x

עמוד 8 מתוך 13 ראשוןראשון ... 678910 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 71 עד 80 מתוך 126

נושא: שוקת רחבה ספטמבר - דיונים ופרשנויות

Re: שוקת רחבה ספטמבר - דיונים ופרשנויות

שלום לכולם,

כשהבורסה יורדת המוזות שותקות?
    דווקא עכשיו הייתי מצפה לראות פעילות ערה של כתיבות.
    כותבים כשהסטייה גבוהה מהממוצע וקונים להיפך.
    גם אם טעיתם עכשיו, יכולת התמרון עצומה.
    עיברו לשוקתות בינוניות או אפילו אוכפים ותכינו מלאי בטחונות לשיפוצים.
    איך אמר באפט? כשכולם מפחדים תהיה גרידי.
    אז אנחנו לא באפט אבל יכולים לנגוס קצת בסטייה השמנה.

בתאבון,
    סביון.

רוצים דוגמאות?

אוכף 1080 - כתיבה של אחד בלבד ב-6920. מוגן בין 1010-1150 לערך. קחו פרופיט אם חוצים 1080 ביומיים הקרובים. ירידה מ-1050 תדרוש שיפוץ.

אפשרות שנייה, אהובה עלי במיוחד, היא קניית מרווח פוטים 1000-990 או דומה לו ומימון בעזרת פוט (880?) כך שהעלות שלילית בקטנה. המשך ירידות ואני כותב עוד שלישיה כזאת או מרחיק את הפוט המממן.

סביון.

כתיבה בתוך הכסף ליומי או דו יומי עושים ביום של עליות.
    למשל האוכפים התנפחו היום. אם מחר יבוא תיקון לירידות אפשר יהיה לכתוב
    אוכף בכסף ולהרוויח מירידת הווגא.
    התטא לא משפיעה עכשיו מה שמשפיעה זו הווגא הסטייה עכשיו סוחרים סטייה

כמו אוגוסט אני קצת שיחקתי באופציות לפי המגמה
    רכשתי בהתחלה פוט 1000 והמדד עלה
    אחר כך רכשתי 1060 וכתבתי 1020 ורכשתי קול 1140
    המדד המשיך לעלות אז כתבתי קול 1150 במחיר גבוה יותר ממחיר רכישת ה 1140
    ורכשתי 1080 (ביום חמישי האחרון)
    ביום א' החלטתי שזו הזדמנות לפתוח את הצד התחתון של השוקת לתוך הירידות
    רכשתי 900 ב 250 ש"ח וכתבתי אחרי כמה זמן את 910 ב 350 ש"ח
    בינתיים מחיר האופציות החשופות ב 1060 ו 1080 התנפח ויצר רווח גדול.
    יחד עם זאת השוק נראה כל כך תנודתי שאני ממש אתפלא אם לא נראה את ה 1020 החודש.
    ברור לי לחלוטין שיש לי בטחונות מבוזבזים כרגע בצד הקולים אבל אני עדיין לא רואה בשר מספיק רחוק.

לסיכום אציין שאני לא רואה שום סיכוי החודש לתנודה מהירה למעלה שתעבור את 1200
    החודש זה בעיקר דיפרסיה וללא המאניה.
    אישית אני גם לא חושב שתהיה פקיעה מתחת ל 950 אבל כאן הביטחון שלי לא כל כך גבוה ולכן אני יושב על הגנות

Long

סיפור:

הימים מיום ראשון עד היום, היו בשבילי כמו משחק שחמט מול השוק. משהו שדורש הרבה מחשבה.

ביום חמישי, היינו ב 1130. לא היה טעם להישאר ב 900. הזזתי חלקית ל 930. למעלה ישבתי על C1220 מוגנים. כמובן שאי אפשר היה לדעת שאנחנו עומדים בפני נפילה של 100 נקודות בשלושה ימים. אך למוד ניסיון משהו, קניתי מרווח יורד.

ביום ראשון בבוקר התחילו ירידות. קודם כל לקחתי את הרווח שנתן לי המרווח. אבל נראה שהשוק לא יציב, וקניתי 3 יחידות P1050, שהלכו וגדלו, ופיצו על ה 930 שגדלו רציני. עדיין לא ידעתי מה יהיה, והגעתי להחלטה שזו הזדמנות להעביר את שארית ה 900 ל 930. המצב בסוף היום היה כמות יפה של 930 מכורים, עם הגנה קידמית של 3 יחידות P1050. ואי שם למעלה C1220.

ביום שני, נראה היה שמתחיל סיפור לא קטן. ה 930 לא הטרידו אותי בכלל. בכל זאת זה רחוק. רציתי לקחת את הרווח שנוצר עם ה P1050, אבל זה היה בלתי אפשרי, בגלל ביטחונות. חששתי שהשוק יכול לחזור לעלות, ואז הרווח שהצטבר ב P1050 יאבד. וחבל. מה עושים? חושבים. בסוף הפכתי את ה P1050 לשוקת קנויה. קניתי קולים בערך כספי דומה ל P1050. באופן כזה, אני למעשה נועל את הרווח שיש. זאת על חשבון הקטנת הרווח במקרה של המשך ירידות.

ביום שלישי, המשיכו להיות ירידות. ה P1050 נכנס כבר יפה לכסף. הקולים שקניתי למחרת איבדו חלק גדול מערכם. אבל עדיין השוקת הקנויה הרוויחה יפה מאד. כמובן שבמבט כללי, ה 930 עשו הרבה מאד נזק. אבל ראיתי בזה נזק על הנייר. 930 עדיין לא הטריד אותי. אבל הבנק התקשר כי ה 930 כן הציקו לו. הייתי חייב להקריב משהו. חבל, אבל לא הייתה ברירה. הפיתרון היה להזיז את ההגנה הקידמית ל P1000. בכסף שהשתחרר, סגרתי 3 יחידות של 930 (שוב בגלל ביטחונות) והזזתי 2 אחרות ל 900. אז קודם כל סידרתי את הביטחונות. במקביל, קניתי קולים חדשים שיאזנו מבחינה כספית את ה P1000. אין משמעות כאן לאופציות שנבחרו. יש משמעות רק לזה שהערך הכספי שלהם יהיה זהה פחות או יותר לשלושה P1000. אני לא זוכר אפילו מה בחרתי. העיקר שתהיה אפשרות להרוויח אם תהיה קפיצה בחזרה למעלה. חוץ מזה סגרתי את רוב ה C1220 שהיו לי, והתאפקתי ולא מכרתי חדשים.

ביום רביעי, נפתח היום בעליה של 3%. קודם כל, לקחתי את הרווח שנתנו לי הקולים הקנויים מאתמול. עם הפוטים חיכיתי, וכאשר העליות התמתנו, הזזתי אותם להגנה קידמית על P950, וככה הצלתי עוד חלק מהכסף שהיה שם.

התוצאה הסופית של הסיפור הזה, הוא ששרדתי נפילה של 9%, בלי נזק. למעשה עם שיפור מבחינת המצב כי יש לי ביטחונות רזרוויים. היום מכרתי מחדש וביוקר יחסית רגל עליונה, הפעם C1180, שנראה היום מספיק רחוק המצב הכלכלי בעולם. כמו כן, השקעתי ממש בסיום, בשוקת קנוייה חדשה. זאת כי ההתלהבות של 3.84% נראית לי לא לעניין. יש יותר סיכוי שיקרה משהו מאשר שלא יקרה כלום.

מסקנות? כמו הפיתגם בין חכם לבין נבון. נבון יודע לצאת ממצבים שחכם לא היה נכנס אליהם. אז הייתי נבון אבל לא חכם. וזאת למה? הקידום ביום חמישי, שהכניס בסך הכל כמה מאות שקלים, עלה בסופו של יום בהפסד רווח של פי 10 מזה. וחבל. זה לא היה לפי הרצון "לתפוס הזדמנות". אחר כך ההתנהלות הייתה טובה, והמשחק עם שוקת קנוייה ניצל טוב את התנודתיות. רק שהרווח הלך על סגירה בחוסר ברירה בגלל ביטחונות.

מסקנה : כל המוסיף גורע

דמי כיס , אני נהנה לקרוא אותך

וכבר אמר החכם,
    אולי בזמן זה יותר נכון לקנות מאשר לכתוב

לדמי כיס,
    שוקת רחבה בימים טרופים אלו היא מתכון לצרות.
    אם כבר מרגיש שזו האסט' שלך הכי נוח איתה (גם אם לא הכי מתאימה לשוק כאמור) - ממליץ בחום לשמור בטחונות לכיוון סוף החודש (לשחיקה המוגברת), או לפחות לא לכתוב חשוף, גם אם נדמה ש "930 בטוח", כי אח"כ "את הבנק זה מדאיג"...

הצלחות.

אורח

שלום חברים,

חזרתי ממילואים ושמחתי לגלות כי הכיוון שנקטתי בפוזיציה התברר כנכון.

בשלישי לפני שבועיים רכשתי פ1070 ב1020 שח, היום סגרתי אותו ב5320 שח.

באופן כללי, ההפסד של אוגוסט כבר חזר כמעט במלואו .

http://www.zerosum.co.il/Users/1378/Pos ... Show/16224

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות