מדד יולי הפתיע וירד ב-0.3% (תחזית הקונצנזוס: עלייה של 0.3%, תחזית פסגות: עלייה של 0.2%).
המדד הכללי עלה ב-12 החודשים האחרונים ב-1.9% המדד ללא דיור עלה ב-1.3%, המדד ללא ירקות ופירות ב-2.4% והמדד ללא אנרגיה ב-1.7%.

ההשפעות העיקריות על מדד יולי היו:
ההשפעה העיקרית של המחאה החברתית בא לידי ביטוי בסעיף המזון שירד בשיעור של 0.6%. עיקר הירידות היו באופן טבעי במחירי מוצרי החלב שירדו ב-1.9%, העופות שירדו ב-3.2% ובמחירי המזון המוכן שירדו ב-6.7%.
גם סעיף שירותי הדיור בבעלות הפתיע כלפי מטה כאשר עלה רק ב-0.2%. נזכיר כי סעיף זה נמדד כשינוי בחוזי שכירות חדשים ומתחדשים וכי הוא עלה בקצב ממוצע של 0.6% מתחילת השנה. למרות שע"פ הנתונים שפורסמו בתקופה האחרונה נראה כי חלה האטה בביקושים בשוק הנדל"ן ועל אף ההשפעה האפשרית של המחאה על מחירי הדירות לרכישה, ההשפעה על מחירי השכירות תתעכב להערכתנו, בשל המחסור בדירות. אנו ממשיכים להניח עלייה בסעיף הדיור בחודשים הקרובים אם כי בקצב שהולך ופוחת.
סעיף אחזקת הדירה ירד בשיעור של 0.7% בעיקר בשל ירידה של 4.7% במחירי שירותי המים והביוב וירידה של 0.9% במחירי חומרי הכביסה והניקוי.
מחירי הדלקים ירדו ביולי בשיעור של 3.2% בעקבות ירידת מחירי הנפט בעולם בתקופה הרלוונטית.
מחירי ההלבשה וההנעלה ירד ב-8.1 אחוזים; בניכוי השפעות עונתיות ירד המדד ב-1.2%.

מדד אוגוסט צפוי לעלות ב-0.3%
ההשפעות העיקריות על מדד אוגוסט צפויות להיות:
מחירי החשמל הועלו השבוע בכ-9%. השפעת ההעלאה על המדד הכולל היא כ-0.25% והיא תורגש במדדים של אוגוסט וספטמבר (בחלוקה שווה).
עליית מחירי הדלקים ב-31 אג' נדחתה ברגע האחרון ע"י הממשלה אשר תפחית את מס הבלו בסכום זה באופן חד פעמי (אלא אם כן יוחלט אחרת).
מחירי הדיור יעלו בשיעור של 0.5%. אנו ממשיכים להניח עליות בסעיף הדיור שכן הוא מורכב אך ורק מחוזי שכירות ואלו יגיבו להערכתנו באיחור להתמתנות אפשרית במחירי הדירות לרכישה.
עלייה עונתית של 1.4% בסעיף התרבות ובידור, של 3.6% במחירי הירקות ופירות ומנגד ירידה עונתית של 6.3% במחירי ההלבשה וההנעלה.

מדד ספטמבר צפוי לעלות ב-0.1% בעיקר בהשפעת העלאת מחירי החשמל מאוגוסט, המשך עליות במחירי הדיור, עלייה עונתית במחירי הפירות והירקות ומנגד ירידה עונתית במחירי התרבות עם סיום החופש הגדול.

האינפלציה ב-12 החודשים הקרובים צפויה להסתכם ב-2.5% בהנחת שע"ח ומחירי נפט קבועים.




החלטת הריבית לחודש ספטמבר 2011:
מכלול הגורמים תומכים בהותרת הריבית על כנה חודש נוסף לפחות. ההשפעות החיצוניות בדמות ההאטה בארה"ב והחששות ממשבר פיננסי בגוש האירו תומכים בהאטה בצמיחה גם בישראל. בנוסף, התחייבות הפד להותיר את הריבית ברמתה עד מחצית 2013 מקשה כמובן על בנק ישראל להעלות את הריבית המקומית ולפתוח את פער הריביות עוד יותר. גם ההשפעות המקומיות תומכות בהותרת הריבית ובעיקר ירידת הציפיות האינפלציוניות אל מרכז היעד של בנק ישראל השקולה למעשה לעלייה של כאחוז בריבית הריאלית במשק. אנו מעריכים כאמור שהריבית תוותר ברמה של 3.25% בחודש הקרוב וגם עד סוף השנה. הריבית בעוד 12 חודשים תעמוד להערכתנו על 3.75%. נציין כי להערכתנו מוקדם לדבר על הורדת ריבית כיוון שעיקר ההתפתחויות בשווקים שהובילו להערכות אלו התרחשו במהלך החודש האחרון. אנו סבורים כי בנק ישראל יעדיף להמתין לפחות חודש נוסף על מנת לבחון אם התפתחויות אלו בנות קיימא ואת מידת את השפעותיהן.


תחזיות פסגות לאינפלציה ולריבית בנק ישראל
[attachment=0:2oyjwrko]psagot.jpg[/attachment:2oyjwrko]

אורי גרינפלד, מנהל מחלקת מאקרו, פסגות בית השקעות