x

מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6

נושא: תמליל צאט 17.7.2011

תמליל צאט 17.7.2011

שבוע חדש בפתח וכמדי יום ראשון אני הערוך צאט בשעה 20:00.

אשמח לקבל שאלות מקדימות בנושא אג"ח או נושאים שלדעתכם נדרש להרחיב הדיבור אליהם...

נתראה ב- 20:00...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: תמליל צאט 17.7.2011

הי אלון
    נראה שאנחנו בתקופה אינטנסיבית, ואשמח לחוות דעתך בכמה נושאים:
    -טאו ב': כיצד אנחנו יכולים לתרום למאמץ לשפר את ההצעה של החברה? יש לי חשש שהמוסדיים לא יצאו כאן למלחמה...
    - אולימפיה - לקראת פרסום הצעה להסדר, האם לחכות להצעה, או לקפוץ על ההזדמנות?
    -פולישק - לאור הזחילה המתמדת מטה במחיר הנייר, וסיום הריביות הגבוהות, האם זה עיתוי נכון להפרד?
    -דלק נדלן - מה האסטרטגיה הרצויה כעת?
    -הזדמנויות נוספות - נראה שאלביט הדמיה, אאורה ועוד ניירות נשחקו לרמת תמחור מענינת. מה דעתך?

אנסה מאד להשתתף בצ'אט. אם לא - אצפה בשמחה בתמלולו.
    להתראות

דניאל

לאלון אודה להתייחסות לאג"ח אביב ארלן ג', מה דעתך? ולאג"ח ד וז של אלביט.
    תודה

לאור המאמר היום בגלובס על הקלות הבלתי נסבלת של הליכה להסדר חוב (אובדן הבושה). ולאור התשואות הנמוכות באג"ח קונצרני האם יש בכלל טעם להשקיע בהן?

שלום אלון בהמשך לפניתי הקודמת בעניין אגח פרופיט ד (לא נענתי) דעתך המלומדה. תודה

טאו, אולימפיה, דוראה, פולישק, דלק נדלן, אלביט הדמיה, ובכלל "הקלות הבלתי נסבלת של הליכה להסדר חוב..." (אובדן הבושה) כפי שאכן באה לידי ביטוי מאמר היום בגלובס - שנראה כי מדבר על כמעט כל (אם לא כל) הניירות הנ"ל ואגחים נוספים

הצטרפת לחדר
    (20:03) עמית1:והי לכולם, האם צריך להיות צ'אט עם אלון כעת?
    (20:03) zuki:ואכן כן
    (20:06) אלון פיאדה:וכן � ערב טוב
    (20:06) אלון פיאדה:ולקח לי קצת זמן להתחבר...
    (20:06) zuki:וערב טוב
    (20:06) zuki:ויש קצת בעיות בחיבור
    (20:07) אלון פיאדה:ומקווה שאני מוצא את כולכם במצב טוב... היו כמה שאלות בפורום כפנייה לצאט זה, אשמח לקבל שאלות נוספות לפני שנתחיל בשביל שאני אוכל לתכנן את הזמן ולענות לכולם...
    (20:0 אלון פיאדה:והנושאים בהם אני השתדל לגעת בשעה הקרובה:
    (20:10) עמית1:והי אלון וערב טוב
    (20:11) אלון פיאדה:וטאו, אולימפיה, דוראה, פולישק, דלק נדלן, אלביט הדמיה, ובכלל "הקלות הבלתי נסבלת של הליכה להסדר חוב..." (אובדן הבושה) כפי שאכן באה לידי ביטוי מאמר היום בגלובס - שנראה כי מדבר על כמעט כל (אם לא כל) הניירות הנ"ל ואגחים נוספים
    (20:11) אלון פיאדה:ואז אם אין שאלות נוספות ... נתחיל...
    (20:11) אלון פיאדה:וטאו
    (20:12) אלון פיאדה:והשאלה בפורום: "טאו ב': כיצד אנחנו יכולים לתרום למאמץ לשפר את ההצעה של החברה? יש לי חשש שהמוסדיים לא יצאו כאן למלחמה..."
    (20:12) אלון פיאדה:ובואו נתחיל בלסכם את הנושא...
    (20:12) zuki:ונכתב היום בגלובס על בריחתם
    (20:12) אלון פיאדה:והקנייה המקורית היתה סביב מחיר ה- 40 אגורות, אני אישית הייתי עם ממוצע של 41.5 אגורות לאגח.
    (20:13) zuki:וחבל שלא עשיתי כמותם
    (20:13) אלון פיאדה:ובדרך המחיר עלה ונשק ל65 אגורות, מחיר היעד המקורי שנקבתי בו בשעתו ליציאה
    (20:13) zuki:ומכרתי היום בהפסד ניכר
    (20:14) אלון פיאדה:ואני אישית כפי שיודע מי שעוקב אחרי פורום לא יצאתי אז מכמה סיבות שפורטו אז, למרות שבזליגה כלפי מטה היתה האפשרות לצאת לי שרצה...
    (20:14) אלון פיאדה:וואז הגיעה ההצעה של הבעלים, אילן בן דב.
    (20:14) zuki:והעניין היה פה בהטעית המשקיעים של ההמרה באגח ג
    (20:15) zuki:וניתנה תחושה של ביטחון
    (20:15) אלון פיאדה:וההצעה (שהיא הצעה בלבד - ויכול להיות שתשופר ויכול להיות שלאתצא לפועל) היא על איחוד טאו עם חברה אחרת שבבעלותו תוך מחיקת החוב והמרתו למניות החברה החדשה
    (20:15) אלון פיאדה:ולמה הטעית המשקיעים?
    (20:16) zuki:וכוונתי להמרת אגח ב בגימל לפני מספר חודשים
    (20:16) zuki:והגדלתי את ההשקעה מתוך תחושת ביטחון
    (20:17) zuki:ופשוט חברה מרוקנת מנכסיה
    (20:17) אלון פיאדה:וומה היתה ההטעיה שם? מעבר לכך שלמי שהמשיך להחזיק את האגח לאחר ההמרה הפסיד אולי מעט יותר מאשר למי שלא המיר... דרך אגב עוד אז נכתב בפורום כי ההמרה בפני עצמ א כדאית כלל
    (20:1 zuki:ואיבדתי אימון בשוק
    (20:1 אלון פיאדה:וכמו כן מי שעקב או ראה את נתוני החברה בדוחות היה צריך לדעת כי החברה לא יכולה לשלם את חובותיה כלל!
    (20:1 zuki:ויותר מידי לא עומדים בהתחיביות
    (20:1 אלון פיאדה:ואומרים כי הזמן החשוך ביותר או רגע לפני עליית השמש...
    (20:19) zuki:ומלרג מטיס טאו
    (20:19) אלון פיאדה:והדבר נכון ג בשוק, כאשר כול בורחים ז כנראה זמן טוב להיכנס...
    (20:19) zuki:ויותר מידיי הפסדים
    (20:19) zuki:ולהכנס לאן?
    (20:19) אלון פיאדה:וטוב, זה בפני עצמו נכון, אבל צריך לבחון כל מקרה לגופו...
    (20:19) zuki:ואין אמון
    (20:20) אלון פיאדה:ואבל לא ניכנס לזה כאן שכן לא נספיק לענות על כל השאלות...
    (20:20) אלון פיאדה:ונמשיך... טאו - ההצעה נותנת ערך של 35-38 אגורות לאג"ח...
    (20:21) אלון פיאדה:וכן זו הצעה ראשונה, כן בן דב מכניס יד לכיס (ה"תרומה" שלו היא כמאה מליון ש"ח בערכי החזקות), וכן מדובר בחברה שתיהיה יציבה הרבה יותר, אבל...
    (20:22) אלון פיאדה:ועדיין מדובר בהצעה לא טובה, ולכן, כפי שכתבתי, מימשתי את ההשקעה, למרות שלא ברווח לפחות לא בהפסד...
    (20:22) zuki:ואל תשכח שהוא מחזיק בשליש מאגח ב
    (20:22) אלון פיאדה:ועבור שליש האגח שלו הוא כרגע מקבל את החלק היחסי מתוך 25% שיקבלו מחזיקי האגח (ומחזיקי המניות כעקרון - אך אלו כנראה לא יקבלו כלום)
    (20:23) אלון פיאדה:ואני מניח כי יוותר על חלק זה בסופו של דבר... אך גם בהתחשב בכך הואמכניס "רק" 100 מליון
    (20:23) אלון פיאדה:ומיליון
    (20:23) אלון פיאדה:והבעיה שלי עם הצעה היא אחרת, למעשה בעיות...
    (20:24) zuki:ולא צריך את המניות אם הייתי רוצה הייתי קונה אותן בשוק
    (20:24) אלון פיאדה:ודבר ראשון כולם מדברים על כך שתיהיה חברה יציבה ללא חובות, שזה בפני עצמו נכון, אך גם ללא הכנסות למעט הכנסות דבידנד
    (20:25) אלון פיאדה:וואלו יתקבלו רק אם החברות המחזיקות בדרך (לפרטנר כמובן) יחליטו לחלק בעצמן את הדיבידנד שיקבלו מלמטה
    (20:25) אלון פיאדה:והתספורת פה גדלה מהצפוי, אבל בגדול אני לא רואה כיצד הם לוחצים אליו יותר מדי שכן את הגיוסים הגדולים הוא כבר עשה והקשר רופף, השאלה היא כמה שווה לו "שמו הטוב"
    (20:25) מכבי יפו:ושלום אלון וערב צח האם המהלך ישפיע על פרטנר
    (20:26) אלון פיאדה:ואין השפעה על פרטנר ישירות
    (20:26) מכבי יפו:ואבל היא מחזיקה באגח לא?
    (20:27) אלון פיאדה:ושולי בהתחשב בהחזקות ובהכנסות
    (20:2 אלון פיאדה:וולשאלה המקורית - אין למשקיע הרבה מה לעשות בשביל להשפיע או לשפר את ההצעה, נכון שאין מחזיק מוסדי גדול (זו הסיבה השנייה למה יצאתי) - וזאת בגלל שהוא הוציא את המשקיעים המוסדיים...
    (20:2 zuki:ופניתי בעניין פרופיט אגח ד דעתך?
    (20:2 אלון פיאדה:ועניתי לגביפרופיט בפורום
    (20:2 מכבי יפו:והעיקר שהוא בונה וילה בשמריהו ושם "קצוץ" על המשקיעים באגח
    (20:29) מכבי יפו:ו�
    (20:29) אלון פיאדה:וזהו רק "לחץ" מצד ה"עיתונות הכלכלית" שגם היא מונעת מאינטרסים אישיית...
    (20:29) מכבי יפו:ואלון מה דעתך על השבוע בשווקים העולם
    (20:30) אלון פיאדה:ואני מחכה לשינוי המגמה , אך לא נראה לי שנראה אותה בימים הקרובים, אולי בסיכום עונת הדוחות
    (20:30) מכבי יפו:וולדעתך האם יורידו דירוג לארהב גם אם יעלו את התקרה לשמיים?
    (20:30) מכבי יפו:ושינוי לאן כרגע דשדש
    (20:31) אלון פיאדה:וישנה סבירות לורדת דירוג - וזאת תשפיע לרעה על השווקים העולמיים, אך הדבר אינו וודאי... אני מתקשה להאמין כי יעשו את זה - לא עוזר לאינטרסים של אף אחד
    (20:31) מכבי יפו:ו���
    (20:32) מכבי יפו:וסהכ הדוחות לא רעים והריבית שם על אפס האגח שם בקנטים
    (20:32) אלון פיאדה:ומעבר לכך ארה"ב תמיד יכולה להחזיר את חובותיה שמצויינים בדולרים ולא צמודים לדבר על ידי הדפסה נוספת, השאלה מה יהיה ערך הור בסיום המהלך - וזה בפני עצמו רעה חולה אחרת - שככל הנראה תגיע בכל מקרה, אם לא בטווח המיידי עד סוף העשור הנוכחי... אך זה גם נושא לדיון אחר (שגם עשינו בעבר)
    (20:32) zuki:ולצערי אין בפורופ התיחסות לפרופיט
    (20:33) אלון פיאדה:והשאלה השנייה דיברה על "אולימפיה - לקראת פרסום הצעה להסדר, האם לחכות להצעה, או לקפוץ על ההזדמנות?"
    (20:34) אלון פיאדה:ולדעתי באולימפיה יש פוטנציאל (בניגוד אולי לדוראה ועל כך ניתן למצוא פירוט ארוך בפורום)
    (20:34) אלון פיאדה:ואבל יש להבין את הסכנות - שכן החברה (כפי שצויין שם) אינה יכולה לעמוד בהתחיבויות באופן מלא...
    (20:34) אלון פיאדה:ומה שאומר הסדר שיכלול פריסה ואולי תספורת בכל מקרה
    (20:35) zuki:ומושקע בפרופיט בסכום נכבד מעוניין בחוות דעתך
    (20:36) אלון פיאדה:וופה אנו מגיעים להתייחסות למאמר היום בגלובס על "אובדן הבשה" והקות הבתי נסבלת של הליכה להסדר חוב ושימוש בכלים שמצמצמים את החוב (תספורת)
    (20:36) אלון פיאדה:ותעלה שאלה בפורום אני מבטיח לענות...
    (20:36) moshemor:וvfuu
    (20:36) zuki:ותודה
    (20:36) moshemor:והכוונה הקהות....
    (20:37) אלון פיאדה:ו..."אובדן הבושה" והקלות הבלתי נסבלת... - המקלדת הפסיקה לעבוד �
    (20:37) zuki:ומרוב בושה
    (20:37) אלון פיאדה:ואו שאני כותב מהר מדי �
    (20:37) miki1:ובדוראה היה אספת אגח. האם ידוע לך מה הכיוון כי צרניאק בזמנו דיבר שלא יתן לכם למזמז הזמן
    (20:3 אלון פיאדה:וצרניאק חזור בו מהערכתו לגבי השווי של הנכסים כלפי חוב למחזיקי האגח
    (20:3 אלון פיאדה:וניתן למצוא פירוט רב יותר בפורום, העלתי התייחסות לכך היום
    (20:3 zuki:ומה דעתך על פולישקב וזחילתה לאחור?
    (20:39) zuki:ופולישק
    (20:39) miki1:והאם משהו השתתף באספה של דוראה?
    (20:39) אלון פיאדה:וזה גם מה שגרם לירידות החזקות דווקא באג ג של דוראה היום - שכן בזמנו הוא המלי על ייר זה וכעת כאשר חזר בו אנשים רבים שעוקבים אחריו מכרו את השקעתם בהפסד
    (20:39) אלון פיאדה:והיה היום מחזור ער, עם נקודת תחתית של יותר מ- 40% לשלילי כמובן
    (20:39) אלון פיאדה:ומייד לגבי פולישק
    (20:40) ILEEAVIV:ושימו לב למקורבי בן דב, הם מאשימים אתכם בחמדנות.
    (20:40) ILEEAVIV:וקניתם בזול ואתם רוצים את כל הכסף.
    (20:40) אלון פיאדה:ואך בעוד מי ששילם מחיר מלא על החוב אכן יכול לטעון לקלותהבלתי נסבלת ולאובדן הבושה מצד בעלי חברות שלקחו הלוואות מהציבור משכו משכורות ודיבידנדים וכעת בורחים מאחריות
    (20:41) zuki:וומאימים שהוא ימכור את טאו באפס
    (20:41) ILEEAVIV:ותתביישו לכם, חצופים.
    (20:41) אלון פיאדה:וזו בדיוק הנקודה...
    (20:41) אלון פיאדה:ואנו כמשקיעים עשינו את ההשקעה בהנח מלכתחילה ולכן אני תמיד אומר כי בסדר הוא דבר טוב! בניגוד למה שהשוק אומר...
    (20:42) אלון פיאדה:ואני לא מצפה להחזר מלא (לפחות לא תמיד) כאשר אני קונה משהו בחצי או שליש מחיר
    (20:42) אלון פיאדה:ואני רק רוצה לצאת ברווח או ללא הפסד ולחזור על התהליך כמה שיותר פעמים
    (20:42) אלון פיאדה:וכמובן שתמיד ישכשלים יש ניירות שאליהם מפסיים
    (20:42) zuki:ואני קניתי ב60 בסיבוב שני והקאתי הכל
    (20:43) אלון פיאדה:ואך שימו לב, מחיר הקנייה בטאו היה40 אגורות, מי של קנה במחירים הגבוהים יכול לצאת ללא הפסד כלל או עם הפסד קטן, בעוד עדיין קיים פוטנציאל עלייה בטווח הבינוני - זו הצעה ראשונית לא....
    (20:43) אלון פיאדה:ולקנות ב- 60 היה לא מומלץ, אך אם למדת מהניסיון זה כנראה היה שוו את זה, גם אם זה לא נראה לך כעת!
    (20:44) zuki:ו�
    (20:44) אלון פיאדה:וומה בקשר לאגחים האחרים שצויינו...
    (20:44) zuki:ופולישק
    (20:45) zuki:ודלק נדלן
    (20:45) אלון פיאדה:ופולישק - אני מחזיק, היא אומנם גלשה למטה, אך מחירה עדיין יותר גבוה מהקנייה וזאת לאחר שקיבלנו כבר יותר מ-200% מההשקעה המקורית לכיס
    (20:45) ILEEAVIV:ודלק נדל"ן משנה את השם לדלק עפר.
    (20:45) אלון פיאדה:ובטווח הקצר ביוני יש תשלומי ריבית בלבד ואין סיב ממשת שלא יעמדו בהם
    (20:45) ILEEAVIV:ואפר ועפר.
    (20:46) אלון פיאדה:ואני מאמין כי בזמנים טובים יותר (שעוד יגיעו) תחזור ותעלה
    (20:46) אלון פיאדה:ואפילו פרעון עתידי אפשרי, אך עדיין מוקדם לדבר על כך
    (20:46) zuki:והתשלום בספטמבר
    (20:46) אלון פיאדה:ובכל מקרה יש לנו יותר משנה עד לנקודת המבחן האמיתית
    (20:46) אלון פיאדה:וריבית בלבד!
    (20:46) zuki:וכן
    (20:46) zuki:ו1.4אחוז
    (20:47) zuki:ובבנק לאומי מציינים 2.5 אחוז ריבית
    (20:47) אלון פיאדה:ווזה בפני עצמו לא צריך להיות בעיה לחברה, מעבר לכך שעל מול הריביות יש בטחונות מופקדים להבטחת התשלום פ הבעיה היא רק על מול הפרעון וזה פרוס בעשרה תשלומים...
    (20:4 zuki:ויש עוד זמן
    (20:4 אלון פיאדה:ולגבי גובה הריבית - בתחילת הדרך (ולמיטב זכרוני גם התשלום הקרוב) הוא באחוז ריבית גבוה יותר, ורק לאחר מכן יורד
    (20:4 zuki:והתשלום הקרוב 1.4
    (20:4 אלון פיאדה:וOK
    (20:4 אלון פיאדה:ולגבי דלק נדלן...
    (20:49) zuki:ומפחיד....
    (20:49) אלון פיאדה:ואני מאין כי בניגוד למקרים האחרים שמפורטים פה המאמץ ויחס היד לכיס יהיו גדולים יותר...
    (20:49) יובל שמעון:והאם בזק מתחילה להיות מענינית?
    (20:49) אלון פיאדה:ושלא תבינו לא נכון - החברה, דלק נדלן, פני עצמה אינה יכולה לשלם את החוב
    (20:49) zuki:ואיבדתי את מעט האומץ שהיה בי
    (20:49) אלון פיאדה:ווהיא תלויה ביכולת של הבעלים לממן את המשך הפעילות ולפרוע את החובות תוך גיוס והנפקה
    (20:50) אלון פיאדה:ואך המקרה של דלק נדלן שונה מהמקרים האחרים בגלל שני דברים
    (20:50) zuki:וההבדל שלדק נדלן יש נכסים
    (20:50) zuki:ודווקא ההסדר פה לדעתי יטיב עם המשקיעים
    (20:51) אלון פיאדה:ו(1) לבעלים גב כלכלי חזק יותר (לא שזה בפני עצמה סיבה להשקעה או תשלום)
    (20:51) אלון פיאדה:ו(2) הוא צריך לגייס חוב בעסקיו האחרים
    (20:51) אלון פיאדה:וופה נעוץ האבדל האמיתי
    (20:51) אלון פיאדה:ונכסים יש אך ההון העצמי שלילי במידה ניכרת (ומרבית הנכסים לא ברי מימוש בכל מקרה)
    (20:52) אלון פיאדה:והסדר ברוב המוחלט של המקרים מטיב עם המשקיעים (על מול נקודת זמן/מחיר שוק לאותו רגע, לא למחיר מלא)
    (20:52) zuki:ונכון
    (20:53) אלון פיאדה:ואך בגלל שתשובה צריך לגייס מילארדים בשנתיים הקרוות, הואיכניס את הידלכיס ו"ייתן מתנה" של מילארד שקל בשביל הסיכוי להרוויח על החוב שהוא מגייס 30-40 מילארד - ואלו היחסים...
    (20:54) אלון פיאדה:ולסיכום - אני נשאר בדלק נדלן, לפחות עד להודעה משמעותית מצד החברה...
    (20:54) אלון פיאדה:ולסיום - אלביט הדמיה
    (20:54) zuki:ובאיזה מהן?
    (20:55) אלון פיאדה:ופירטתי בפורום את ההבדלים ין הסדרות, אני אישית נמצא בארוכה, למרות שבתרחיש החיובי ה"קצרות" ירוויחו יותר - שכן ישנה סבירות גם פה לתרחיש פסימי - ואני מתדל תמיד למצם סיכונים
    (20:55) אלון פיאדה:וונסכם עם אלביט הדמיה
    (20:5 אלון פיאדה:וללא התייחסות למנייה (שגם בה יש פוטנציאל לדעתי) - הירידות באגח כפי שפירטתי גם בעבר אינן מוצדקות
    (20:5 אלון פיאדה:וולא נסמכו על נתונים כלכליים...
    (20:5 אלון פיאדה:ואני אישית מאין כי נראה בסופו של דבר תיקון בניירות הנ"ל
    (20:59) אלון פיאדה:וועד לשבוע הבא
    (20:59) אלון פיאדה:והשמח לקבל שאלות נוספות בפורום
    (21:00) zuki:ותודה רבה לך...
    (21:00) אלון פיאדה:וונתראה בצאט ביום ראשון הבא...
    (21:00) עמית1:ותודה רבה והמשך שבוע טו
    (21:00) יובל שמעון:וארז מה אם הזהב
    (21:00) אלון פיאדה:ושבוע מסחר טוב ונעים
    (21:00) יובל שמעון:ולאן זה הולך
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות