x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: עצה לכל חברי/ות הפורום אג"ח זה לא מניה, לא למכור בלי...

עצה לכל חברי/ות הפורום אג"ח זה לא מניה, לא למכור בלי...

מחשבה! למעט במקרים של הסדרי חוב או "תיספורות" זו המסקנה שלי ממשברים קודמים.
    מאחל לכולנו בהצלחה ולעבור את המשבר עם מינימום נזקים.
    ואלון... נישמח גם לדעתך כמובן ולדעת חברות/י הפורום...

אורח

Re: עצה לכל חברי/ות הפורום אג"ח זה לא מניה, לא למכור בלי...

אהלן מולטי.

תודה על פתיחת הדיון.
    לצערי אני מעט יותר פסימי.
    אני מניח כי לאחר הסדרי החוב עליהם אנו שומעים כעת (טאו / דוראה וכו'), צפוי גל מסיבי הרבה יותר של הסדרים (ומקווה שאני טועה).

תוכנית העבודה שלי (כרגע מבחינת האגח מחזיק רק חצי מנה של דלקן ה') היא רכישה של אגחים קונצרניים חזקים יחסית אשר יתומחרו בזול יחסית. לפחות עד חלוף התנודתיות בשוק.
    לאחר מכן ניתן יהיה לעבור להחזקות יותר ספקולטיביות, אך אינני רואה את זה קורה בחודש הקרוב.

דעתי מעט שונה משל מולטי
    כמו שsupgog ציין סביר להניח שנראה עוד חברות שנכנסות לתהליך של הסדר וגם באגחים המדורגים שנמצאים תחת ההנחה שלא יגיעו למצב של הסדר (גם תחת ההנחה של מיתון חוזר) סביר להניח (ואף יותר מסביר) שבעתיד הקרוב יפתחו אפשרויות לאסוף אגחים אלו במחירים נמוכים יותר. לדעתי בתקופה כזו מילת המפתח היא מח"מ. אם האגח שלך הוא בעל מח"מ קצר להשאיר ואם מח"מ ארוך להעיף. הסביבה הכלכלית כרגע אינה יציבה בעליל ויש סיכוי לא רע לירידות דרסטיות באגחים המדורגים בזמן הקרוב.
    מי שמחפש איפה לשים את הכסף לדעתי שורט על מדדי התל בונד הינה אופציה טובה לטווח הבינוני-קצר.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

לדעתי דווקא החזקה של אג"חים עם מח"מ ארוך הגיונית יותר (אם יש הגיון בשיגעון..), אם אנחנו בשיא השפל, גם אם ימשך עוד שבוע עד חודש נניח, אין הגיון "להעיף" בלי אבחנה אג"ח עם מח"מ ארוך. לא לשכוח כפי שציינתי בפתיח שיש קופונים שמחולקים לאורך התקופה, והם דווקא שיקול להשאיר אג"ח ולא להעיף כאמור, זו דעתי.
    לגבי "ויסות פנימי" של אגחי"ם, בהחלט יש הגיון רב לדעתי לעבור לאגח"ים "חזקים" ו/או אגח"ים חזקים עם קופון גבוה יחסית, ויש כאלה למכביר כיום, רק צריך לברור מבין המוץ הרב שנוצר....
    אני "אופסימיסט",כלומר ריאליסט עם מבט אופטימי... המצב כיום מאוד מזכיר את השפל שלפני 3 שנים, אבל וזה אנחינו נוטים לשכוח בזמן מפולת, לאחר מכן באה פריחה וזינוק בשוק בכלל ובאג"ח הקונצרני. אני אישית בעמדת המתנה, אגב אם היו לי מזומנים פנויים הייתי בהחלט שוקל קנייה של אגח"ים אטרקטיבים בעוד מיספר ימים שהאבק ישקע, אבל אין לי לצערי....
    שוב בהצלחה לכולנו 8-) ותחזיקו מעמד עד יעבור זעם...

אם אתה יוצא מתוך נקודת ההנחה שזהו שיא השפל אז באמת אין סיבה להעיף אבל לצערי אנני מסכים עם ההנחה זו. אני באופן אישי עשיתי היום נקיונות בתיק שלי גם של אגחים וגם של מניות אפילו במחירים שנראו מגוחכים כי הזול של היום זה היקר של מחר. אם המצב הכלכלי ימשיך להתדרדר (האמת שהמצב לא צריך להמשיך להידרדר אלא רק ההכרה בעובדה שהמצב חרבנה), האגחים במח"מ הארוך יפגעו בצורה הקשה ביותר. כבר היום אפשר לראות אגחים בדירוג גבוה שנסחרים בתשואות שנראו מגוחכות עד לפני חודש. למרות שהתפנה לי לא מעט כסף עדיין אינני רוכש משום שנראה לי שאנו יותר קרובים לתחילתו של המשבר מאשר לסופו אך בתיזמון נכון יהיו בקרוב אגחים מעולים בתשואות חלומיות.
    מספר אגחים שכדאי לעקוב אחריהם:
    אידיבי פת אגח י
    גלובל כנפ אגח א
    ויתניה אגח ג
    חלל תקש אגח יא
    כנפיים אגח ד
    נורסטאר אגח ח
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות