גליל פילו עם אגוזים לילדה רגישה לחלב




שלום יעקב.חשבתי על בקשתך מהיום. והנה הפתרון.
מתכון פילו ממולא באגוזים
1 חבילה עלי פילו מופשרים.
150 גרם אגוזי מלך.
חצי כוס סוכר
כפית קינמון או שתיים.
חצי חבילה חמאה מומסת- אבל אתם תשימו שמן קנולה על עלי הפילו במקום.
אבקת סוכר
אופן ההכנה
לטחון בבלנדר או מעבד מזון את האגוזים סוכר וקינמון
לפרוש את עלי הפילו כל 2 ביחד. למרוח בשמן את כל שטח העלה העליון.
לפזר מהתערובת הקצוצה.
לגלגל הדוק את העלה פילו.
כך לגלגל כמה עלים שרוצים.
להניח בתבנית, לפרוש נייר אפייה עליה. להניח את עלי הפילו המגולגלים. למרוח שוב בשמן קנולה, למרוח בביצה טרופה לקבלת צבע שחום. יש להצמיד את העלים האחד לשני, ולחתוך קטעים לפי הרוחב הרצוי. לאפות בתנור ב- 190 מעלות צלסיוס. לפחות עשר דקות. לקרר ולפזר אבקת סוכר על החתיכות.

בהצלחה, ובתיאבון. אילנה.