x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: אאורה אגח ב

אאורה אגח ב

היי אלון,
    ברורה לך במקרה התנהגות אגח ב' של אאורה? צנח לי בכ-15% בשבוע האחרון והחברה לא הוציאה שום הודעה. האם זה יכול להיות קשור לחולשה כללית בשוק? חלילה למידע פנים? אשמח להארות, רון

Re: אאורה אגח ב

אם מדובר במידע פנים, אין הרבה מה לעשות בשלב זה ואין יכולת להגיב לכך מבחוץ (מעבר מכירה בחוסר ידיעה).

בכללי ניתן לומר כי כלל סדרות הסדרה ירדו וכי ניתן לייחס חלק מהירידות לחולשה בשוק - ובעיקר לבריחה מאגחים ששמם נקשר בהסדרים (ואאורה נמצאת באותה כטגוריה בעיני המשקיעים כמו ניירות אחרים שנמצאים בתהליך הסדר, למרות שמצבה מעט שונה).

אך לא ניתן לייחס הכל לכך!

ישנו חשש בשוק כי החברה תגיע למצב של בעיה תזרימית ותצטרך הסדר בסופו של דבר, נקודה זו כבר עלתה בעבר ובימים אלו כאשר סכר ההסדרים נפרץ החשש בקרב המשקיעים עולה (ומדובר בחשש נקודתי ולא לכלל השוק - ולכן אני אומר כי חולשת השוק בפני עצמה לא מסבירה את סך הירידות בנייר).

ולמה דווקא אאורה אגח ב?

מי שעוקב אחרי סדרות החוב השונות של חברת אאורה בוודאי שם לב כי דווקא אאורה אגח ב' ספגה את הירידה הגדולה ביותר מתוך הסדרות. ניתן לייחס את הדבר לשני נקודות חשובות:

(1) מדובר בסדרה ארוכה ביחס לסדרות הארוכות, מח"מ ארוך יותר - משמעו סיכון גדול יותר וצורך בתשואה גדולה יותר. ולכן הירידות שנגרמות באגח ארוך חזקות יותר (כמו גם העליות בכיוון השני) - שכן תשואה גבוה יותר אומרת ירידה חדה יותר ומחמ ארוך יותר אומר ירידה חדה יותר (כמובן ביחס לסדרות הקצרות יותר).

(2) ישנן עוד סדרות ארוכות המקבילות לאגח ב' של חברת אאורה, אך להן בטחונות בצורת הבטחת תזרים ראשונית מפרויקטים שונים. בעוד בטחון זה אינו בטחון מלא או וודאי - עדיין בהשוואה בין סדרה ללא בטחונות כלל לסדרה בעלת בטחונות - הירידות באגח ללא הבטחונות צריכות (ע"פ ההגיון) להיות חדות יותר.

זה לפחות ההסבר, האם הוא יושב עם ההגיון?

לחברה הון עצמי חיובי, בסיס הרווח שלה בנדלן בארץ, כן יש חשיפה למזרח אירופה, אך המאזן שלה חיובי, היא רשמה רווח לאחר מס, המכפילים נמצאים בטווח טוב ויש פריסת חובות (לפחות על פי מה שנגזר מדוחות החברה).

לכן להשוות את החברה לחברות כמו אולימפיה או דוראה כנראה לא עושה צדק עם אאורה וזאת למרות שבעת המשבר מצבן של השלושה היה דומה. אם בהמשך יתגלה כי "היה סוד" והנתונים בדוחות לא היו "מדוייקים" - זה כבר באיזור הפלילי, אך אני לא חושב שאנו שם...

דווקא הפער שנפתח בין תשואות הסדרות השונות יכול להחשב להזדמנות למי שנמצא בחוץ, אך באותה נשימה נזכיר כי במצב השוק הנוכחי - כל הודעה עם סממן חצי שלילי יכול לשלוח את ההשוק ואיתו האגחים של אאורה לסחרור כלפי מטה.
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

תודה אלון.

אני יושב אם אאורה ב' משנת 2009. 2/7 כבר קיבלתי וקופונים על הדרך אבל אני קרוב להפסד על הנייר. האם היית נושך שפתיים ומחכה או שמעיף היום, אומר תודה וחוזר חזרה לקרן של אוגוסט 2009. תודה, רון

משהו מאוד לא טוב מתרחש באאורה. היום האגחים במחמ הבינוני (ב' ו ג') נפלו ביותר מ 10%, האגחים הקצרים א' ו ד' ירדו כ 1.5% והאגחים עם השיעבודים נפלו כ 5% בממוצע. כמו כן המניה התרסקה היום כ 20% וכל זאת ללא פירסום משמעותי (ואף פירסום לא משמעותי) לפחות ע"פ החיפוש שלי. אפשר להבין מזאת (וע"פ הירידות האחרונות) שהשוק מתמחר סבירות גבוהה להסדר באגחים הבינוניים ומעלה. בכל מקרה מריח לא טוב (לא יפתיע אותי אם מחר תצא הודעה שתסביר את הנפילות היום. בזמן האחרון רואים לא מעט הודעות שמגיעות לאחר שכל מי שקרוב לצלחת הספיק למכור).
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות