מיטב sell side- סקירה שבועית שוק המניות: על הראל, כלל ביטוח וטאו/בינלאומי. מיטב.


הראל השקעות
וביטוח- (קנייה, מחיר יעד 214 ש"ח) ממשיכים עם המלצת קנייה, מחיר יעד יותר נמוך.

כלל ביטוח- (תשואת שוק, מחיר יעד 85 ש"ח) - בדרך להורדת מינוף, מכירת השליטה בכלל ביטוח ע"י קבוצת איי.די.בי. זה רק עניין של זמן.

הראל (קנייה, מחיר יעד 245 ₪)
החברה דיווחה על הפסד כולל של 33 מיליון ₪ ברבעון השני, באותו סדר גודל שעליו דיווחה כלל לפני כמה ימים. אולם, הנקודות החזקות של הראל ברבעון שונות מאלו של כלל. מגזר ביטוח הבריאות ממשיך להיות עוגן בתוצאות (לעומת הפסדים בכלל) וגם מגזר הפיננסים שומר על רמת רווחיות תפעולית טובה (לעומת הפסדים תפעוליים מתמשכים בכלל פיננסים). הנקודות החלשות בהראל נובעות מביטוח כללי (בעיקר מיוחס להפסדי חיתום ברכב חובה) ותוצאות חלשות יחסית בביטוח חיים (הפסד גדול של 23 מ' ₪) וקופ"ג (עדיין שומרת על רווחיות נאה, אולם יש סטגנציה בדמי ניהול ועלייה ברמת ההוצאות). לאחר תום תקופת הדו"ח החברה דיווחה על ירידה של כ-118 מיליון ₪ נטו (אחרי השפעת מס) בהון העצמי (המהווה כ-3.3% מההון העצמי) בעקבות ירידות ערך של נכסים פיננסים המוחזקים כנגד הנוסטרו ועתודות ביטוח. זוהי ירידה קצת יותר חדה מאשר בכלל ביטוח.

כלל ביטוח (תשואת שוק, מחיר יעד 85 ש"ח)
החברה הציגה דו”ח סביר בהחלט לרבעון בהתחשב בתנאי השוק כאשר ההפסד הכולל הסתכם ב-32 מ' ₪. התוצאות של הרבעון ממשיכות את קווי המגמה שראינו ברבעונים הקודמים בכלל, קרי:
> תוצאות חיתום גרועות בביטוח בריאות (סיעודי)
> שיפור עקבי בתוצאות החיתום בביטוח כללי בארץ
> המשך הלחץ על דמי הניהול ורמת ההוצאות בפנסיה. לעומת זאת, תחום הגמל מהוה עוגן במגזר חיסכון ארוך הטווח ומהוה פרת מזומנים אמיתית.

כלל התמודדה לא רע עם תנאי שוק הון לא פשוטים ודיווחה על הפסד קל בלבד בביטוח חיים ורווחי השקעות סבירים בביטוח כללי.
הנזקים שהסבו שוקי ההון אחרי פרסום הדו"ח : כמובן, בתנאי שוק כה תנודתיים המניה מגיבה בעיקר להתפתחויות בזמן אמת של שוק ההון ודו"חות העבר אינם רלוונטיים (ולכן קיצרנו בניחוח למעלה). בעקבות הירידות בשוקי ההון מאז סוף יוני החברה צברה הפסד כולל נוסף של כ-134 מ' ₪ לפני מס קרוב למועד פרסום הדו"ח. מדובר בקיטון של כ-3.5% בלבד מההון העצמי לפני מס וכנראה מצביע על מהלך יזום של הקטנת סיכונים משמעותית.

טאו/הבינלאומי
ע"פ כלכליסט, טבעת הלחצים סביב טאו ובעל השליטה אילן בן־דב מתהדקת: אם לא די בחוב בסך 16.5 מיליון שקל לבית ההשקעות אקסלנס שטאו נדרשת לפרוע מיידית, כעת תצטרך החברה להתמודד גם עם דרישה מהבנק הבינלאומי לשפר את יחס החוב לבטוחה על ההלוואה, זאת באמצעות פירעון חלק מהחוב או הגדלת הביטחונות. זאת מבלי להזכיר את הלחצים שממשיכה להפעיל נציגות בעלי האג"ח על טאו בעניין הסדר החוב, כולל הטחת האשמות אישיות כלפי בעל השליטה בן־דב. התחייבויות טאו לטווח הקצר כלפי הבנק הבינלאומי מוערכות בכ־17 מיליון שקל, וזאת מול שעבוד ספציפי של כמיליון מניות סאני אלקטרוניקה, שבשליטת בן־דב ואשר מחזיקה במניות סקיילקס ופרטנר. אלא שמניית סאני הספיקה למחוק יותר ממחצית מערכה בחמשת החודשים האחרונים, כך שיחס החוב לבטוחה של הבינלאומי נשחק. טאו מסרה כי היא מתכוונת לטפל בנושא בכפוף לאישור בנק לאומי ונציגות מחזיקי האג"ח.

גזית גלוב

החברה פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון השני 2011. ע"פ כלכליסט, רבעון טוב של החברות הבנות מעבר לים סידר לגזית גלוב זינוק של 68% ברווח הנקי ל-251 מיליון שקל ברבעון השני.
הנהלת גזית גלוב מצפה לחלק לבעלי המניות בחברה דיבידנד שנתי של 1.56 שקל. רווחי ה-FFO של החברה המשמשים כמדד לביצועים השוטפים של החברה הסתכמו ב-95 מיליון שקל, לעומת 80 מיליון שקל ברבעון המקביל, זינוק של 18.7%.
רבוע כחול נדל"ן
החברה פרסמה אמש את דוחותיה הכספיים לרבעון השני. החברה רשמה ברבעון השני של השנה רווח נקי של כ-36.9 מיליון שקל, לעומת כ- 40.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. עיקר הקיטון נבע מהגידול בהוצאות הנהלה וכלליות ובהוצאות המימון, שקוזזו על ידי הגידול בהכנסות מדמי שכירות. החברה רשמה ברבעון גידול של כ-14.3% בהכנסות מדמי שכירות ברבעון השני של שנת 2011 אשר הסתכמו בכ-52 מיליון שקל, לעומת כ-45.5 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. הגידול נובע בעיקרו מהכנסות מהשכרת נכסים חדשים. הוצאות הנהלה וכלליות ברבעון היוו כ-9.1% מההכנסות בהשוואה לכ-7.2% מההכנסות בתקופה המקבילה אשתקד, והסתכמו בכ-4.7 מיליון שקל.

אמפל
גורם במשרד הנפט המצרי דיווח כי מו"מ חשאי בין הצדדים על שינוי מחיר הגז שמוכרת מצרים לישראל הופסק בעקבות האירועים בדרום. במקביל דווח כי נמשכים המאמצים לתקן את תחנת הגז בסיני, בה אירע לאחרונה פיצוץ.

תקשורת
ע"פ כלכליסט, שר התקשורת משה כחלון לא יאסור על חברות הסלולר למכור מכשירים לצרכנים, למרות ניסיונות של גורמים במשרדו להביא להחלטה שכזו. עמדת שר התקשורת היא שבידי הצרכן מצויות אפשרויות נרחבות לרכישת מכשירי סלולר, ולפיכך אין טעם להתערב בנושא. בחודשים האחרונים מנסים גורמים במשרד התקשורת ויבואנים קטנים לשכנע את כחלון לאסור על החברות למכור ללקוחות באופן ישיר טלפונים סלולריים. לטענת אותם גורמים, שליטת החברות בענף מכירת המכשירים מאפשרת להן לגבות מחירים גבוהים, לעומת אלה של היבואנים הפרטיים.

אפריקה
נכסים
ע"פ כלכליסט, [BstockB='611012'] אפריקה נכסים [/BstockB] רוכשת את החוב של עצמה בשווי של 100 מיליון שקל. החברה הודיעה הבוקרעל תוכנית לרכישה עצמית בשווי של 100 מיליון שקל. מהחברה נמסר כי מדובר על אגרות החוב מסדרות א', ג', ד', ו-ה' וכי התקופה שנקבעה לביצוע התוכנית היא עד סוף השנה. עוד נמסר מהחברה כי למרות שביצוע התכנית יקטין את יתרות המזומנים שבידי החברה ההערכה היא שביצועה לא יפגע ביכולתה של החברה להמשיך ולפעול במתכונת פעילותה הקיימת ולעמוד בהתחייבויותיה.