פנה אלי מישהו נחמד בפרטי, עם השגה כלשהי. נניח נכתב אוכף מוגן. והמדד ברח לאחד הצדדים. האם נכון יהיה לסגור את הצד המרוויח. נראה שהתשובה לזה די פשוטה. בטוח שכדאי לסגור את אופציה המכורה. לגבי הקנויה, אם ערכה נמוך מאד, אפשר להשאיר אותה, וכך להמר על רווח נוסף תלוי בכיוון. אם יהיה היפוך מגמה, יש מצב להרוויח יפה.

אבל כמובן שהשאלה הייתה יותר, מה לעשות בצד המפסיד. עלה רעיון, למכור את ההגנה (שהרוויחה), ולהשאר עם האופציה המכורה, ולקוות לשינוי מגמה. שהרי האופציה כבר די עמוק בכסף. זאת אומרת שההפסד שיש בה לכל 10 נקודות פחות מ 1000 ש"ח. ואילו אם המגמה תתהפך, הרי שהאוכף יינצל.

בואו נניח, שהצד המפסיד של האוכף בנוי מאופציה מכורה של C1220. והמגמה, כמו היום, היא עליות. מרגע המכירה של ההגנה (שהרוויחה), נמצאים עם אופציה מכורה חשופה, ולכן זהו הימור מוחלט על ירידות. עכשי, נשחק קצת עם מספרים. עלות האופציה 4300 ש"ח. עליה של המדד בעוד 20 נקודות, תעשה נזק של 1600 ש"ח ליחידה. ירידה של המדד ב 20 נקודות תביא רווח של 1500 ש"ח (למעשה רווח קטן יותר, כי הסטיה תעלה). בואו ניקח את אותה רמת סיכון. זאת אומרת הפסד של 1600 ש"ח על 20 נקודות.

נראה שעדיף יהיה (במיוחד במרחק כזה מהפקיעה), לסגור את האופציה המפסידה לגמרי, ולקנות נניח 5 יחידות של P1290 במחיר של 510 ש"ח היחידה. אם המדד יעלה 20 נקודות, הערך של האופציות האלו ירד לאזור ה 210 ש"ח ליחידה. הפסד של 300 ש"ח ליחידה, או סה"כ 1500 ש"ח. אותו הסיכון כמו קודם. אבל אם המדד יורד ב 20 נקודות, הרי שכל יחידה תגיע למחיר של 1100 ש"ח ליחידה (או יותר בגלל עליה בסטיה). מה שנותן לי רווח של 3000 ש"ח. רווח כפול מהרווח שמקבלים עם האופציה המכורה, ועם אותו סיכון על 20 נקודות. על 30 נקודות, הסיכון הרבה יותר נמוך.

עכשיו, אני לא בא להטיף לקניית אופציות חשופות. אבל קניה של אופציה היא לא מילה גסה, אם מישהו רוצה להמר באופן מוחלט על כיוון. כי נשאלת השאלה למה בכלל למכור אופציות. מכירה של אופציות מטרתה (היחידה כמו שאני רואה) להרוויח שחיקה (זמן או סטיה). תמיד כשנמכור, נהיה מעוניינים שהאופציה המכורה תהיה מחוץ לכסף ושערכה ישחק עם הזמן. לפעמים משתמשים בכסף על מנת לממן קניה כלשהי, ולפעמים למען הרווח על השחיקה עצמה. אבל תמיד אם רוצים להרוויח מכיוון, הרווח הטוב ביותר יגיע מהאופציה הקנויה. (במיוחד אם האופציה הקנויה נמכרה מחוץ לכסף ונכנסה לכסף.)