נקודות מרכזיות
 העלאת הדירוג של S&P מעניקה אומנם ציון לשבח לכלכלת ישראל, אך נעשתה בעיתוי תמוה. חברת הדירוג מדגישה את החשיבות של המשמעת הפיסקאלי מחד, אך מאידך פותחת פתח להגדלה מתונה של ההוצאות כדי להיענות לדרישות המחאה.
 העלאת הדירוג פורסמה בשבוע שבו פרמיית הסיכון של ישראל עלתה יותר מאשר במדינות האחרות בעלות מאפיינים דומים, השקל נחלש יותר מאשר המטבעות האחרים ושוק האג"ח השיג ביצועים נחותים ביחס לשווקים האחרים. בהתאם לניסיון העבר, העלאת הדירוג אינה משפיעה בטווח קצר באופן משמעותי על תשואות האג"ח.
 בנתוני גביית המסים מסתמן מחסור לעומת התחזית. לאור הנמכת תחזיות הצמיחה לשנת 2012 מתחת לתחזית העומדת בבסיס התקציב, צפוי מחסור בהכנסות המדינה אשר יועמס בעיקר על שוק האג"ח המקומי.
 אנו מורידים את תחזית המדד לחודש ספטמבר ל 0%- בגלל הוזלות בסעיף המזון.
 אנו מעריכים שבנק ישראל יוריד את הריבית בסוף החודש.
 בארה"ב התפרסמו נתונים טובים. הנאום של הנשיא התווה מדיניות נכונה, אך הסיכויים לאישורה ויישומה אינם גבוהים.
 באירופה, פשיטת הרגל של יוון הופכת לכמעט ודאית. עלייה חדה בסיכונים של הבנקים האירופאים מקרינה גם על המערכת הבנקאית האמריקאית.

המלצות מרכזיות
 אנו מעריכים ששערו של השקל ימשיך להיחלש.
 הערכותינו להורדת הריבית התחזקו, אך הסיכונים הכלכליים והגיאופוליטיים התגברו, ואנו ממשיכים להמליץ על החזקת מח"מ בינוני ( 4-5 שנים).
 אנו ממשיכים להמליץ על גישה דפנסיבית באפיק הקונצרני.

מאקרו ישראל
 מי היה מאמין שבעיצומו של המשבר העולמי יעלה דירוג האשראי למדינה שכה תלויה בצמיחה הכלכלית בעולם, שבנוסף לכך עומדת לקראת ההצבעה על עצמאות הפלסטינית, ומדיניותה הכלכלית מאותגרת ע"י המחאה החברתית! מצד שני, מדוע לא, אם האג"ח שלה באירו נסחר בתשואה הנמוכה בכ 1%- לעומת האג"ח של איטליה וספרד שזוכות לדירוג דומה (איטליה) או גבוה (ספרד)?
 העלאת הדירוג "מסנדלת" את הממשלה מלבצע פעולות שיפרו את מחויבותה למשמעת התקציבית ומעניקה לה "גב" לעמוד מול הדרישות להגדלת התקציבים. יחד עם זאת, חברת הדירוג מעניקה לממשלה גמישות לבצע הגדלה מסוימת וזמנית של מסגרת ההוצאות כדי להיענות לדרישות החברתיות.
 מציאת הגז הופכת לפרמטר שכבר משפיע על מצבה המאקרו כלכלי של ישראל.  לפי ניסיון העבר (שהוא כבר רחוק, לשינוי הדירוג לא הייתה השפעה מיידית משמעותית על תשואות האג"ח.
 בחודשים האחרונים מופיעים הסימנים הראשונים של התמתנות בצד ההכנסות המדינה ממסים. מתחילת השנה נצבר חוסר בגביית המסים מול היעד בסך של כ 370- מיליון ₪. יש לציין שהמחסור נרשם במסים העקיפים, כאשר במסים הישירים נרשם עודף. על פי תחזיות הצמיחה המעודכנות לשנת 2012 אשר צפויה להיות נמוכה יותר מאשר התחזית העומדת בבסיס התקציב. מחסור בגביית המסים, ויישום המלצות של ועדת טרכטנברג צפויים ליצור "חור" בתקציב של 2012 אשר ימומן באמצעות גידול בהנפקות בעיקר בארץ, אך גם בחו"ל. גם עודפי התקציב של שנת 2011 , אם יהיו כאלה, יופנו לא להקטנת החוב (הקטנת ההנפקות), כפי שהיה נהוג בשנים האחרונות, אלא לצרכים חברתיים שונים.
 השכר הנומינאלי הממוצע במשק ממשיך לעלות בקצב מתון, כאשר גידול בשכר הריאלי "נאכל" ע"י האינפלציה.
 אנו צופים שמדד המחירים לחודש אוגוסט יעלה ב 0.3%- , אך כמו במדד הקודם, סיכויים להפתעות גבוהים מהרגיל ובעיקר הסיכון להחטאה כלפי מטה. אנו הורדנו את התחזית של מדד ספטמבר מעליה של 0.1% ל 0%- בעקבות הוזלת מוצרי המזון.

מאקרו חו"ל
 הנתונים הכלכליים שהתפרסמו בשבוע האחרון בארה"ב היו דווקא טובים. היצוא האמריקאי עלה לשיא של כל הזמנים. האשראי הצרכני המשיך לגדול. מדד מנהלי הרכש במגזר השירותים עלה מעל הציפיות. הנתונים המתפרסמים מעידים על כך שהכלכלה האמריקאית לא נכנסה למיתון, אלא מתנדנדת באזור של צמיחה חיובית נמוכה.
הנאומים של הנשיא האמריקאי והנגיד של הבנק המרכזי לא הרגיעו את המשקיעים. ברננקי לא חידש דבר ומשקיעים ימשיכו להמתין עד לישיבת הריבית ב 20- לספטמבר כדי לשמוע את הפרטים על הצעדים בהם צפוי לנקוט הבנק. האפשרויות די ידועות וכבר כתבנו עליהן בסקירות הקודמות.
 הנשיא אובמה יצא עם תוכנית נכונה שכוללת תמריצים בהיקף של כ 450- מיליארד דולר. הנשיא עדיין לא פירט את דרך בה תמומן התוכנית, אך הבטיח שעד 19/9 תפורסם תוכנית פיסקאלית שתכלול פרטי המימון. כמו כן, וזה הדבר החשוב, הוא הבטיח לפרסם את התוכנית ארוכת הטווח לקיצוץ בגרעון. הדרך אותה התווה הנשיא מאוד נכונה - תמריצים המרוכזים בעידוד התעסוקה וההשקעה בתשתיות בטווח קצר, ותוכנית להקטנת החוב לטווח ארוך. הבעיה היא שלמרות הנאום המרשים והמשכנע שנשא הנשיא כאשר קרא למחוקקים להתגבר על המחלוקות ולפעול במהירות לטובת האומה האמריקאית, לא בטוח שהיריבים הפוליטיים יעניקו לו זכות לרשום הישגים כלכליים 14 חודשים לפני הבחירות.
 המשק האירופאי נכנס למלכוד בלתי אפשרי בין הצורך לקצץ בתקציבי הממשלות, לבין ההאטה בפעילות הכלכלית שאם תעמיק, תהפוך כל קיצוץ ללא מספיק.
 במקביל, מתגבר הרפיון הפוליטי אחרי ההפסד של המפלגה השולטת בגרמניה והצבת מכשולים ע"י מספר מדינות בדרך לאישור חבילת הסיוע ליוון. האג"ח של יוון נסחרות בינתיים בתשואות שמגלמות הסתברות כמעט ודאית לפשיטת רגל וככל הנראה זה עומד לקרות בשבועות הקרובים. אם כבר התוכניות להצלתה נזנחות דה פאקטו, עדיף שזה יקרה במוקדם מאשר במאוחר כדי לפזר את אי הודאות ההרסנית בקשר להשלכותיה של פשיטת הרגל.
 אינדיקאטורים שונים שמגלמים סיכון במערכת הפיננסית באירופה נמצאים בשיא של השנתיים האחרונות. המתרחש באירופה כבר מתחיל להשפיע על המערכת הבנקאית בארה"ב ושגם בה ניכרת לאחרונה עלייה במרווחים הללו.
 רק צעדים החלטיים, כגון האיחוד הפיסקאלי של מדינות היבשת, יכולים לשנות את המגמה והסיכויים לאותם הצעדים במצב הנוכחי נראים לא גבוהים. שווקים
 מתחזקות ההערכות למהלך של הורדת ריביות ע"י הבנקים המרכזיים בעולם. אנו מעריכים שגם בנק ישראל יוריד את הריבית בסוף החודש. סיכויים להורדת ריבית מתגברים ככל שהתדרדרות בשווקים נמשכת ומצביע על עתידו העגום של המצב הכלכלי בעולם.
 השקל נחלש בתקופה האחרונה בצורה משמעותית ומחק את כל הייסוף שנרשם מתחילת השנה. היחלשות השקל ביחס לדולר הייתה חזקה אף יותר מאשר היחלשות של סל המטבעות של שווקים מתעוררים. השקל נחלש לא רק בגלל הציפיות להורדה בריבית, אלא גם בגלל הסיכונים הפיננסיים והגיאופוליטיים. אנו ממשיכים להעריך ששערו של המטבע הישראלי יוסיף להיחלש.
S&P  העלו את דירוג האשראי של ישראל דווקא בשבוע בו פרמיית הסיכון של ישראל עלתה יותר מאשר ה- CDS הממוצע של המדינות האחרות בעלות דירוג אשראי דומה, השקל נחלש יותר מהמטבעות האחרים ושוק האג"ח המקומי הציג ביצועים חלשים יותר בהשוואה לשווקים דומים. חולשת השווקים בישראל נובעת לא רק מהסיכונים הכלכליים, אלא גם הגיאופוליטיים והביטחוניים.
 למרות שהערכות שלנו להורדת הריבית התחזקו, אנו ממשיכים להמליץ על הקטנת חשיפה הדרגתית לשוק האג"ח והמשך החזקת מח"מ בינוני ( 4-5 שנים).
 בגלל שאנו מעריכים שהסיכון לתחזית המדד הקרוב מוטה כלפי מטה, אנו לא ממליצים להגדיל את הרכיב הצמוד בתיקים עד לפרסום המדד.
 האירו נחלש בכ 4%- ביחס לדולר האמריקאי בשבוע האחרון. יחד עם זאת, מתחילתה של השנה שומר האירו עדיין על יתרון ביחס לדולר של כ 3%- . כעת, כשהמצב הפיסקאלי של האיחוד התדרדר עוד יותר והסכנה מתחילה לרחף גם על יציבותן של המדינות החזקות באיחוד, האירו מתחיל לאבד מעוצמתו ולהידמות לכל מטבע של המדינה שנמצאת בתהליך של משבר חובות. נוסיף לכוחות פועלים להיחלשות האירו את הציפיות להורדה חדה בריבית באירופה. החוזים מגלמים ריבית של 0.5% כבר באוקטובר, מייד לאחר החלפת הנגיד הנוכחי שממשיך לדבר על האינפלציה. אם לא יעשו בדחיפות צעדים משמעותיים במסגרת האיחוד, ונראה כעת שזה לא עומד לקרות, האירו צפוי לעבור מהלך חד של היחלשות ולחזור לרמות מהם התחיל את קיומו של קרוב לשוויון ביחס לשערו של הדולר האמריקאי.

אג"ח קונצרניות
 אנו ממשיכים את ההמלצה לשמור על דפנסיביות של האפיק הקונצרניות, להקטין את החשיפה ולהעדיף את האג"ח בעלות דירוג - AA ומעלה.
 אנו מעדיפים את האג"ח של הבנקים שמרווחיהם עלו לשיא ובמיוחד את שטרי ההון הרגילים.
 אנו מעדיפים את ההשקעה במדד תל בונד 20 על פני התל בונד השקלי מאחר ופערי המרווחים ביניהם הגיעו לשיא