x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: ישאל אגח ה'

ישאל אגח ה'

שלום,
    לחברי הפורום המלומדים,
    מה דעתכם על הנייר?

החברה קונה ומוחקת את הנייר מהמסחר בכל יום בימים האחרונים, יש בכך איתות חיובי בהחלט
    נסחר בתשואה מאוד גבוהה...

אין ספק שהעיתוי בעייתי אבל יש כאן פוטנציאל לא?

Re: ישאל אגח ה'

מסכים, אך ממליץ לקרוא את התגובה האחרונה שלי (מהיום) בשרשור זה - viewtopic.php?f=85&t=13139

לסיכום: לקנייה עצמה (למרות העיתות החיובי) אין משמעות אמיתית כפי שראינו באגחים אחרים (הוצאת גופים בעיתיים מנייר טרם יציאה להסדר, למרות שגובלת על התחום האפור/שחור, נעשתה כבר בעבר ויש בה הגיון מצד הבעלים). בנוסף, כפי שציינת גם עסקה טובה בזמן לא טוב יכולה לגרום להפסדים בזמן הקצר - דבר שבדרך כלל גורר מימוש מצד המשקיע וקיבוע ההפסד.

שימו לב - אני כן חושב שיש הרבה הזדמנויות כעת, אך מי שנכנס בזמן זה צריך לקחת בחשבון שייתכן כי ההשקעה שלו תרד גם ב- 30% לפני שהוא יראה רווח. בדיעבד כמובן יגידו כי היה עדיף להמתין למחיר הנמוך יותר, אך אף אחד לא יודע מתי המגמה תשתנה באמת.

משקיעים כמו וורן בפאט, ששם בחודשים האחרונים יותר מ-40 מילארד דולר ברכישה של מניות וראה אותם צונחים באחוזים דו סיפרתיים, אכן משקיעים כעת, אך להם יכולת ספיגה וראייה לטווח ארוך.

ההבדל בניהם למשקיעים כפי שאני רואה אותם בפורום הוא כפול - דבר ראשון הרוב (לא כולם) לא יכולים לראות צניחה של 30% במחיר הנייר ולא להיכנס ללחץ, דבר שני (וזה נכון עבור כולם) - ההשקעות שלנו נמוכות יחסית ולכן אנו יכולים לבצע אותם מתי שנרצה בשוק, משקיע שרוצה לקנות 5 מילארד דולר ממנייה מסויימת קונה אותה כאשר יש מי שמוכר, גם אם הוא יודע שלא ראתה תחתית. מרבית המשקיעים הפרטיים לא נמצאים במעמד זה ולכן יכולים להמתין ולהקטין את הסיכונים בצורה משמעותית.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות