x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 26

נושא: VIX? VXX? XIV!

אורח

Re: VIX? VXX? XIV!

ציטוט פורסם במקור על ידי סום
    תודה לsupgog

נקנה xiv ונמכר כעבור 5 דקות בחמישה אחוז רווח
    היי סום,

זו לא בדיוק הייתה מטרת הפוסט, אבל שמח שהרווחת .
    באופן כללי לא הייתי ממליץ להכנס לתעודות הללו ללא הבנה של כיצד הן פועלות.

ציטוט פורסם במקור על ידי סום
    שלום חברים

ניסיתי לעשות שורט על vxx ללא הצלחה.(אם ישנה אפשרות אנא תעדכנו)לבסוף קניתי את ה xiv
    ידוע של vxx ישנה שחיקה .איך זה משפיעה על תעודת xiv ההפוכה
    האם היא גם נשחקת או שמרוויחה מהשחיקה
    המשך יום מקסים לכולם

זה מה שניסיתי להסביר מעט הודעות מוקדם יותר. ברמת הVIX הנוכחי, התעודה שנשחקת היא דווקא XIV, ואילו VXX נהנית מ"שחיקה הפוכה" .

כדי להבין מדוע זה קורה, נסתכל על מחירי האופציות על הVIX לחודש אוקטובר.
    כעת עומד הVIX (נכון לסגירת המסחר בשישי) על 43.05.

עלות קול 42.5 היא 2.55$ (* 100) ועלות פוט 42.5 היא 13.2$ (* 100).
    משמעות הדבר היא שכתיבת חוזה על הVIX (שזה מה שעושה XIV) נעשית בגלום 31.85.

פירוש הדבר, שXIV תעלה עד פקיעת ספטמבר (פחות או יותר, שכן לא כל הכתיבות נעשו בסוף יום המסחר בשישי) רק אם הVIX ירד מתחת ל31.85.
    לעומת זאת, VXX קונה חוזים על הVIX, ולכן במקרה של דשדוש ברמת 43, תרוויח את ההפרש בין הגלום למדד ותעלה.

לסיכום-
    כאשר הVIX גבוה (ואני אעדכן את האומדן שלי ל30 ומעלה), סובלת XIV משחיקה (ומצד שני, המדד לא נוהג להשאר ברמות אלו זמן רב) ואילו VXX מרוויחה.
    כאשר הVIX נמוך (= מתחת ל30) VXX נשחקת (וזה מה שקרה מתחילת השנה ועד החודש) ואילו XIV היא זאת שעולה מה"שחיקה ההפוכה".

זה המיוחד כאשר עוקבים אחרי נכס שאין אפשרות לסחור בו אלא דרך אופציות. עמידה במקום של המדד במקום אחד גורמת רווח לתעודת לונג ומבקום אחר- רווח לתעודת השורט.

בהצלחה.

תודה על התשובה המנומקת

הפרדקוס במוצרי VIX האלה הוא שאם נגיד כשיש אופוריה בשווקים ואתה רוצה לקנות הגנה בציפיה שהויקס יעלה אם תקנה VXX השחיקה תהרוג אותך.
    מצד שני כשקורה משהו רע מאוד בשווקים והויקס טס מעל 40 ואתה רוצה לקחת שורט אתה תקנה סןה ואז השחיקה תהיה גדולה כמה מונים על זו שהVXX סבל ממנה.
    בעצם מה שיוצא הוא שבמוצרים האלה אתה צריך לקנות אותם דווקא אחרי עליה דרמטית בהם, בשוק אופטימי(לא אופורי) למרות עליות בלתי פוסקות לקנות XIV כנראה טוב יותר כי יש יותר סיכוי לעליות.
    הבעיה היא שהיחס סיכון סיכוי פה רע מאוד, משהו רע שקורה ואתה מאבד עשרות אחוזים וגם חייב לצאת כי השחיקה תמשיך לגרום לך להפסד גם אם הויקס יורד.
    בשורה התחתונה לא ראיתי פה איזו בוננזה גדולה, צריך פה ממש טיימינג טוב וגם הרבה מזל לא משהו שהייתי בונה עליו בתור השקעה וגם לא הגנה מירידות (שחקן מעוף אמנם מורווח יפה על הVXX עכשיו אבל יכלו לעבור גם שנתיים עד שהיה קורה מה שקרה והפוזיציה שלו היתה מופסדת 90 אחוז)

אורח

VIX? VXX? XIV! VXZ?!?

כלי חדש בתחום.

תעודת לונג חדשה על הVIX, בסימול XVZ מבית iPath החלה להסחר לפני כשבוע.
    תעודה זו, בניגוד לVXX ו-XIV היא תעודה דינמית, כלומר לא נצמדת לאורך יחיד של חיי אופציות לצורך המעקב אלא עוברת עפ"י נוסחא מוגדרת מראש בין האופציות לטווח זמן קצר לבין אלו לטווח בינוני, כאשר הפרמטר הקובע הוא מידת השחיקה שנובעת מהשקעה באופציות הקצרות.

(טווח קצר - אופציות לחודש חודשיים, טווח בינוני - אופציות לכחצי שנה).

בלי להכנס לנוסחא האמתית של התעודה - הכוונה היא החזקה של חוזים לטווח קצר כאשר הVIX "גבוה" וחוזים לטווח בינוני כאשר הVIX "נמוך".
    הרעיון הוא, לנסות להמנע ככל האפשר מאפקט הקונטגו הנובע מכך שכאשר הVIX נמוך, נוטים החוזים על הVIX להסחר בגלום גבוה מהמדד הנוכחי ולהפך.
    החסרון כמובן הוא בעליה מופחתת בתעודה כאשר הVIX מזנק.

תעודה זו, אם אכן הבנתי נכון את מהותה, יכולה להיות תחליף ראוי להחזקת תעודת הVXX. היא צפויה להיות פחות תנודתית ולשמור על ערכה טוב יותר.

( http://www.google.com/finance?q=xvz )

Re: VIX? VXX? XIV! VXZ?!?

ציטוט פורסם במקור על ידי supgog
    כלי חדש בתחום.

תעודת לונג חדשה על הVIX, בסימול XVZ מבית iPath החלה להסחר לפני כשבוע.
    תעודה זו, בניגוד לVXX ו-XIV היא תעודה דינמית, כלומר לא נצמדת לאורך יחיד של חיי אופציות לצורך המעקב אלא עוברת עפ"י נוסחא מוגדרת מראש בין האופציות לטווח זמן קצר לבין אלו לטווח בינוני, כאשר הפרמטר הקובע הוא מידת השחיקה שנובעת מהשקעה באופציות הקצרות.

(טווח קצר - אופציות לחודש חודשיים, טווח בינוני - אופציות לכחצי שנה).

בלי להכנס לנוסחא האמתית של התעודה - הכוונה היא החזקה של חוזים לטווח קצר כאשר הVIX "גבוה" וחוזים לטווח בינוני כאשר הVIX "נמוך".
    הרעיון הוא, לנסות להמנע ככל האפשר מאפקט הקונטגו הנובע מכך שכאשר הVIX נמוך, נוטים החוזים על הVIX להסחר בגלום גבוה מהמדד הנוכחי ולהפך.
    החסרון כמובן הוא בעליה מופחתת בתעודה כאשר הVIX מזנק.

תעודה זו, אם אכן הבנתי נכון את מהותה, יכולה להיות תחליף ראוי להחזקת תעודת הVXX. היא צפויה להיות פחות תנודתית ולשמור על ערכה טוב יותר.

( http://www.google.com/finance?q=xvz )

לא סחירה בעליל נכון לכרגע

אורח

Re: VIX? VXX? XIV! VXZ?!?

ציטוט פורסם במקור על ידי אינדיאנה
    לא סחירה בעליל נכון לכרגע
    אתה מתייחס רק למחזור או שגם הפועל הספרייד גדול (לא הסתכלתי)?
    ייתכן שיש לה עושה שוק שמאפשר פעולות בנייר.

הגנה על תיק מניות בורסה האמריקאית

אני מחפש כלי ע"מ להגן על תיק מניות בבורסה האמריקאית.
    זיו סגל כתב על הכלי שהוא משתמש בו (בקניון המניות) - נייר שנקרא Emini S&P500 להגנה על תיק כנגד ירידת S&P 500:
    "כל חוזה ערכו 50$ כפול מדד ה-S&P500. אם המדד עומד על 820, כל חוזה "שווה" 41000$ כך שבשביל להגן על 1200000 דולר שווי קניון צריך למכור כ-30 חוזים. ברגע שנמכרו החוזים, אנחנו מרוויחים עליהם אם ה-S&P500 יורד והרווח נוסף לתיק ומקזז את ירידת שערי המניות. אבל, ברגע שהשוק מתחיל לעלות אנחנו חייבים לקנות אותם חזרה משום שאחרת הרווח על המניות יקוזז עם הפסד על החוזים."
    זה ההסבר באתר החברה המנפיקה:
    http://www.cmegroup.com/trading/equity- ... tions.html

בבנק שלי טוענים כי מסחר ב e-mini פתוח רק למנהלי תיקים.
    אשמח לשמוע וללמוד מניסיון חברי הפורום על טכניקות הגנה מומלצות.

Re: הגנה על תיק מניות בורסה האמריקאית

ציטוט פורסם במקור על ידי oferעפר
    אני מחפש כלי ע"מ להגן על תיק מניות בבורסה האמריקאית.
    זיו סגל כתב על הכלי שהוא משתמש בו (בקניון המניות) - נייר שנקרא Emini S&P500 להגנה על תיק כנגד ירידת S&P 500:
    "כל חוזה ערכו 50$ כפול מדד ה-S&P500. אם המדד עומד על 820, כל חוזה "שווה" 41000$ כך שבשביל להגן על 1200000 דולר שווי קניון צריך למכור כ-30 חוזים. ברגע שנמכרו החוזים, אנחנו מרוויחים עליהם אם ה-S&P500 יורד והרווח נוסף לתיק ומקזז את ירידת שערי המניות. אבל, ברגע שהשוק מתחיל לעלות אנחנו חייבים לקנות אותם חזרה משום שאחרת הרווח על המניות יקוזז עם הפסד על החוזים."
    http://www.cmegroup.com/trading/equity- ... tions.html

בבנק שלך ?

איזה בנק מדובר ? בארץ ? בחול ?
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

Re: הגנה על תיק מניות בורסה האמריקאית

[quote=אבי1]
    ציטוט פורסם במקור על ידי oferעפר":1dfojh8m]אני מחפש כלי ע"מ להגן על תיק מניות בבורסה האמריקאית.
    [url="http://www.cmegroup.com/trading/equity-index/us-index/e-mini-sandp500_contract_specifications.html
    http://www.cmegroup.com/trading/equity- ... tions.html[/url]

בבנק שלך ?

איזה בנק מדובר ? בארץ ? בחול ?[/quote:1dfojh8m]

מדובר בבנק שלי, בנק בארץ.
    המטרה העיקרית שלי היא ללמוד על מכשירים אפשריים הגנה על תיק מניות בבורסה האמריקאית. רצוי מכשירים מסוג זה שאפשר למכור וליצור הכנסה.

זה מה שחשבתי, עיצה שלי פתח חשבון אצל ברוקר בחול ותנהל משמה את כל ההשקעות חול (גם זול יותר מבחינת עמלות וגם יהיה לך אפשרות לכל המכשירים הפיננסים הקיימים בחול ללא צורך להיות מנהל תיקים)
    דעתי בלבד, תקנו אותי אם אני טועה.

הטבע האנושי הוא להילחם בשוק, על מנת להצליח בשוק יש להילחם בטבע האנושי.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות