני שוק ההון ושאר אינטרסנטים למיניהם (דוג' קטנה - אתם בטח זוכרים את מאמרו ההזוי של מוסדי שמנהל כספי ציבור ואמור להגן עליהם, ושיצא דווקא להגנת בעל החוב והכל כמובן "באהבה" גדולה כמאמר בעל החוב). תזכרו גם שלשבת על הגדר איננה אסטרטגיה שגויה בימינו המטורפים דהיום. ובקיצור, סבלנות ואורך רוח. מה שתחליטו - תבורכו. והכי חשוב - פיזור!!
מולטי - אתה הולך, לכאורה, על בטוח עם אי.די. נוחי, אי.די תשובה ואי.די. פישמן. המח"מים בניירות שלך אינם קצרים, כי אם בינוניים סביב 2-2.5 שנים.
אני הייתי מציע לך להמתין קצת בסבלנות, תזכור שיום-יומיים של ירידות נאות ותמצא את מרביתם בשערים נמוכים יותר ממה שהיית מצפה. לדוג', רק לפני כחודש מרביתם נסחרו סביב ה-100. אישית, אני מרגיש הכי בטוח עם פישמן (תוסיף לך גם את דרבן) אבל אמתין לו בשערים נמוכים יותר.
מיכאל - לטעמי, הניירות שבחרת מסוכנים ומחייבים הכרת החברה (כולל חברת אם ובת) ובדיקה מעמיקה של הדוחות. לדוג': ישאל - הסדר חוב בקמן האמא, ליברטי - פרעון והפסקת מסחר בחברת האם דוראה ועוד ועוד. בעניין אלביט וזיסר, "סיכמתי" כבר עם מולטי שאנחנו קונים מנה בשער 25 ואולי נמוך מזה.
חג שמח,
אודי
אהלן אודי,
די מסכים איתך ברוב הנושאים, במיוחד בחשיבות הפיזור.
אני רוכש בזהירות בחודש וחצי האחרון ובהדרגה, כך שששער הקניה הממוצע נמוך בוודאי מהשער כיום.
כל פעם שאתה מזכיר "פיזור" אני ניזכר שוב באותו מרצה "חכמולוג" שזילזל באסטרטגיית הפיזור ודיבר כל הזמן על השקעה באג"ח אחד
ואהב מאוד את סיטי וטבע..אני מניח שחלק מהחברים יודעים במה מדובר... 8-)
מסכים איתך גם לגבי הערתך לאגחי"ם שמיכאל בחר להציג, במשפט אחד "ראש בריא למיטה חולה" אגח"ים מאוד בעייתיים במיוחד אם קוראים את מצבם בדוחות הפיננסים, ובכלל באינטרנט.
בהצלחה לכולם.
שלום אודי
אתה צודק כי הנירות מסוכנים. אבל אם תבצע פיזור וקניה בכמויות קטנות שלא מסכן את מצב חשבון הבנק אתה צפוי להשיג רווחי הון גדולים. רובם אני חושב בסוף ישלמו, וזה גם מתאים לאסטרטגיה של אלון שאני חושב כי הוא צודק.
איזי אנרגיה למשל אני לא מבין למה המחיר נמוך כל כך. אומנם יש לו קשיי תזרים אבל מצד שני הנכסים שווים יותר.
סקיילקס לפי דעתי נייר טוב להשקעה לטווח יותר ארוך והוא בסוף יתן רווחי הון.
אלביט הדמיה לא נראה לי כי ירד למחיר של 25 שם אתה מחכה. אני מחכה לקנות בירידה הקרובה אם תהיה.
פטרוכימיים אלון בעצמו פירט.
אני מעריך את התיחסותך והחלפת דעות בתקופה כה רגישה חשובה מאד.
מיכאל