[attachment=3:tqqppqxi]harelskira.JPG[/attachment:tqqppqxi]

ישראל
מדד המחירים לצרכן עלה ב- 0.4 אחוז ביוני והאינפלציה ב- 12 החודשים האחרונים ,0.5 – עומדת על 4.2 אחוזים. העלייה במדד הייתה בתאם לצפי. טווח התחזיות היה 0.2 והתחזית שלנו הייתה 0.4 אחוז. גם בסעיפי המדד לא היו הפתעות משמעותיות, יחסית לתחזית שלנו. מחירי הדירות בבעלות שוב עלו, הפעם ב- 0.7 אחוז, קצב פחות מהיר מאשר בחודשים הקודמים. גם הנתון לחודש הקודם עודכן מ- 1.5 אחוזים ל- 1.0 אחוז.
בשנה האחרונה עלו מחירי הדירות ב- 14 אחוזים. סעיף הדיור במדד המחירים (המייצג בעיקר מחירי שכר דירה) עלה ב- 0.5 אחוז. מדד המחירים הסיטוניים ללא דלקים נותר ללא שינוי.

הציפיות לאינפלציה, על פי חישובי בנק ישראל, עמדו בממוצע בין אמצע יוני לאמצע יולי על 2.9 אחוזים לשנה הראשונה, 2.8 אחוזים לשנה השנייה ו- 2.7 אחוזים לשנה השלישית ואילך.
[attachment=2:tqqppqxi]harelskira2.JPG[/attachment:tqqppqxi]
להערכתנו, בעקבות האינדיקטורים המצביעים על צמיחה איטית בחודשים האחרונים, המתינות בנתוני השכר במשק והחששות הגוברים לגבי משבר החוב באירופה וההאטה בכלכלת ארה"ב, רבים הסיכויים שבנק ישראל לא יעלה את הריבית ב- 25 ביולי. הצמיחה ברבעון הראשון של 2011 עודכנה מעט כלפי מטה, לשיעור שנתי של
4.6 אחוזים (לעומת האומדן הקודם של 4.8 אחוזים). התוצר העסקי צמח בשיעור של 5.2 אחוזים (לעומת האומדן הקודם של 5.5 אחוזים). בסך הכול הנתונים עדיין מציירים תמונה של צמיחה יפה עם הרכב טוב, אולם התמונה קצת פחות מרשימה בהשוואה לאומדן הקודם. בכל מקרה, התחזית לצמיחה במשך השנה (רבעון שני ובמיוחד המחצית השנייה) נראית פחות טובה.


ארה"ב
הדיונים בעניין העלאת תקרת החוב נמשכים בינתיים ללא תוצאות. חברות הדירוג הצהירו על הפחתה אפשרית בדירוג האשראי של ארה"ב במידה ולא יושג הסכם להעלאת תקרת החוב. למרות זאת, לא נרשמה עלייה תשואות אג"ח הממשלתיות ו/או ירידה בביקושים בהנפקות.
מדד המחירים לצרכן ירד ב- 0.2 אחוז ביוני ועלה ב- 3.6 אחוזים ב- 12 החודשים האחרונים, מתחת לצפי. לעומת זאת מדד הליבה (ללא מוצרי מזון ואנרגיה) עלה ב- 0.3 אחוז ביוני וב- 1.6 אחוזים ב- 12 החודשים האחרונים, מעל לצפי. העלייה הניכרת במדד הליבה מקטינה את הסיכוי להרחבה מוניטרית נוספת של ה-FED בתקופה הקרובה.
[attachment=1:tqqppqxi]harelskira3.JPG[/attachment:tqqppqxi]

גוש האירו
המדינה התורנית אשר תפסה כותרות בשבוע האחרון הייתה איטליה, כאשר קשיים בהעברת תוכנית קיצוצים רחבה גרמו לעלייה חדה בתשואות אג"ח הממשלתיות. העברת התוכנית בשילוב הנפקה מוצלחת של אג"ח ממשלתיות תרמו להרגעת החששות. למרות זאת, תשואת אג"ח הממשלתיות נמצאת עדיין ברמה גבוהה.

[attachment=0:tqqppqxi]harelskira4.JPG[/attachment:tqqppqxi]

פרסומים חשובים בשבוע הקרוב
-ביום שלישי, 19 ביולי, תפרסם הלמ"ס את מדד הייצור התעשייתי ומדד פדיון
ענפי המשק.
-ביום רביעי, 20 ביולי, יתפרסמו בארה"ב נתוני המכירות של בתים קיימים.
-ביום שני, 25 ביולי, תתפרסם החלטת הריבית של בנק ישראל.