x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 11

נושא: אאורה - תזרים מזומנים צפוי

אאורה - תזרים מזומנים צפוי

שלום אלון
    אאורה פרסמה תזרים מזומנים צפוי. אם נקבל את התחזית הכתובה שם - האג"חים של החברה מתומחרים בדיסקאונט משמעותי ונכון להשקיע בהם?
    מה דעתך? ובהתאם - איזו סדרה עדיפה?

תודה רבה

דניאל

Re: אאורה - תזרים מזומנים צפוי

בוא לא נשכח את הכלל הראשון במיוחד בהקשר של התחזיות - הנייר סובל הכל!!!
    אני מציע להמתין לדוחות שיתפרסמו בשבוע שבועיים הקרובים.
    הבעיה היא שעם כללי החשבונאות "היצירתיים" - גם הדוחות הפכו לקוריוז מעיק, בולט במיוחד בחברות הנדל"ן.

דבר נוסף, שמדגיש את הכלל הראשון שציינתי לעיל - נראה לך אפשרי גיוס של 50 מ' בשנה הקרובה עם תשואת הזבל בה נסחרת החברה?

שבת שלום

ציטוט פורסם במקור על ידי udiwe
    הבעיה היא שעם כללי החשבונאות "היצירתיים" - גם הדוחות הפכו לקוריוז מעיק, בולט במיוחד בחברות הנדל"ן.
    מה דעתך: בא נקרא לילד בשמו במקום "עם כללי החשבונאות היצירתיים"

"עם נסיון לשקר, לסלף, לעבוד על כולם, ולהראות כאילו חברה רווחית יותר מאשר המציאות"

ציטוט די ארוך אבל מה לעשות
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

אבי,

בוא נמשיך לשמור על לשון נקיה כיאה לאתר, ניתן לומר את אותם דברים חריפים ברמזים ובנטיה צינית ברורה.
    הייתי מציע להצביע בעיקר על זילות המקצוע שנקרא בימינו "רואי שיקים" (לשעבר, רועי חשבון) שזנחו לחלוטין את המקצוע המכובד "רואה חשבון"!!!
    העיקר שבעלי התפקידים בחברות הציבוריות חותמים על פתק קטן שהכל בסדר (וגם חותמים על שיק שמן ל"רואי השיקים") ובכך שומרי הסף מילאו את הכסת"ח.
    ולעצם העניין,למה לקנות את אאורה (לדוג אג"ח ב' שאני מסתכל עליו) בסביבות שער 50 אם בקרוב נוכל לקנות אותו גם בשער 40?? ואולי פחות?
    קצת סבלנות לא תזיק.

שבת שלום
    אודי

נראה לי שהתייחסתי לנושא במקום אחר, אך אינני מוצע את הדברים ויכול להיות שנמחקו בטעות.

לתזרים הצפוי יש מספר נקודות בעייתיות שכן מרבית התזרים תלוי בגורמים חיצוניים לחברה ולא בתזרים מזומנים מנכסים.

כפי שציין ידידי 50 מיליון מהתזרים שצריך להיות עבור תשלום האגח מקורו בגיוס. יש לציין כי השנה גייסה החברה 11 מיליון בלבד וזאת בתחילת השנה כאשר המוסדיים חיפשו מקומות לזרוק את הכסף שלכם. אני לא בטוח כלל שהחברה יכולה לגייס סכום כזה במיוחד לאור המצב הנוכחי והחששות הקיימות בשוק. (כמו כן ראה נקודה שלישית).

כמובן שניתן לטעון כי אפילו אם לא יצליחו לגייס התזרים כפי שפורסם צופה קופת מזומנים של מעל 60 מיליון ש"ח, כך שאפילו אם לא יגייסו אפילו שקל בודד עדיין יוכלו לעמוד בתשלומי החוב. כאן אנו מגיעים לנקודה השנייה - 50 מיליון נוספים צריכים להגיע ממכירת נכס. גם אם נניח שזהו השווי האמיתי ונניח כי אכן ניתן לממש את הנכס בשווי זה - עדיין לא מובטח מימוש!

ברגע שמחברים את הסעיף הראשון לשני מגיעים כבר לחוסר פוטנציאלי גדול בתזרים ובהתחשב בכך שקופת המזומנים של החברה צפוייה להיות אפסית (מדובר על כ-2 מיליון ש"ח אך סביר כי יהיה אפילו פחות) הדבר אינו מאפשר אורך נשימה לחברה ויכול לעורר בעיה. ויש את הנקודה השלישית...

הדבר הנוסף שיש לשים לב אליו הוא שבעוד אאורה פרסמה "תזרים" לשנתיים הקרובות החברה שככה לשים דגש על ציר הזמן. תשלום הפרעון החלקי מתוכנן לתחילת שנת 2012 בעוד הגיוס ומימוש הנכס מתוכננים ל-2012. דבר זה בפני עצמו בעייתי שכן יכול ללעורר בעיה תזרימית שעלולה לגרור יציאה להסדר ופריסה מחדש - וכולנו יודעים מה המשמעות של הדבר מבחינת מחיר שוק!

קשה לי להאמין כי במצב הנוכחי החברה מצליחה לממש תוך 5 חודשים את הנכס ובאותו הזמן גם לגייס את ההון הנחוץ - שכן זה הזמן המעשי שעומד לראשותה. כלומר ההתייחסות ל-2012 כשנה בה יהיה גיוס ויהיה מימוש בעייתי שכן 2012 אינה אופצייה לגבי החברה שיחס לתאריכי הפרעון המתוכננים - התזרים הנ,ל צריך להגיע בשנה זו - ואין הוא מתוכנן לכך.

הציין עוד כי אני מעריך (ומדובר בהערכה בלבד) כי במקרה זה הדברים יבואו לידי סיום בצורה טובה שתייצג רווח הוני למשקיעים ביחס למחיר נוכחי, אך בדרך אני צופה כי מחיר האגחים של חברת אאורה עוד ירדו ועלולים להיפגע בצורה ממשית תוך יציאה להסדר ופריסת החוב.

אך בנקודה הסופית מדובר בחברה בעלת הון עצמי חיובי, גם אם היא לוקה בצד התזרימי יש לאפשר לחברה את מרווח הנשימה ולתת לה את ההזדמנות להחזיר את חובותיה, כעת רק נותר לראות האם כולם יפעילו שיקול דעת ויאפשרו לתהליכים להתרחש בצורה מבוקרת או שכמו שראינו פעם אחר פעם יגררו אחרי המציאות "שתפתיע" אותם (בעלי השליטה ומחזיקי החוב).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

לאלון בוקר טוב. האם פרסום התזרים החדש של הברה משנה את תמונת המצב ביחס לפרעון אגח ג בחודש הבא {50 אחוז}
    בתודה על תשובה מהירה
    black

לאלון בוקר טוב
    החברה פירסמה תזרים ביו ביום 5.10.11 לפי תזרים זה [פרט לתשלום של 2000000} מליון שהוא עדין בסימן שאלה
    יש בכוחה לשלם את האגח הקרוב. מדוע התשואה של האגח עדין גבוה כל כך. מה הוא הסצנריו הגרוע ביותר. האם פירסום
    התזרים המעודכן בתאריך קרוב כל כך לפידיון לא יוצר מראית עין שלא לומר התחייבות מצד החברה לתשלום.
    אודה על תשובתך.

ראה התייחסות ממקודם...

נכון שיש בכך מראית עין, אך כבר ראינו מקרים דומים בעבר הלא כל כך רחוק.

מעבר לכך יש פה גם השפעה של השוק עצמו שנמצא במגמה שלילית ובכך שכסף אינו זורם פנימה (לפחות לא כסף שיכול לקנות ניירות מסוג זה).

יש פה בעייתיות מסויימת וכן - אני מאמין כי יש פה סיכון לא מבוטל - שכן חוסר הידיעה גדול פה.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

לאלון שלום.
    האתר של החברה פורסם מס טלפון המאפשר לשוחח עם סמנכ"ל הכספים של החברה בשיחה אישית ניתן לשאול אותו
    כל שאלה ולקבל תשובה. זה לא נראה לי כצעד שיגרתי ומצביע במידה רבה על ביטחון בתשלום הקרוב. כמובן שה ענין של
    הערכה בלבד.
    אני מציע שתנה לשוחח עימו לאחר החג אשמח אם תשתף אותי בהתרשמות שלך אתה בודאי תדע לשאול את השאלות הנכונות
    השעה בנייר זה לטווח הקרוה ריווחית ביותר אך מסוכנת מכאן בקשתי.
    אשמח מאד באם תענה לה. גם יתר חברי האתר יוכלו להתרשם מחוות דעתך.
    בתודה וחג שמח.
    black

זימון אסיפת אגח ה' וו' לא מבשר טובות, אלון מה דעתך כעת ?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות