פוקצ'ה מלח ים ורוזמרין - מתכון של קונדיטורית
החומרים
חצי קילוגרם קמח לחם (קמח שטיבל מספר 2)
10 גרם מלח
20 גרם סוכר
15 גרם שמרים יבשים
50 מ"ל שמן זית
ב-350 מ"ל מים
שמן זית
עלים מ 2 ענפי רוזמרין
מלח ים גס
אופן ההכנה
1. מנפים את כל החומרים היבשים לקערה או משטח עבודה - חשוב!
2. יוצרים גומה במרכזה, ומוסיפים את הנוזלים והשמרים.
3. מעבדים לבצק ולשים 10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
ניתן גם להכין במיקסר
4. מניחים להתפחה מכוסה עד אשר הבצק מכפיל את עצמו
5. מחממים את התנור ל 250 מעלות.
6. מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ
7. מניחים על תבנית משומנת ובעזרת האצבעות "דוקרים" את הבצק ומורחים שכבה של שמן זית
8. מפזרים את עלי הרוזמרין והמלח - ניתן כמובן לשים גם מוצרים אחרים - נא לא להגזים
9. אופים את הפוקאצה למשך 15 דקות, עד אשר פני המאפה מזהיבים
מצננים ופורסים למנות.
הערות
1
אינדיקציה לבצק שטפח טוב - מכניסים אצבע והחור נשאר ולא חוזר
2
מתאים לפיצה עבה כמו במתכון - לפיצה דקה חצי מכמות השמרים
מזכיר בצק של פיצה האט העבה מביניהם
3
ניתן להוסיף למעלה כמעט כל מה שעולה על דעתכם
בצל מטוגן - גבינה מגורדת - גבינה בולגרים - רוטב עגבניות - וכו...
4
מחכה לתגובות
בהצלחה ובתיאבון