x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: Operation Twist - של בן ברננקי, למה?

Operation Twist - של בן ברננקי, למה?

אהלן שחקן מעוף/חברים,

יש סיכוי סביר שמחר ברננקי יציע את Operation Twist בו הוא קונה אג"ח לטווח ארוך ומוכר קצרות ובכך הוא מוריד את תשואת האג"חים הארוכות ומעלה את זו של הקצרות, ואז הוא גם לא מזרים כסף חדש.
    אפשר להבין שבן אדם שרוצה לקחת משכנתא או לקנות רכב בהלוואה ארוכת טווח זה יועיל לו, אבל איך תוכנית כזו יכולה לתת דחיפה לשוק?
    קראתי שהמח"מ הממוצע של המשקיע האמריקאי הוא בערך 3 שנים, אז אם כבר, משקיעים אלו יסבלו מהפסדי הון על האגח"ים, בגלל עליית התשואות.
    איך זה יכול לעזור למשקיע או לחברה ממוצעת?
    אני יכול להבין את "ההגיון" מאחורי תוכנית QE1-2 כאשר תשואות האג"ח הקצרות עלו ושלחו את המשקיעים לשוק ההון לחפש תשואות יותר אטרקטיביות וכתוצאה מזה השוק עלה.
    מה ההגיון מאחורי Operation Twist?
    מישהו יכול לתת הסבר?

Re: Operation Twist - של בן ברננקי, למה?

שלום איתי,

מצטער, אני גם לא מבין כל כך את ההגיון של התוכניות הקודמות.
    המדד לבחינה אינו שווקי הפירמידה אלא הכלכלה הריאלית וכפי שאתה רואה שם המצב די אנוש.

ההגיון היחידי לביצוע התוכנית/תוכניות החדשה/חדשות הינה אחת:
    שהמפולת הצפויה לא תקרה בימי הכהונה של הנגיד ושאר הפיגורות (כולל הנשיא), אלא יום-יומיים אחרי סיום תפקידם.
    ובלשון העם, אחרי המבול!!!

אודי

השוק המרכזי בעולם הוא שוק האג"ח. אמנם אין הדבר צפוי להשפיע ישירות על שוק המניות אבל ברננקי למעשה מגלגל את הבעיה,
    ודוחה את הקץ ע"י כך שהוא מספק תמיכה לשווקים. תסריט האימה של אובמה-ברננקי הוא נפילה באגחי ארה"ב שתשפיע מיידית
    על הלואות החברות, חוב המדינה והאזרחים ולכן "קנית זמן", כרגיל, תאפשר למרוח את הבעיה עוד קצת בתקווה שימצא פתרון פלאים
    או שאובמה יבחר שוב, המוקדם מביניהם.
    בכלכלה החדשה, אין כמעט משקיעים אלא בעיקר סוחרים ולכן לטווח המיידי יתכן והדבר יעלה את השווקים נקודתית.
    בכל מקרה אתם לא רואים בזה פתרון כי אין בזה פתרון בדיוק כפי ש QE2 הגיעה אחרי QE1 שאף היא לא עזרה כלל.

תודה על התשובות

נכון שכנראה תוכנית זו או אחרת היא בגדר "להרויח זמן" או משיקולים פוליטים
    אבל בעוד שתוכניות ה- QE היו איכשהו הגיוניות במטרתן להניע את השוק, התוכנית הזאת שנקראת Operation Twist לא ברורה (לי)
    כלומר אם שמים לרגע בצד את השיקולים הפוליטים והאחרים, מה היגיון הכלכלי של תוכנית כזו, אם רוב החוב הוא לטווח קצר?
    למה אם אני מעלה את התשואות לאג"ח הקצרים זה עוזר?, אם כבר זה יפגע באלו שרצו לקנות אותם בזמן האחרון.
    זה קשור לנזילות?, לחוב לסין? (יותר זול למחזר?)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות