x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: תמליל צאט 10.7.2011

תמליל צאט 10.7.2011

שבוע טוב לכולם,

היום, כמדי יום ראשון, אני יהיה בצאט בשעה 20:00 לענות על שאלותיכם בנושא אגחים - כולם מוזמנים...

רוצים לקבל תשובה מלאה? אין לכם זמן להתחבר לצאט ב- 20:00? השאירו את שאלתכם פה, אני הענה בצאט... תמליל הצאט יפורסם כאן לאחר!

נתראה ב- 20:00...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re: תמליל צאט 10.7.2011

הי אלון
    אשמח לשמוע ממך הערכת מצב מעודכנת בקשר לדלק נדל"ן ה - נראה שאין תחתית לנייר, השוק מעריך הסדר בזמן הקרוב (אחרת כ"ה לא היתה מידרדרת כ"כ) מה הערכת המצב שלך?
    תודה

דניאל

אלון שלום
    הייתי שמח לראות בסיום כל צאט ריכוז המלצות קניה/מכירה של אגחים
    כמובן נכון ליום ההמלצה וכפוף לכל ההסתיגויות
    רואים זאת אצל שחקן וגם אצל ניסן וזה מאד עוזר
    שיהיה שבוע טוב
    יעקב

אורח

שלום אלון,

אשמח בבקשה אם תוכל להתייחס לנקודות:

-מצבה של דלק נדלן לאור ההתרחשויות האחרונות.
    -מצבה של טאו תשואות לאור ההתרחשויות האחרונות.
    -סיביל יורופ - האם לדעתך משתלם לשלם את מימון ההוצאות (1 אג') על מנת לקבל קדימות בתשלום.

תודה רבה

שלום אלון
    האם קנית אגח ה' של דלק נדל"ן כדאית היום במחיר של 50 אג' גם אם יהיה הסדר?
    נראה לי כי במחיר זה יהיה רווח הון
    תודה מיכאל

הצטרפת לחדר
    (20:03) אלון פיאדה:ושלום לכולם וערב טוב
    (20:03) עמית1:והי אלון וערב טוב לכולם
    (20:05) אלון פיאדה:ותחילה אני רוצה להתייחס לכמה מהשאלות שהעלו מראש בפורום כחלק מהנושא שפתחתי לפני הצאט של היום
    (20:05) אלון פיאדה:ואז כך...
    (20:06) אלון פיאדה:ולגבי כל האגחים ששמותיהם עלו שאלות השונות (באופן כללי - לפני שנלוש לפרטים)
    (20:06) אלון פיאדה:ונדרש, לדעתי, להבדיל בין ירידות כלליות במשק ומימושים לבין ניירות שירדו בגלל הודעה ו/או שינוי
    (20:07) אלון פיאדה:וובהודעה אני מדבר לא רק על הודעות רשמיות, אלא גם לכתבות בעלות תפוצה רחבה בעיתונים/אתרים כלכליים
    (20:09) אלון פיאדה:וכאשר יש ירידות רוחביות כמו שאנו חבים בשבועות (אם לא החודשים) האחרונים - צריך להיות ברור למשקיע כי גם (ואולי במיוחד) אותם אגחים שמלכתחילה היו מוגדרות ע"י השוק כמסוכנות (או חסרות וודאות) - יספגו ירידות - ואף סביר להניח כי חזקות יותר מהממוצע
    (20:09) אלון פיאדה:ודבר זה בפני עצמו צריך להיות ברור והוא מתרחש מכמה סיבות שונות שרק מעצימות אחת את השנייה
    (20:10) אלון פיאדה:ודבר ראשון נדרש להבין כי מרבית הירידות נובעות כעת לא בגלל שינויים בחברות (למרות שכפי שאמרתי לפני תחילת הירידות - מחירי האג"ח עלו למעל השווי הראלי שלהם במקומות רבים)
    (20:10) אלון פיאדה:ו... לא בגלל שינויים בחברות, או במצבן, אלא בגלל מימושים...
    (20:11) אלון פיאדה:ומימושים רוחביים אלו שנעשו דרך הקרנות השונות, בהם ציבור השקיעים פשוט משך כספים
    (20:11) אלון פיאדה:וגרמו לכך שאותם קרנות היו חייבים למכור מאחזקותיהם באופן פורפורציונלי מסך הפדיונות
    (20:12) אלון פיאדה:ווהיו פדיונות לא קטנים
    (20:12) אלון פיאדה:ונכון שמדברים על כך שסך הפדיונות עבר את 10 מילארד ש"ח
    (20:12) אלון פיאדה:ואך חשוב לשים למספר אחר - כמעט מחצית מסכום זה היה בחודש שעבר!
    (20:13) אלון פיאדה:וכאשר לוקחים בחשבון כי מחזורי המסחר היו נמוכים באופן יחסי מהממוצע הרגיל
    (20:13) moshemor:ואלון היי ערב טוב....
    (20:13) moshemor:ואלון יש לך דעה על המעוף מחר והחודש?
    (20:13) אלון פיאדה:ואנו מגיעים כי רק הפדיונות לבדם היו שווים לכ8-10 ימי מסחר מלאים בחודש האחרון
    (20:14) אלון פיאדה:וכך שניתן להבין למה ניירות רבים ידו מעל 10% במחירי השוק ולמה אותם ניירות "מסוכנים" ירדו אף יותר מכך - ללא קשר להודעה זו או אחרת או לשינוי במצם
    (20:15) אלון פיאדה:ואך זוהי רק הסיבה הראשונה (כפי שנאמר)
    (20:16) אלון פיאדה:ולכך כמובן יש להוסיף את המכירות הפרטיות שבוצעו בהשקעות בתיקים המנוהלים בצורה עצמית ע"י אותם אנשים ממש שעשו את הפדיונות בקרנות השונות
    (20:17) ufrisch:ואלון -לדעתך, יש קורולציה בין העליות החזקות לבין מחירי האגח העתידי?
    (20:17) moshemor:ושמעון גם לך ערב טוב...
    (20:1 roy11:ושמעון
    (20:1 roy11:וערב טוב
    (20:1 moshemor:ואלון השאלה היחידה שיש לי ברשותך היא.....
    (20:1 roy11:וחזרתי לארץ
    (20:1 roy11:ומה שלומך?
    (20:1 moshemor:ומהי דעתך על המעוף מחר..והחודש????
    (20:1 אלון פיאדה:וכמובן, כפי שכבר כתבתי שבוע שעבר ישנו הסבר רציונלי לפדיונות אלו - שכן הריבית במשק עלתה וכיום (בניגוד לשלוש השנים האחרונות) כבר יש אלטרנטיבה לכסףשאינה רק השוק שכן בסגירה בבנק ניתן קבל כ-4% ריבית
    (20:1 אלון פיאדה:ומייד נגיע גם לעתידי...
    (20:19) ufrisch:ווהעכשווי?
    (20:19) ufrisch:והאם רואים קורולציה מלאה - בין העליות בשוק לבין מחירי האגח?
    (20:20) אלון פיאדה:ונוסיף לשתי הסיבות הקודמות את הידיים החלשות ואת אפקט כדור השלג בפדיונות ונקבל את התוצאה שאנו עדים לה בימי אלו
    (20:20) אלון פיאדה:ואלו עליות?
    (20:20) ufrisch:ועליות בכלל השווקים.
    (20:21) אלון פיאדה:ומדד 25 אינו כל השווקים...
    (20:21) ufrisch:ובכל המדדים - גם מדדי חול.....
    (20:21) moshemor:וצודק אלון...מדד 25 ...מדד פרטי לשחקנים....
    (20:21) ufrisch:ולא עליות גדולות - אבל בכל זאת....
    (20:21) אלון פיאדה:ועל לנו להסתכל על ימים בודדים!
    (20:22) ufrisch:ואוקיי צודק - אני מקשיב....
    (20:22) אלון פיאדה:וכאשר מסתכלים על תקופה נין לראות מגמת ירידה (גם במדדים)
    (20:22) אלון פיאדה:ונכון, כפי שהקדמת אותי - ניתן לראות התחלה של שינוי מגמה בפוטנציה
    (20:22) אלון פיאדה:ואך עדיין מוקדם לומר אם אכן הכיוון כת ו למעלה
    (20:22) אלון פיאדה:ואך הנקודה שלי היא אחרת...
    (20:23) moshemor:והוועדה בוול ....תחליט על הכיוון למעלה או למטה...באם יתבצע קיצוץ.
    (20:23) אלון פיאדה:ובעוד מרבית הניירות (ואני מדבר על מניות בדיוק כמ על אגח)
    (20:23) אלון פיאדה:ויירדו בערכי השוק
    (20:24) אלון פיאדה:ובמרבית המקרים - לא היתה לכך סיבה ממשית
    (20:25) אלון פיאדה:וולכן אני מאמין כי מרבית הירידות אינן מוצדקות (למעט האובר-שוטיין שהי בחלק מהניירות ובעיקר באגחים שהגיעו לתשואות מגוכחות של מתחת לריבית השוק)
    (20:25) moshemor:ואז מה הכיוון הלאה???
    (20:26) אלון פיאדה:וכאשר מברים על מניות מהצד האחד ניתן לומר כי אומנם הירידות היו לא מוצדקות, אך בטווח הקצר ואולי הבינוני (ואף הארוך) מניות תמיד יכולות להסחר מתחת לערך שלהם ולזמן רב...
    (20:26) אלון פיאדה:ולא כך הדב באגחים!!!
    (20:27) אלון פיאדה:ובאגחים ירידות שאינן מוצדקות בטווח הקצר בגל אותם מימושים יהיו חייבים לתקן כאשר מועדי התשלום יתקרבו והמחמים יצטמצמו
    (20:27) אלון פיאדה:וולכן אני טוען כי אם מסתכלים לטווח הבינוני-ארוך תיקון במרבית הניירות הינו הכרח המציאות
    (20:2 אלון פיאדה:וצריך להיות ברור כי מרבית החברות לא ישפטו את הרגל
    (20:29) אלון פיאדה:ומרביתם לא יצטרכו אף הסדר חובות (אם נוציא לרגע את האגחים בתשואות האסטרונומיות - שהיו זקוקים להסדר עוד קודם לאותם ירידות)
    (20:30) אלון פיאדה:ווגם אם כן - הסדר, גם אם הוא לא פתרון שצריך לשאוף אליו, אינו דבר רע כפי שהוא מצטייר מדבריהם של מומחים שונים
    (20:31) אלון פיאדה:ולראייה נית לראות כי מרבית ההסדרים (בארץ ובחול) היו לטובת המשקיעים (לפי ערכי ההשקעה שלאחר הידיעה על הצורך בהסדר - לא פי מחיר חוב מלא - שהוא בפני עצמו לא מעניין את המשקיע שיטתי)
    (20:31) אלון פיאדה:וולאחר הקדמה כה ארוכה בואו ננסה לעשות קצת סדר בניירות הספציפיים אליהם נשאלתי
    (20:32) moshemor:ובבקשה...
    (20:32) אלון פיאדה:והבולט מכולם אינו נייר/אגח אלא דווקא חברה על כל סדרותיה
    (20:32) אלון פיאדה:וואני מדבר כמובן על דלק נדלן
    (20:33) מכבי יפו:ושלום אלון וערב צח
    (20:34) אלון פיאדה:ובעוד בהקדמה הרחבנו ודיברנו על כך שמרבית הירידות היולא מוצדקות ולא גובו לא בשינוי נתונים פיננסיים של החברות ולא בהודעות- זהו לא המקרה בדלק נדלן
    (20:34) אלון פיאדה:ושלום שלום �
    (20:34) אלון פיאדה:ונכון, הנתונים הפיננסיים הבסיסים לא השתנו (לפחות אם מוציעים לרגע אתההודעה האחרונה על שווי אחת ההחזקות הגדולות)
    התנתקת מהשרת

הצטרפת לחדר
    (20:33) מכבי יפו:ושלום אלון וערב צח
    (20:33) אלון פיאדה:ובעוד בהקדמה הרחבנו ודיברנו על כך שמרבית הירידות היולא מוצדקות ולא גובו לא בשינוי נתונים פיננסיים של החברות ולא בהודעות- זהו לא המקרה בדלק נדלן
    (20:35) אלון פיאדה:ולרגע התנתקתי מהשרת
    (20:33) אלון פיאדה:ושלום שלום �
    (20:34) אלון פיאדה:ונכון, הנתונים הפיננסיים הבסיסים לא השתנו (לפחות אם מוציעים לרגע אתההודעה האחרונה על שווי אחת ההחזקות הגדולות)
    (20:34) moshemor:ושמעון אתה כאן????
    (20:36) אלון פיאדה:ואך הודעות עיתונות היו - והם לא היו לצד החיובי
    (20:37) אלון פיאדה:ותחילו רמיזות לחוסן הכלכלי של החברה, לכך שהכסף לתשלום הקרוב לא קיים בחברה, וכי הכל תלוי ביכולתו של הבעלים להמשיך להזרים כסף לחברה
    (20:3 אלון פיאדה:ועל כך ששוי הנכסים יירד, על כך שלא בוצעו הגיוסים שתוכננו לביצוע התשלום ועל כך שלא מומשו סעיפי שונים בתוכנית ההזרמה/גיוס עבור התשלום הקרוב
    (20:39) אלון פיאדה:ואני רוצה להדגיש - כל אלה בפני עצמם לא היו סוד, לא הגיעו בהפתעה ולא מצעו את המשקיעים המתוחכמים לא מוכנים...
    (20:40) אלון פיאדה:ווהרי על הכול דובר בפורום באתר ואף בצאט זה בהרחבה עוד לפני התשלום במאי!
    (20:41) lotan11:ו�
    (20:42) מכבי יפו:ואלון מה דעתך על הדוחות בוול ותקרה החוב וקצת על אגחים באמריקה
    (20:42) אלון פיאדה:והדבר היחיד ש"השתנה" הוא שכל ה"מסקרים" וה"עיתונות הלכלית" פתאום גילו "סוד" - והבעיה האמיתית בכל הדבר הואכי המשקיעים הפשוטים תופסים מהודעות/כתבות/מאמרי דעה אלו כלשונו
    (20:42) מכבי יפו:ותודה
    (20:43) אלון פיאדה:והאם התשלום עוד חודשיים (קצת פחות כבר) ישולם - ישנה סבירות שכן (אם נחזור לחודש 3 נראה בדיוק את אותם הדיבורים לגבי התשלום שבוצע במאי)
    (20:43) אלון פיאדה:ווישנה סבירות שלא - כפי שפורט בהמשך - גיוס כלל הכסף הנדרש אכן צריך להתרחש בזמן שנותר (והוא מצטמצם במהירות)
    (20:44) אלון פיאדה:ואך האם כל זה משנה בכלל?
    (20:45) אלון פיאדה:ומי שקנה תוך מעקב אחרי הפירוט שניתן לגבי אותם אגחים (וכעת אני מרחיב את היריעה על מעבר לדק נדלן) כבר היה מודע לכל אותם דברים (בעיות)
    (20:46) אלון פיאדה:והוא גם היה צריך להבין כי הסבירות לירידות קיימת - גם ללא ההשפעה "המחזקת" של ירידות רוחביות
    (20:4 אלון פיאדה:ואך אותה הבנה ודרך אותו מעקב - המשקיע גם צריך להכיר בכך שבבסיס ההנחות התממשות התרחיש הפסימי אינו מהווה נקודת שבירה וכי למרות שברור שבהתממש תרחיש פסימי זה היה עדיף כי הכניסה היתה נעשת מאוחר יותר -
    (20:49) אלון פיאדה:ובהסתכל על התמונה הגדולה פוטנציאל ההפסד נמוך - והתוכלת של ההשקעה אף בתרחיש זה (הפסימי) חיובית בטווח הארוך
    (20:49) אלון פיאדה:וכאשר הרבה מכך (כפי שפורט) תלוי באורך הנשימה של המשקיע
    התנתקת מהשרת

הצטרפת לחדר
    (20:43) אלון פיאדה:ואך האם כל זה משנה בכלל?
    (20:44) אלון פיאדה:ומי שקנה תוך מעקב אחרי הפירוט שניתן לגבי אותם אגחים (וכעת אני מרחיב את היריעה על מעבר לדק נדלן) כבר היה מודע לכל אותם דברים (בעיות)
    (20:46) אלון פיאדה:והוא גם היה צריך להבין כי הסבירות לירידות קיימת - גם ללא ההשפעה "המחזקת" של ירידות רוחביות
    (20:50) אלון פיאדה:ולמה אני כל הזמן מתנתק מהשרת... �
    (20:4 אלון פיאדה:ובהסתכל על התמונה הגדולה פוטנציאל ההפסד נמוך - והתוכלת של ההשקעה אף בתרחיש זה (הפסימי) חיובית בטווח הארוך
    (20:50) אלון פיאדה:וכאשר הרבה מכך (כפי שפורט) תלוי באורך הנשימה של המשקיע
    (20:51) אלון פיאדה:ואז מה אני חושב שיהיה בהמשך...
    (20:51) אלון פיאדה:ובטווח הקצר יתכן כי הירידות ימשיכו
    (20:52) אלון פיאדה:ואך בטווח הארוך - מרבית החברות ימשיכו פעילותם בטווח הארוך
    (20:52) אלון פיאדה:וכך שכרגע מדובר מבחינתי בהזדמנות רוחבית בשוק האגח - ולא בקסטרופה
    (20:52) moshemor:והגדר טווח קצר???
    (20:53) אלון פיאדה:וטווח קצר - חודש-חודשיים
    (20:53) אלון פיאדה:ווזה לפני שדיברו על ספטמבר ואירוע דיפולט באירופה
    (20:53) moshemor:וקיבלת את השאלה שלי מקודם?
    (20:54) אלון פיאדה:ושכמובן יהיו אירועים שליליים מוד
    (20:54) אלון פיאדה:ומאוד
    (20:54) אלון פיאדה:ווהם שמהווים את הסיכון האמיתי למשקיע כעת ולא המשך ירידות זה או אר לטווח הקצר
    (20:55) אלון פיאדה:ואך אלו כבר נושאים רחבים שניתן לנהל אליהם צאט שלם נפרד
    (20:55) אלון פיאדה:וובזה נוכל לסגור את נושא הצאט הזה...
    (20:55) אלון פיאדה:ושאלות קצרות לסיום?
    (20:56) moshemor:ומה יהיה מחר במעוף או השבוע הזה?
    (20:56) moshemor:ושאלתי כמה פעמים....
    (20:56) ישקו:וטאו?
    (20:5 אלון פיאדה:ואני לא נביא כפי שציינתי פעמים רבות - מי שעונה לך על שאלה מסוג זה יכול להיות צודק ויכול לטעות - בטווח הארוך הוא תמיד יטעה בשלב כולשהו... אך האם זה בכלל משנה... אני חושב כי גל הירידות הנוכחי כבר היה צריך לבוא לסיומו, אם הייתי צריך להמר - אז בטוו של שבוע עוד ימשיכו הירידות.
    (20:5 אלון פיאדה:ולגבי טאו - כל הצאט הזה דיבר על כלל האגחים באופן כללי
    (20:5 אלון פיאדה:ושאל את עצמך...
    (20:5 אלון פיאדה:והאם משהו בנתונים הכלכליים של החברה השתנה?
    (20:5 אלון פיאדה:ולא
    (20:59) moshemor:ובכול מקרה תודה...
    (20:59) אלון פיאדה:והאם היו הודעות חריגות מהחברה?
    (20:59) אלון פיאדה:ולא
    (20:59) אלון פיאדה:והאם היה שינוי מהותי בחוב או ביכולת ההחזר
    (20:59) אלון פיאדה:ו?
    (20:59) אלון פיאדה:ולא
    (21:00) אלון פיאדה:והדבר היחיד שהיה הוא...
    (21:00) אלון פיאדה:ושטאו משכה את הצעה להחלפת סדרה אחת בשנייה
    (21:00) אלון פיאדה:ווהיא עשתה את זהבגל חוסר הענות מצד המחזיקים
    (21:01) אלון פיאדה:ודבר שרק מראה על האמון שלהם בנייר!
    (21:01) אלון פיאדה:וולכן בפני עצמו לא צריך להתפס כמשהו שלילי
    (21:02) אלון פיאדה:ולפיכך, לדעתי, ניתן לייחס את הירידות לחולשה של השוק ולירידות הרוחביות (כפי שפורטו) יותר מכל דבר אחר.
    (21:03) אלון פיאדה:וועד לכאן בפעם זו... מקווה כי הדברים עזרו... אם יש שאלות נוספות או צורך בהבהרות לגבי הנושאים אליהם דיברנו כאן, או על כל נושא אחר אתם מוזמנים להעלות שאלות נוספות בפורום אגח
    (21:03) אלון פיאדה:ואשמח לראות אתכם בפורום ובצאט בשבוע הבא
    (21:03) ישקו:ותודה רבה
    (21:03) אלון פיאדה:וועד אז...
    (21:03) אלון פיאדה:וערב טוב, שבוע נעים ומסחר רווחי...
    (21:04) אלון פיאדה:ונשתמע... ולהתראות
    אלון פיאדה

לאלון, האם אפשר לתמצת בכמה מישפטים את עיקרי הנושאים/הדגשים שעלו בצאט?
    הצאט עצמו לא קריא במיוחד, ולעיתים קרובות לא ברור כל כך עקב כניסת מצטרפים/שאלות לא מסונכרנות, מה שכתוב בו.
    תודה.

דווקא תמצא כי 90% מהצאט זה היה מונולוג (לפחות הפעם), אך בכמה מילים:

אני מאמין כי הירידות בשווקים נגרמות בעיקר בגלל משיכות ופניקה ולא בגלל סיבות כלכליות, מה שאומר כי הירידות במרבית האגחים (למעט המקרים שפורטו) אינם מוצדקות - והן צריכות להסגר ככל שהמח"מ של האגחים יצטמצם ומועדי הפרעון יגיעו.

בטווח הקצר ייתכנו המשך ירידות, אך בחינה של כל נייר על פי הקריטריונים שנלמדו בפני עצמו תגלה כי בשוק יש היום הרבה מציאות..

פירטתי את התהליך שגורם לירידות ועניתי ספציפית לגבי השאלות על האגחים של דלק נדלן (ראה החל מ- 20:33).

גם כאן אני מאמין כי לא התגלה שום דבר חדש וכי המשקיע המושכל לא היה צריך להיות מופתע. פירטתי את ההודעות האחרונות בתחום .

בסיום דיברתי מעט על הסיכון האמיתי בהשקעה בשוק הנוכחי ועל האפשרויות להמשך. עניתי לגבי האגחים של טאו (ראה 20:5 - שגם שם אני לא רואה כי המהלכים האחרונים צריכים להתפס כדבר שלילי (להפך) וזאת למרות הירידות במחיר השוק של הנייר.
    אלון פיאדה

תודה אלון

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות