בעוד אני אולי לא מסכים עם הקביעה לטווח ארוך, כן יש פה הצדקה לא להיכנס מהר מדי שכן המשך ירידות זה התרחיש הסביר כאשר יש פה מספר גורמים מעבר למצב השוק (השלילי):

(1) בעיות של הורדת דירוג - שתמיד ימשכו למטה.

(2) הכרה בהפסדים בדוחות הבאים - מה שימשוך אש לכיוון החברות ויכול אף ליצור בעיה תזרימית (אם תיהיה בקשה לפרעון).

(3) אי מימוש עסקת מכתשים אגן - גם אם לא סביר יכול להיות ולמשוך את הניירות למטה באופן דרסטי בטווח קצר.

(4) הודעות העיתונות הלא אוהדת כלפי הטייקונים - דבר שיוצר לחץ פסיכולוגי על הניירות המדוברים.

בטווח הארוך האם יש פה סיכון - כן הוא קיים, מפולת גדולה והמשך הסתבכות יכולים להפיל חלק מהחברות שצויינו ולגרור בעיה רוחבית בכלל החברות שבהחזקה (גם אם אין קשר כלכלי יש לכך השפעה בשוק בעיני המשקיעים), ולמרות זאת אני מתשה להאמין כי תיהיה פשיטת רגל טוטאלית של השוק בישראל.

דנקנר הוא אחד הלווים הגדולים בשוק הישראלי ואי תשלום יגרור את כלל השוק (הקרנות, הבנקים - וכל מי שקשור אליהם) לצניחה חופשית - כך שזהו לא התרחיש.

יותר ראלי להניח כי בטווח הקצר עד הבינוני עוד יהיו ירידות בשוק באופן רוחבי (שכן אין בשורה אמיתית שתביא לשינוי) ולכן כרגע לא הייתי נכנס לניירות למרות שהם נראים אטרקטיביים וכנראה יתבררו ככאלה בסופו של דבר (הכל תלוי בדרך).