אלון, שבוע טוב
בסקירתו האחרונה הזהיר השחקן מפני מניית טאואר.
אני מחזיק אגח להמרה ו של טאואר.
האם לדעתךהביקורת על המניה משמעותה גם שהשקעה באגח היא מסוכנת?
תודה רבה
יועד
אלון, שבוע טוב
בסקירתו האחרונה הזהיר השחקן מפני מניית טאואר.
אני מחזיק אגח להמרה ו של טאואר.
האם לדעתךהביקורת על המניה משמעותה גם שהשקעה באגח היא מסוכנת?
תודה רבה
יועד
היי Yoadw
לדעתי אין ממש קשר בין המניה לאגח אותו אתה מחזיק. ע"פ שחקן מחיר המניה מנופח ומורץ ע"י בתי השקעות שנותנים המלצות הזויות של אפסייד במאות אחוזים בכדי להריץ את המניה, אך לכל זאת אין השפעה על יכולת החזר החובות של החברה. מצב החברה דווקא משתפר בשנים האחרונות ועובדה שההנפקות החדשות (האגח אותו אתה מחזיק הוא אחד מהם) זכו לביקושים ואף עלו לאחר ההנפקה.כמו כן לירידות האחרונות אין השפעה על תשואת האגח (בניגוד לאגחים להמרה הקצרים ג, ה) כיוון שאגח זה יהפוך לאגח להמרה החל מה 27/9/12 ושער ההמרה יהיה שווה ל 120% ממחיר המניה ב 15 הימים שקדמו למועד תחילת ההמרה, כך שאפשר להגיד אפילו שירידות במניה הופכות אגח זה לאטרקטיבי יותר משום ששער ההמרה שלו (במידה ושערים אלו ישארו עד המועד הקובע) יהיה נמוך יחסית.
"כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."
כעקרון gimani צודק, אך לא הייתי אומר כי יכולת הפרעון של חובות החברה וודאיים באופן מוחלט - וכי כן יש בכך סיכון כולשהו!
במיוחד אם לוקחים בחשבון שמחיר המנייה מנופח והוא עתיד לרדת (ומייד נגיע להתייחסות לכך) - אז לא תיהיה המרה של החוב (הסדרות הקצרות) וכן יכולה להיות בעיה תזרימית לתשלום החובות!
שימו לב כי עד כה תמיד היו הזרמות כספים לטאואר - אך גם ברז זה יכול להסגר, טאואר כחברה לא מכניסה מספיק כסף בשביל לפרוע את החוב ואם לא תוכל לגלגל אותו במקרה שמחיר המנייה ירד והמרה לא תיהיה כדאית - יכולה להווצר בעיה אמיתית בחברה.
אך הייתי רוצה לעלות נקודה נוספת בנושא זה...
נכון שהמחיר בפני עצמו אולי גבוה (לפי דעת שחקן מעוף) מכפיל ההון של החברה בשפל. כמו כן אני דוגל כי בין ביצועי המנייה בשוק לבין המציאות שנושפת בעורפה לא תמיד יש קורולציה אחידה ומחיר מנייה יכול להסחר מעל או מתחת לשווי האמיתי שלה זמן רב.
וכן בדיוק נכנס ההערה הנוספת לגבי "החזקת המנייה גבוה"... מיכוון שיש סדרה גדולה שתריכה להפדות או להיות מומרת למניות ב- 2012 (וזה כבר מעבר לפינה) - סביר להניח כי המחיר ימשיך להיות "מוחזק" למעלה ואף יעלה מעט מערך נוכחי בשביל לאפשר את ההמרה בפועל!
שכן אם לא הייה כדאי להמיר את הסדרה, לא בטוח שיהיה ניתן לשלם אותה - כך שזה באינטרס של כל המחזיקים והגורמים המעורבים לשמור על המחיר גבוה!
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
תודה רבה על התשובות המאירות עיניים.