אפשר בבקשה ניתוח לבזק יום ראשון דיוודנד
תודה :P
אפשר בבקשה ניתוח לבזק יום ראשון דיוודנד
תודה :P
לרועי:
לא מתיימר לנתח את בזק, רק רציתי לחזור ולהבהיר שלחלוקת הדיבדנד אין שום השפעה על רווחי המשקיעים, שכן המניה יורדת ביום ה X בדיוק עפ"י שעור החלוקה.
רק משקיעים גדולים מעדיפים מניות שמחלקות דיבדנד, שכן הדבר מאפשר להם לשמור על שעור ההחזקה בנייר ועדיין להנות מרווחים.
למשקיע הקטן אין כאמור כל יתרון לרכוש מניות שמחלקות דיבדנד סמוך למועד החלוקה.
מה שכן לגבי הדיבידנד,
אפשרת כזו: כל פעם שהחברה מחלקת דיבדנד קונים עם הכסף עוד מניות של החברה וכך עם אותו סכום השקעה ראשוני יש יותר מניות.
כמובן שצריך לבדוק כל חברה וחברה לגופה, ואין המלצה.
בהצלחה.
להלן ציתות מהסקירה של שחקן מהיום:
בזק – המלצת קניה ! הצלילה האחרונה במחיר המניה, מחזירה אותנו לאחת המניות הדפנסיביות בתיק, ובמחיר שבהחלט נותן המון מרווח בטחון. הדוחות האחרונים אינם מצדיקים ירדה כה חדה, וגם הדיבידנד הצפוי המבטיח הכנסה יציבה וקבועה לתיק, הופכים את המניה לאובר שוטינג ברור – מצב אותו יש לנצל לאיסוף ושמירה על התיק. אין בהכרח אומר הדבר כי זוהי התחתית עבור המניה (ובכלל, לגישתי אין אפשרות להעריך דבר שכזה) אך כניסת מוסדיים מסיבית הצפויה בשבועות הקרובים מבטיחים כי המניה תציג תשואה עודפת ביחס למדד.
חבר'ה תודה לכל המגיבים אבל נדמה לי שכל השירשור הזה אינו במקום
הפורום הזה מיועד לניתוח על פי תורת ניתוח הטכני
ומה לעשות ניתוח טכני לא מכיר לא בדיבידנדים ולא בדוחות ולא ביום X
דבר אחד שיכולה אולי להכיר זה במוסדיים וזאת בתנאי שנראה את זה בימים ירוקים והווליום יתמוך בזה (כמובן שזה בהלצה כי זה לא משנה אם מדובר בציבור או במוסדיים)
דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.
הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.
לא אתיימר לענות במקום ניסן
אבל כל עוד שהיא במגמת ירידה (וכרגע היא במגמת ירידה) אין מה לחפש בה
דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.
הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.