דעתי על מניות הגז והנפט ידועה מאז ומעולם, תוך כדי שאני מציין כי מדובר בקזינו לכל דבר ועניין. איני מנתח מניות גז ונפט (טרם קבלת
תוצאות מוחלטות) היות ואין להם ערך כלכלי בעיניי והם בעיקר "הכל או כלום". אין אדם היכול להעריך האם יש נפט ברציו, ולכן כל חישוב
הלוקח בחשבון הימצאות נפט אינו מבוסס, אלא לכל היותר מהווה משאלת לב. וכמו כל קזינו - תמיד יש את ה"בית" שמרויח ובגדול.
כבר שנתיים, עוד מתקופת גבעות הידועה לשימצה, אני מציין כי אין דין ואין דיין לראשי החברות הללו. חצי חיוך, קריצה, או משפט
ש"נפלט", והנה ההון האישי שלך הוכפל ביממה.
עם כל הכבוד למאבק הקוטג', ואני בהחלט מלא כבוד למאבק, הרי לכם שני משפטים השווים חצי מיליארד ש"ח מכיסו של הציבור.

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000660552

היום זינקה המניה לא פחות מ 18%, רק משום שאנליסט מסויים ציין כי הירידות מוגזמות, ומצא במניה דיסקאונט של 134% (כך ממש!).
האם מישהו חשב לבדוק האם בית ההשקעות בו הוא עובד מחזיק במניה ? יתרה מכך, האם בית ההשקעות ניצל את העליות היום למכור חלק מהאחזקה? אף אחד לא יודע, כי אף אחד לא טרח לבדוק. המשקיעים מובלים פעם אחר פעם ל"שחיטה" ואיש לא פוצה פה.
אבל רגע - אם בית ההשקעות מחזיק במניה, יש בכך מן הסרחון, אבל אם אינו מחזיק במניה, הכיצד יתכן כי הוא מוותר על תשואה של 134%??
אני לא מכיר מניה שלא שווה למכור אותה בכדי לרכוש ולקבל רבע מהתשואה המצויינת, ולכן האם יש כאן בעל אינטרס או שפשוט הנייר סופג הכל?!
(תבדקו אתם - יש גבול למה שאני יכול לרשום באתר החברים המכובד שלנו).

ועדיין, זה החלק הפחות מקומם. נסיתי להבין כיצד מצליחים להגיע לאפסייד של 134% ולהלן ההסבר מצוטט (הערותיי באדום):
"בדקנו מהו השווי הראציונלי בו אמורים להיסחר מניות הכשרה אנרגיה – בהתאם לסקר המדווח. חשפנו את שווי השוק של מאגר 'לוויתן' דרך שוויה של מניית רציו (האם ניתן לגזור את שווי השוק של מאגר לוויתן דרך שווי המניה? חד- משמעית לא. רציו עולה/ויורדת בשל סיבות חיצוניות שמעבר לגודל המאגר, שהרי הוא נותר קבוע, ואם זה היה המצב הרי שמחיר המניה כמעט ולא היה משתנה. רציו נחתכה כ50% כך שאם החישוב היה מבוצע לפני מספר שבועות לא רב במיוחד - הדיסקאונט במניה היא 268%??) מדוע לוויתן? מכיוון שלו"ז של לוויתן כנראה הכי דומה ללו"ז הפיתוח של 'מירה' ו'שרה' (אם וכאשר ימצאו בהם גז) (איך הלוז של לויתן נראה הכי דומה ללוז הפיתוח של מירה ושרה?כל קידוח עומד בפני עצמו ואין שני קידוחים זהים. יתרה מכך, כל קידוח נתקל בקשיים אחרים, מה גם שבשיחה עם כל המקורבים לנושא אין למירה ושרה כל לוז מוחלט אלא רק קוים כלליים מאוד אמורפיים). בדקנו בכמה נסחר BCM על פי לוויתן (ושוב, חוזרים לשווי המניה. אם מחר יודיעו שאין נפט ברציו, המניה עלולה להיחתך ב 25% - מה קשור זה ומחירו של BCM). עשינו את אותו תרגיל למירה ושרה על פי שווי השוק של הכשרה אנרגיה".
"ניתן לראות כי קיימים פערים גדולים מאוד בשווי ה-BCM הנסחר. אך יש לתקנן את שווי השוק של BCM נסחר במירה ושרה בהתאם להסתברות גילוי של 54%. מכיוון ששווי BCM בלוויתן נראה לנו המייצג ביותר, לקחנו 54% ממנו (ההסתברות הממוצעת במירה ושרה) ובדקנו את הפערים + בדקנו מהו המחיר המתאים למניה בהסתברות הסטטיסטית הנתונה."
"נכון לשעה 13:30, ניתן לראות כי המחיר הסטטיסטיראציונלי של הכשרה אנרגיה (על פי שווי BCM בלוויתן) – הוא על 2.84 שקלים למניה! אפסייד של 134%".

בכדי להמחיש עד כמה זה מגוחך: רציו לפני שבוע נסחרה בשער 35.39. נכניס את זה למשוואה, והרי שהדיסקאונט הוא רק 112% ! למעשה,
בלי שהתרחש כלום בהכשרה, וגם כלום ברציו, זינק שוויה של הכשרה בלמעלה מ 20% בשבוע !

לסיום מוסיף אותו בית השקעות מכובד:
"רכישת מניות הכשרה אנרגיה על פי הפרמטרים הסטטיסטים שציינו משולה בעינינו לרכישה של כרטיס הגרלה בזול, במחיר אשר איננו משקף את התוחלת". קראתי את המשפט האחרון עשרות פעמים - לא מצליח להבין אותו...

בקזינו יש חוקים. אפשר לאהוב אותם, אפשר לא אבל לפחות יודעים מה צריך לעשות בשביל להרויח ומה גורם להפסד. הבורסה שלנו הולכת
והופכת למערב פרוע, בסביבת ריבית אפסית, עם נגישות שלא היתה קיימת בעבר.
מבלי להתיחס למניה זו או אחרת - אנא מכם, בכל לשון של בקשה, היו ערים לעובדה שלעיתים קרובות משקיעים הם פיונים בידי אותם
בעלי אינטרס, וגם "מבינים" גדולים, כפי שהוכח לא פעם בעבר, יכולים להפסיד ל"קוף".