הצטרפת לחדר
(17:52) liranliran:ודנה מה המצב
(18:46) lembo:וnn
(19:21) יגאל1:ונובל אנרג'י מבהירה: קידוח "לוויתן 1" יחודש בשבועות הקרובים; "לוויתן 3" צפוי להגיע למטרה בספטמבר
(19:22) liranliran:ומבחני ההפקה שייערכו ב"לוויתן 1" נועדו לקבוע האם הפקת הגז הטבעי מהמאגר מסחרית
(20:01) עמית1:והי אלון וערב טוב לכולם
(20:01) אלון פיאדה:ושלום לכולם, מייד נתחיל בצאט
(20:02) אלון פיאדה:ואם יש שאלות כלליות זה הזמן להעלות אותם ואני התכנן את הזמן כך שניגע בכל הנושאים
(20:03) עמית1:ושאלה כללית: האם לדעתך והערכתך שווה להיכנס לאגח"ים שירדו חדות בתקופה האחרונה?
(20:04) עמית1:ואו להמתין? כי הירידות עלולות להחמיר בהמשך?
(20:05) hilidan:ושלום אלון. בעקרון - יש היום קבוצה גדולה של אג"חים המצויים בשלבי הסדר שונים. למשל - אולימפיה וטאו.
(20:05) hilidan:ומה דעתך על ההסדרים המוצע למשל באולימפיה?
(20:06) אלון פיאדה:וטוב אז כך...
(20:06) hilidan:ואלון?
(20:06) אלון פיאדה:וכן?
(20:07) אלון פיאדה:ולגבי הירידות האחרונות והסיכוי לשינוי מגמה היום - אני מאמין כי בעוד מרבית הירידות אינן מוצדקות עדיין מוקדם לדעת מה צופן העתיד
(20:07) אלון פיאדה:וכאשר מדברים על אגח אני אישית מאמין בכניסה במנות ובצורה מדורגת
(20:09) אלון פיאדה:ולכן, למרות שאני מאמין כי דובר במחירים טובים, מאוד יכול להיות כי השינוי שראינו היום אינו מייצג וכי בימים ובשבועות הקרובים עדיין נראה ירידות, במיוחד אם יהיו הדעות שליליות נוספות מכיוון אירופה
(20:09) אלון פיאדה:ו*דובר = מדובר
(20:11) אלון פיאדה:ואני כן מאמין כי יש במחירים הנוכחיים פוטנציאל גדול, במיוחד בתחום האגח, אך גם במניות, שכן לא סביר כי "כל" החברות במשק יפשטו את הרגל ום זה יהיה המצב - אז בכל מקרה אין מפלט אמיתי מהמצב ע"י שמירת הכסף בבית או בבנקים
(20:12) אלון פיאדה:והאם הייתי נכנס - כן בצורה מבוקרת תוך ידיעה כי יכולים להיות עוד ירידות ומתחיל דווקא מהחברות שאליהן אנו לא מדברים לרוב,החברות הגדולות והיציבות במשק, שרגיל נסחרות בתשואות שוק נמוכות, שכן התיקון בהם הכרחי ובהם ניתן לשם את הכסף הגדול
(20:14) zuki:והאם אלביט הדמיה כלולה בהן?
(20:15) אלון פיאדה:וחשוב לזכור כי לא כמו במניות, רכישה של אגח (שהינו חוב) במחיר נמוך ממחיר החוב חייב לייצר רווח הוני למשקיע בזמן מקסימלי מוגדר - עד מועד התשלום, הנחה כי אכן מבוצע תשלום! וזאת בניגוד למניות שיכולות להסחר בחסר במשך שנים
(20:15) אלון פיאדה:ואלביט הדמיה אינה נופלת בקטגוריה של חברות בטוחות...
(20:15) אלון פיאדה:ואך נוכל להגדיר לפחות שלושה קטגוריות להשקעה בתחום אגח בימים אלו
(20:16) אלון פיאדה:ווהיא בהחלט נופלת בשנייה
(20:16) אלון פיאדה:וכאשר החלוקה היא כך:
(20:16) עמית1:ווהבטוחות שאתה מתכוון אליהן, זה בדירוג הגבוה של AA ומעלה...
(20:16) zuki:ושתי סדרות משלמות בחודש זה אחת בספטמבר האן פה היזדמנות?
(20:17) אלון פיאדה:ו(1) החברות הבטוחות, אלו שמוגדרות גדולות מכדי ליפול, בעלות נכסים ממשיים ותזרים מזומנים יציב, למרות שראינו במשבר האחרון מה שווה ההגדרה של "גדולות מכי ליפול"
(20:1 אלון פיאדה:ו(2) אלו שירדו מעבר לכל פרופורציה ללא סיבה כלכלית טהורה או הודעה קריטית הקשו בחברה עצמה
(20:19) אלון פיאדה:ואגחים אלו, בעוד יכול להתגלות בהמשך כי דווח של בצורה מדוייקת, סביר כי יתקנו בסופו של דבר בטווח הקצר-בינוני וכי רובן בל זאת לא יפלו ל"חוסר הדיוק, שכן מרבית השו לא פועל בצורה זו וגם אם כן הדברים אינם מתגלים באופן גורף על כלל החברות
(20:20) אלון פיאדה:ו(3) אלו שירדו בגלל סיבה מוצדקת [כמו אמפל ודלק נדלן] - וגם כא יש לחלק לשניים
(20:20) אלון פיאדה:ו(3.1) אלו שירדו למחירים המשקפים פוטנציאל רווח גדול בסבירות טובה [אותם אגחים שאני אוהב כל כך להתעסק איתם]
(20:21) אלון פיאדה:ו(3.2) אלו שירדו אך משקפים מחיר ראלי או אף גבוה על מול שווי נכסים ותלויים בחסדי חוץ (למרות שלרוב בהם יש פוטנציאל גדול מאוד)
(20:22) אלון פיאדה:ודרך אגב אני לא אומר כי לא כדאי להשקיע בקבוצה האחרונה כל, אלא כי יש לברור ויש להבין את הסיכונים (מחיקה כוללת) על מול הסיכוי (שנסמך לרוב על ודעות מתוכננות)
(20:22) אלון פיאדה:ושכן כפי שאני תמיד אומר - המטרה היא לא תשלום בפועל אלא עליית מחיר הנייר בשוק - שם נמצא פוטנציאל הרווח האמיתי
(20:22) אלון פיאדה:ואם נחזור רגע לאלביט הדמיה
(20:23) אלון פיאדה:ואז למרו שלחברה יש קשיים
(20:23) אלון פיאדה:והיא עלתה לכותרות והתחילה את הצלילה בגלל הודעה שאינה קשורה ישירות לחברה עצמה - והסיבה לתחילת הירידות למי שזוכר היתה - בעיית החוב הפרטי של בעלים מול הבנקים
(20:25) אלון פיאדה:ומשם וברגע שקוטלגה בעיני המשקיעים הקטנים כאגח "זבל" - ספגה ירידות גדולות בהמשך הדרך ואם הירידה של כלל השוק ירדה במסגרת הקטגוריה שלה בצורה חדה - הרבה בגלל פניקה ומכירה שאינה משיקולים כלכליים
(20:25) אלון פיאדה:והאם ישלם ת התשלום הקרוב - יש לכך סיכוי
(20:25) אלון פיאדה:והאם יכול לשלםא הוב כולו - לא אם הנתונים הכלכליים כפי בהם
(20:25) אלון פיאדה:ושהם
(20:25) אלון פיאדה:ואך האם זו השאלה הנכונה שצריכה לעלות? - לדעתי לא!
(20:27) אלון פיאדה:והשאלה הנכונה היא האם סך הנכסים שעומדים מול החוב גדול מערך החוב עצמו בשוק כך מבטיח מרווח גדול מספיק לנטרול סיכונים עתידיים תוך שמירה על פוטניאל רווח מספיק שמצדיק את ההשקעה.
(20:27) zuki:ואם כך אני מבין שזו הזדמנות קניה
(20:27) אלון פיאדה:והתשובה על שאלה זו היא כי בסבירות גבוה - כן!
(20:2 אלון פיאדה:ואך אני רוצה להדגיש - כי סבירות גבוהה אינה הבטחה ויש סיכון בכל השקעה
(20:2 אלון פיאדה:וכתמיד
(20:2 אלון פיאדה:והאם יש סיכוי להסדר בהמשך הדרך באגח זה?
(20:2 אלון פיאדה:ואני מאמין שכן!
(20:29) אלון פיאדה:וואם נתייחס לשאלה השנייה שנשאלה בתחילת הצאט (לגבי הסדרים)
(20:29) אלון פיאדה:ואני אומנם מבין את הסלידה מהסדרים
(20:29) אלון פיאדה:וואני יכול להבין את הצורך של השוק להוקיע מתוכו חברות שהולכות להסדרים
(20:29) zuki:וההסדרים האחרונים הוכחו כקשים ראה מלרג
(20:30) אלון פיאדה:ואך אינני יכול להבין את הרתיעה מהסדרים עבור משקיעים קטנים שרוכשים את האגחים במחירי שוק נמוכים
(20:30) אלון פיאדה:וגם בברירת החברות שאיתם הוכים להסדר צריך להיות סלקציה כולשהי
(20:30) אלון פיאדה:ואני מחזיר אותך למה שכתבתי במשך המסחר באגח של מלרג
(20:30) אלון פיאדה:וולאותה תקופה בה האגח עלה באופן חד בגל יציאתו להסדר מסתמן
(20:31) zuki:ומה דעתך על אולמפיה?
(20:31) אלון פיאדה:וכאשר ארתי כי משקיע משכיל צרך להתרחק מהחברה
(20:31) אלון פיאדה:ווספגתי תגובות שדיברו על העליות ה"מפוספסות"
(20:32) אלון פיאדה:ווזאת למרות שדנו בעבר בלפחות שני סיבובים על החברה שזכורים גם לי לטובה
(20:32) אלון פיאדה:והסדר הוא לא בהכרח טוב, אך יש חברות שבהן הסדר (ביחס למחיר שוק או מחיר קנייה) הוא סיפור טוב
(20:33) אלון פיאדה:ולגבי אלביט ממליץ ללכת ולקרוא יותר עמוק בפורום שכן עשיתי השוואה בין הסדרות (למרות שהמחירים והיחסים שונים לחלוטין) התנאים לא השתנו
(20:33) אלון פיאדה:וויש סדרות טובות יותר וטובות פחות
(20:34) zuki:וההית כולל בקטגוריה זו את פרופיט? נסחרת היום לאחר הסדר בשער 29
(20:34) zuki:והאם השער מוכיח על יכולת פרעון בעייתית?
(20:34) אלון פיאדה:ובמיוחד לאור השוני במחמים ובבטחונות של הסדרות השונות, כאשר המחירים ירדו ופערי התשואות השתנו
(20:35) אלון פיאדה:ושער אינו בהכרח מעיד על יכולת הסדר
(20:36) zuki:וגובה תשואה הינו ברומטר לאמון המשקיעים ביכולת תשלום
(20:36) אלון פיאדה:ורק לשם הדוגמה יכול להיות אגח במחיר של 30 אגורות הנסחר בתשואה של 5% - מה שאומר אגח בטוח לחלוטין (גם לפי השוק) וזאת בגלל מחמ ארוך ותשלום בודד בסוף התקופה (במיוחד אם לא נושא ריבית בדרך) - ויש דוגמאות בשוק
(20:36) אלון פיאדה:וגובה התואה אומנם נגזר מהמחיר אך מחיר נמוך אינו מעיד על גובה התשואה
(20:37) אלון פיאדה:וגובה התשואה הוא הכן ברומטר לאמון המשקיעים
(20:37) rafaelo:וערב טוב
(20:37) אלון פיאדה:ואך מה לעשות שאני לא תמיד מסכים עם הקביעה שלהם
(20:37) אלון פיאדה:ועוד לגבי הסדרים אם כבר ניכנסנו לנושא
(20:3 אלון פיאדה:וכמו שאמרתי, אני בעקרון אוהב הסדרים שכן הם פותחים פוטנציאל רווח הוניניתן לחישוב מה שמוריד את הסיכון
(20:3 אלון פיאדה:ונכון שהיום יש הרבה יותר אגחים ממה שצריך להיות בתחום הזה של הסדר
(20:39) אלון פיאדה:ואך ניתן לייחס את זה יותר לפריצת הסכר של ההסדרים וקבלתם (בנוסף לצורך האמיתי על מול המצב שנוצר של בעיית אשראי)
(20:40) אלון פיאדה:ואך בטווח הארוך - גם זה ייפתר, שכן בסופו של דבר גילגול החוב (אליו נשען השוק עד למשבר האחרון) עוד יחזור
(20:40) אלון פיאדה:וובטווח הקצר - מדובר לרוב על גלגול חב כפוי (ראה מקרה אפריקה)
(20:41) אלון פיאדה:ויהיה מעניין יותר לעקוב אחרי דלק נדלן
(20:41) zuki:ובהחלט
(20:41) אלון פיאדה:ושכן בכניסת משקיע חדש (אם וכאשר יצא לפועל) הסדר חוב יורד מהפרק
(20:41) zuki:והאם תווצר הזדמנות?
(20:41) אלון פיאדה:ולמעט אם יהיה חלק מהחבילה
(20:41) אלון פיאדה:ווזה מה שלדעתי משקיעים שוכחים
(20:42) אלון פיאדה:ולדעתי הזדמנות כבר קיימת
(20:42) אלון פיאדה:ובעיקר על מול האגח
(20:42) hilidan:ולמה הכוונה ב"חבילה"?
(20:42) zuki:ואיזה סידרה?
(20:42) אלון פיאדה:וובאגח בעיקר על מול הסדרות הארוכות יותר
(20:42) מכבי יפו:ושלום אלון וערב צח
(20:43) אלון פיאדה:ולי נראה סביר כי במסגרת כניסת המשקיע יבקשו ממחזיקי האגח להמיר/לדחות את החוב או לפרוס אותו מחדש
(20:43) אלון פיאדה:ואך אולי אני הופתע לטובה ולא תעלה דרישה כזווהחוב ישולם במועדו
(20:43) hilidan:ודחיה או שינוי פריסה - לגיטימיים
(20:43) אלון פיאדה:וכמו שהכותרות "עיתונות הכלכלית" רומזים (והגרשיים פה אינם במקרה)
(20:43) hilidan:וובתנאי שכל החוב ישולם
(20:43) אלון פיאדה:וגם אני חושב כך
(20:44) hilidan:ואלון, אולי תספיק כמה מילים על ההצעה באולימפיה?
(20:44) אלון פיאדה:ולמעשה אני כל הדרך אמרתי כי זהמה שצריך היה לתת לתשובה, רק שכרגע תשובה לא יכול לבקש זאת ולכן המהלך
(20:45) אלון פיאדה:ואני לא רוצה להיכנס להצעה של אולימפיה פה בגלל שידרוש זמן רב מדי
(20:45) zuki:ותשובה וויתר למעשה על דלק נדלן
(20:45) אלון פיאדה:ואת החלקים הראשוני של הניתוח כבר ניתן למצוא בפורום
(20:45) AMIR555:ואלון ,הדחיה היא חלק מהמתווה זה מצוין בהודעה
(20:45) אלון פיאדה:ואך אשמח אם תעלו שאלות נוספות ואני הרחיב בנושא
(20:45) AMIR555:והמתווה המוסכם עשוי לכלול דחייה של מועדי פירעון קרן
וריבית והסכמות עם בעלי אגרות החוב בקשר לגובה הריבית.
(20:46) אלון פיאדה:ועשוי אינו דרישה, ואין הודעה רשמית על ההסכם המוצע עצמו
(20:46) hilidan:והודעת דלק נדלן נראית מוזר, טוב מכדי להיות אמיתי
(20:46) אלון פיאדה:ואך הגיוני כי זהו אכן הכיוון
(20:46) zuki:ואיך לדעתך המניה תתנהג?
(20:46) מכבי יפו:ואלון מה דעתך על אגחים של איי.די.בי?
(20:47) hilidan:ואיזו קרן תסכים להשקיע סכום גדול כדי לקבל חברה במצב כל כך קשה?
(20:47) אלון פיאדה:והמניה כוונה לדלק נדלן?
(20:47) zuki:וכן
(20:47) אלון פיאדה:ואני אישית לא מבין למה המנייה עלתה היום כמו שעלתה
(20:47) אלון פיאדה:ובמיוחד לאור מחירי האגח
(20:47) מכבי יפו:והאם שווה לנצל מומנטום של פניקה ולקנות אגח של חברות מובילות בשוק בארץ?
(20:47) אלון פיאדה:ובסופו של דבר עדייןלא נאמר למחזיקי המניות מה יהיה מצבם ואני לא התפלא אם גם הם עוברים דילול
(20:4 אלון פיאדה:ומעבר לכך החברה, גם לאר מחיקת החוב וההזרמה הצפוייה - תיהיה בעלת הון עצמי שלילי
(20:4 zuki:והדילול של המניה כבר נמשך זמן רב�
(20:4 אלון פיאדה:ואך הודעות מסוג זה והתנהגות המשקיעים בעקבותיהן אינם תמיד הגיוניות
(20:49) אלון פיאדה:ולגבי האגחים של איי.די.בי - לדעת אין חשש אמיתי לתשלום החוב מצדם
(20:49) מכבי יפו:ו�
(20:49) אלון פיאדה:ולמרות שיש מומחים שטוענים כי דנקנר הגיע לסוף הדך
(20:49) אלון פיאדה:והדרך
(20:49) hilidan:ומישהו יודע מה הוצג באספת דלק נדלן כה?
(20:49) אלון פיאדה:ואני לא מאמין בכך, איי.די.י בהחלט נופלת בקטגוריה הראשונה של האגחים - גדולה מכדי ליפול
(20:50) zuki:והסתבכות קשה בהחזקת סוויס בנק הפסד עצום
(20:50) אלון פיאדה:ושם הקרן פורסם והמטרה שלהם היא כפולה -
(20:50) zuki:ואם כי שער המטבע צמצם הפסדים הפרנק בשווצרי עלה יפה
(20:51) אלון פיאדה:ו(1) קונים חבילה של נכסים שאם היו צריכים לרכוש לבד היו מוציאים סכום לא מבוטל במציאה, אישור וקנייה (מעבר לערך הקנייה עצמו) - מה שנכסך להם
(20:51) אלון פיאדה:וובמקביל חוסכים את הזמן שלוקח לצבור פרוטפולו שכזה (שגם לזה יש עלות שכן זמן שווה כסף)
(20:52) מכבי יפו:ואז מה עושים עם כל התספורת האלה לא ישאר כלום עדיף ללכת על בטוח
(20:52) אלון פיאדה:ו(2) קונים חברה עם פוטנציאל השבחה לא מבוטל, כאשר אם יש נכסים נוספים דומים באותה קרן - יכול לשמש לסינרגיה ולכן השווי של הנכסים עבורם גבוה יותר (לדוגמה חסכון בהוצאת ניהול - לא רק של החברה אלא של הנכסים)
(20:53) מכבי יפו:ואחזור לטכני יותר מאוחר תודה אלון.���
(20:53) אלון פיאדה:ולגבי ניצול המומטום - ממליץ לחזור לתחילת הצאט ולקרוא - דיברנו על כך
(20:53) אלון פיאדה:ואני הפרסם את התמליל מייד לאחר הסיום שלו, כך שניתן להשלים אם פספסתם את ההתחלה
(20:54) אלון פיאדה:ולגבי קרדיט סוויס - לא באמת
(20:54) אלון פיאדה:ושימו לב כי כופפו את ידו למימוש
(20:54) אלון פיאדה:ווהיה מימוש ביום חמישי
(20:54) אלון פיאדה:וואז זינק ב- 12%
(20:55) אלון פיאדה:וכמו כן בסופו של דבר הכל ירד ולכן אין זה פלא כי גם מניית בנק זה ירדה\ועדין לדעתי נראה בהמשך הדרך כי מרבית ההפסד הנותר יצומצם (בהנחה כי ימשיך להחזיק)
(20:55) אלון פיאדה:וכמו כן אני הייתי שמח לכשלוןשל רוח בסך 3.4 מילארד והפסד של 2.8 לאחר מכן
(20:56) אלון פיאדה:ולאחר הוצאות המימון עדיין מדובר ע רווח של 400 מיליון (ועד 200 מיליון בהערכות הנמוכות)
(20:57) אלון פיאדה:ונכון לא עשרות ומאות אחוזים, אך סכום נכבד בפני עצמו כאשר לוקחים בחשבון שאפילו הסכום הנמוך מייצג 10% מההון העצמי של החברה לפני תחילת "הרפתקאה זו"
(20:57) אלון פיאדה:ואז לא להספיד אותו כל כך מהר
(20:57) אלון פיאדה:ומה גם שמכירת מכתשים אגן צריכה להזרים לחברה 37% מסך של 3 וקצת מילארד דולר
(20:57) אלון פיאדה:ומה שייתן נזילות גבוהה נוספת
(20:5 אלון פיאדה:ומקווה כי עניתי על הכל
(20:5 אלון פיאדה:ואם לא אני מזמין אתכם להלות את השאלות פעם נוספת בפורום ולקבל תשובה פרטנית יותר
(20:5 אלון פיאדה:וכמובן שמוזמנים להעלות שאלות נוספות גם כן
(20:59) עמית1:ותודה רבה אלון
(20:59) אלון פיאדה:וועד לפעם הבאה
(20:59) zuki:ותודה לילה טוב
(20:59) NRHBSV:ותודה
(20:59) AMIR555:ו�
(20:59) אלון פיאדה:ואני מקווה כי יום המסחר הנוכחי יחזור עוד 5 פעמים לפחות
(20:59) אלון פיאדה:ואז עד לפעם הבאה
(20:59) אלון פיאדה:ושבוע מסחר מוצלח לכולם
(21:00) אלון פיאדה:וומקווה לראות תכם בפורום
(21:00) אלון פיאדה:וביי ביי