x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 11

נושא: האגחים של אורד

אורח

האגחים של אורד

שלום לאלון ולחברי הפורום,

האגחים של אורד נמצאים אחרי כבר כמה ימים ירידות חריפות.
    הסיבות כוללות הורדת דירוג וכתבה לא מעודדת במיוחד בגלובס.

השלב הבא הוא בחירת מועמדות מקרב המחזיקים (אשר ביניהם מגדל והראל) שתנהל מו"מ עם החברה לגבי הסדר חוב.

הגרעון בהון העצמי הוא כ14.5M, ואילו ההתחייבויות לאגח הן עומדות על כ50M (אם כי קיימות התחייבויות הקודמות לאגח, לאוריגו ופלנוס).

בינתיים התחילה החברה תהליך התייעלות שכולל הפחתות שכר וצמצומים.

כנראה שהסדר לא יחזיר למחזיקי האגח את מרבית כספם, אך כאשר אגח א' נסחרת ברבע ממחיר הפארי ייתכן שיש כאן הזדמנות.

אין להתייחס לאמור כהמלצה.

Re: האגחים של אורד

לדעתי האסטרטגיה שלך מוטעית ומאוד לא מתאימה לתקופה, מה ההגיון להסתכן עם אגח"ים מפוקפקים ובעייתיים בלשון המעטה, כאשר יש הזדמנויות מצויינות לרכישת אגח"ים טובים, מדורגים גבוה (אין כוונתי חלילה לאלביט או אמפל..), עם חברות בעלות תזרים מזומנים טוב ,ומכפילים נמוכים ואטרקטיביים? למה להכניס "ראש בריא למיטה חולה" בשביל האשלייה "להתעשר"?.. היינו כבר בסרט הזה(אני לפחות..וניצלתי בעור שיניי...), אז לחזור שוב על אותה טעות?
    האסטרטגיה או דפוס החשיבה שלך היה מתאים אולי לתקופות של אופוריה בשוק האג"ח הקונצרני כאשר לא היו כמעט אגחים סבירים מתחת לפארי, אבל כיום?? יש המון אגחי"ם טובים כאמור ,נכון שהריבית והתשואה נמוכה יחסית "רק" 6-8% צמוד (להזכירך מק"מ נותן..2.75% ברוטו..!), אבל מי ש"מסתפק" בכך, ובמחמים קצרים יחסית, יכול להנות מהכנסה פאסיבית טובה ובטוחה יחסית, והכי חשוב לישון טוב בלילה (יחסית..).
    בהצלחה בכל מקרה 8-)

אורח

אהלן מולטי,

אינני משקיע בעצמי באגחים כאלה אף פעם, רק מביא לתשומת לב חברי הפורום.

הסיכון באגח כזה הוא גדול (על אחת כמה וכמה בימים כאלו), אך כך גם סיכוי הרווח.

לא מזלזל ב 6%-8% אבל נראה לי שאת הרוב פה זה לא מספק במיוחד בתקופה הנוכחית שניתן להשיג תשואה דו ספרתית בסיכון נמוך יחסי ופיזור גבוהה.

לענין אורד כרגע יש לחץ מכירות מטורף והאגחים משלמים אם ישלמו רק במאי כדאי לחכות ולראות מה קורה שם ואיך הענינים מתגלגלים.

אורח

ציטוט פורסם במקור על ידי reem8
    לא מזלזל ב 6%-8% אבל נראה לי שאת הרוב פה זה לא מספק במיוחד בתקופה הנוכחית שניתן להשיג תשואה דו ספרתית בסיכון נמוך יחסי ופיזור גבוהה.

לענין אורד כרגע יש לחץ מכירות מטורף והאגחים משלמים אם ישלמו רק במאי כדאי לחכות ולראות מה קורה שם ואיך הענינים מתגלגלים.
    אני יכול לתת לך כבר את הערכתי:
    התשלום לא יבוצע כסדרו. האגח תלך להסדר.
    ככל הנראה (מהמידע הידוע לי) שווי ההסדר יעלה על מחיר השוק הנוכחי.

מסכים שלא צריך לקנות בזמן הנפילות וכדאי לחכות להתייצבות.

חשוב להבין כי גם אם בנקודה הסופית יהיה תקבול גבוה מהמחיר הנוכחי (ואינני טוען לכך - מייד הסבר) אין זה אומר כי כניסה בשלב זה היא החלטה טובה - שכן התהליך אליו הולך הנירי ידוע - הסדר - ותהליך זה מלווה לרוב בירידות לקראת הפסקת מסחר או בגלל אי אישור והודעות חברה/בעלים (שמטרתם ללחוץ את המחיר מטה כדאי שיוכלו לשלם פחות בנקודה הסופית.

בנוגע לעניין החישוב...

בלי להיכנס למספרים (שכן כפי שכתבתי אין טעם לעשות תמחור במצב הנוכחי) - אומנם מדובר בהתחייבות של 50 מליון והון עצמי שלילי של 15 בלבד, אך האם אלו ההתחיבויות היחידות? האם יש התחיבויות קודמות? האם ניתן לממש נכסים בערכים הרשומים?

כנראה שהתשובות לכל השאלות זה - לא, ולכן ככל הנראה הערך האמיתי יותר נמוך מזה שמצטייר מהשוואה של 35 ל- 50 (כלומר 70%) והשוואתו למחיר השוק הנוכחי 25%...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

סליחה אלון, אך אני מופתע מתשובתך כשהכתובת היתה על הקיר.
    ביום 11/10 הוציאה החברה הודעה על תכנית רכישה עצמית בהיקף של 19 מיליון ש"ח. דבר שגרם לאג"חים לקפוץ כמעט ב 100% לסביבות 49 א"ג.
    2 סדרות החברה כללו ביום זה 50 מיליון ע.נ. ביחד ונסחרו סביב 25 א"ג.
    כבר ביום הפירסום רכשה החברה (באמצעות חב' בת) 9 מיליון ע.נ. ובמחיר הגבוה היומי 49 משתי הסדרות.
    וכל זה קרה 6 ימים לפני תשובתך הנ"ל.
    למחרת הוסיפה החברה רכישה של 3 מיליון ע.נ במחירים דומים.
    לעניות דעתי, אי אפשר להתעלם מהתרחשות זו כשהחברה רכשה תוך יומיים כרבע מהיקף הסדרות. בנתונים אלה צריך להיות ברור שמשהו מתרחש...
    לא זו בלבד אלא שהחברה המשיכה ברכישות, חלקן ע"י חברת הבת וחלקן ע"י החברה עצמה, רכישות שגרמו כמובן למחיקת האג"ח הנרכש והורדת היקף האג"ח הסדרות.
    ניתן לראות שאכן היו לאחר מכן התרחשויות נוספות (כגון: רכישת מניות החברה ע"י הבעלים, אדורם משמרוק, וקבלת הלוואה מבעל השליטה בהיקף 3 מיליון ש"ח.)
    המחיר עלה והחברה המשיכה לקנות אפילו במחיר 80 א"ג.
    רכישה אחרונה התרחשה אתמול ע"י החברה במחיר 85 א"ג.
    סה"כ רכשה החברה מיום ההודעה ועד אתמול (במשך 3 שבועות) בערך 23 מיליון ע.נ בעלות כוללת של כ 14 מיליון ש"ח.
    כעת היקף הסדרות כ 44 מיליון ע.נ. כשמתוכם חב' הבת מחזיקה כ 17 מיליון ע.נ. ובשוק נותר 27 מיליון ע.נ. , אמנם תאורטית חב' הבת יכולה להחזיר את הסחורה לשוק אך אני מדגיש שכ 6 מיליון ע.ע שנרכשו ע"י החברה עצמה נמחקו ממסחר.
    מי שראה את הכתובת על הקיר ונכנס אפילו במחיר הגבוה של יום ההודעה (אחרי העלייה מ 25 אג' ל 49 אג' שאגב שער זה החזיק לפחות שבוע) יכל לממש תוך זמן קצר במחיר 80 ויותר.

עכשיו אפשר לבדוק את דיוק הנתונים הנ"ל שפירטתי ועל סמך הנתונים הנ"ל לבצע הערכות האם בכוונת החברה ללכת להסדר ו/או האם בכוונתה וביכולתה לשלם.

לא הבנתי מה הטענה שלך לאלון?...

רם, מולטי וידידי,

אני קורא בהשתאות את דברי רם ומעניין לי לשמוע מה דעתכם על קניות החברה את האג"חים שלה.
    דעתי האישית שלילית מאד - החברה לקחה 1 שקל הלוואה מגב' כהן מחדרה וכעת מנצלת את חולשתה/תמימותה/אולי חוכמתה וקונה
    את זה ממנה בחזרה בכ-60 אג' (ממוצע לפי הנתונים שפרסם רם). אני מבקש להזכיר, החברה לא קונה את מניותיה אלא את האג"ח שלה.
    הפעילות היא לטובת בעלי המניות שלה (רווחי מימון גדולים) ולא לטובת בעלי האג"ח שלה כי כעת רוקנה עוד יותר הקופה שכנראה
    גם קודם היתה מצומצמת ובעייתית.
    בשולי הדברים, לא מזמן הייתי באסיפת בעלי האג"ח של אחת החברות ובה הלינו דווקא ידידנו המוסדיים על ריקון הקופה באמצעות הקניות הללו.

בברכה,
    אודי

לדעתי כבר עדיף אלביט א' על אורד....

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות