מדד מאי עלה ב-0.5% (תחזית הקונצנזוס 0.5%, תחזית פסגות 0.5%).
המדד הכללי עלה ב-12 החודשים האחרונים ב-4.1% המדד ללא דיור עלה ב-3.4%, המדד ללא ירקות ופירות ב-4% והמדד ללא אנרגיה ב-3.7%.
ההשפעות העיקריות על מדד מאי היו:
סעיף שירותי הדיור בבעלות (המהווה 19% מהמדד כולו) עלה ב-1.1%. קצב העלייה גבוה ביחס לקצב הממוצע ב-12 חודשים האחרונים (0.5%). עם זאת אין להערכתנו להסיק מהנתון כי חלה האצה בעליות המחירים בשוק הדיור וזאת בשל העובדה שהנתונים החודשיים של הלמ"ס בסעיף זה נוטים להיות תנודתיים. להערכתנו קצב העליות הממוצע בסעיף הדיור ימשיך להיות כ-0.5% בחודשים הבאים ואף יפחת במהלך 2012.
גם מחירי הדירות לרכישה שאינם חלק ממדד המחירים לצרכן עלו ע"פ הלמ"ס ב-1.5% וב-15.3% במהלך 12 החודשים האחרונים.
מחירי הדלק התייקרו במאי בשיעור של 3.1% ביחס למחירם בחודש אפריל. העלייה במחירי הדלק נובעת ממחירי הנפט שעלו במהלך חודש אפריל.
מחירי צרכי הרחצה והקוסמטיקה הועלו בחודש מאי ב-1.8% וזאת בשל התייקרות מחירי הדלק שהעלו את עלות השינוע של החברות.
מחירי המזון עלו ב-0.4%, עלייה חדה מהעלייה העונתית המאפיינת את חודש מאי (0.2%). העלייה במחירי המזון בחודשים האחרונים נובעת מהתייקרות הסחורות החקלאיות בעולם אשר משפיעות בעיכוב על המחירים לצרכן. אנו מעריכים כי גם בחודשים הקרובים תורגש השפעתם של מחירי הסחורות הגבוהים וסעיף המזון ימשיך לעלות בקצבים מהירים מהרגיל.
מדד יוני צפוי לעלות ב-0.3%
ההשפעות העיקריות על מדד יוני צפויות להיות:
מחירי הדלקים ירדו ביוני בשיעור של 2.1%. מחיר הבנזין הדולרי ירד בתקופה הרלוונטית ב-6.2% אך התחזקות הדולר קיזזה חלק מעלייה זו.
העלאות מחירים שונות בתחום המזון ובייחוד של מוצרי החלב. סעיף המזון צפוי לעלות בשיעור של כ-0.5%, שיעור גבוה מזה המתאים לתווי העונתי (0.1%-)
כאמור, מחירי הדיור ימשיכו להערכתנו לעלות. הסעיף צפוי לעלות ב-0.4% ביוני.
מחירי הירקות והפירות צפויים לרדת בשיעור של 5.4%, בהתאם לתוואי העונתי.
מחירי ההלבשה וההנעלה צפויים לעלות בשיעור של 9.9%, בהתאם לתוואי העונתי.
מדד יולי צפוי לעלות ב-0.3% בעיקר בשל ירידה צפויה נוספת במחירי הדלקים, ירידה עונתית במחירי ההלבשה וההנעלה ועלייה במחירי הטיסות לחו"ל. סעיף הדיור יעלה בכ-0.5% נוספים.
לא לקחנו עדיין בחשבון התייקרות במחירי הסיגריות. משקל הסעיף במדד הוא כ-1%, כלומר כל העלאה 10% של במחיר הסיגריות תתרום 0.1% נוספים למדד.
האינפלציה ב-12 החודשים הקרובים צפויה להסתכם ב-2.9% בהנחת שע"ח ומחירי נפט קבועים.
החלטת הריבית לחודש יולי 2011:
מספר גורמים תומכים להערכתנו בהותרת הריבית ברמה של 3.25% חודש נוסף:
העלייה במדד התאימה לציפיות החזאים.
השקל התחזק מול סל המטבעות מאז החלטת הריבית האחרונה ב-1.6%. במידה ולא יחלש השקל בצורה מהותית מול הסל עד החלטת הריבית בנק ישראל יתקשה להעלותה פעם נוספת ברציפות.
ההערכות כי מסתמנת האטה בארה"ב וכי ריבית הפד לא תועלה לפני המחצית השנייה של 2012 מקשות על בנק ישראל להעלות את הריבית בקצב מהיר.
תחזיות פסגות לאינפלציה ולריבית בנק ישראל
[attachment=0:38p5p2k7]psagot skira.jpg[/attachment:38p5p2k7]