x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: טאו ב

טאו ב

אלון בוקר טוב

לאור הירידות החדות בנייר (שהיו אמנם צפויות ,אך התעצמו לנוכח הצניחה בשוק) האם לדעתך ראוי להשקעה במחיר הנוכחי ?

איזה אחוז "תספורת" יהיה לדעתך בעת הסדר החוב הצפוי?

(אגב,האם אתה מחזיק עדיין? אולי אף מגדיל ?)

תודה לדעתך המפורטת

אבי

Re: טאו ב

אני מחזיק בנייר, אך אינני מגדיל בשלב זה, אני כן מאמין כי במחיר נוכחי הנייר אטרקטיבי, למרות שמחירו גבוה ב- 10% מהמחיר אליו בוצע החישוב לפוטנציאל רווח אז!

כניסה, אם בכלל, צריכה להעשות רק לאחר שניתן יהיה לראות שינוי מגמה, שכן המשך ירידות נוכחי יכול למחוק את הרווח ואף להכניס להפסד, אם נקודת הכניסה שלך תיהיה כעת - מדובר בהפסד בלבד.

חשוב להדגיש כי בתרחיש הקיצון זהו נייר ששוה אפס!

ויש להבין את הסיכונים, אני לא מתכוון להיות בנייר עבור פרעון אלא אם משהו עצום ישתנה בחברה. מה נותן לנו זמן שהייה של כחצי שנה, אולי מעט יותר, אך לא מעבר לכך. לפיכך הסיכון שבנייר גדול משמעותית מזה שהיה בעת הכניסה המקורית!

אז למה להשאר בטאו אגח ב?

בגלל שבחצי השנה הקרובה יש סיכוי סביר (ואף גבוה) שפרטנר תחלק דבידנד. אם ההתנהגות של אגח טאו תיהיה כבעבר - מחיר השוק שלו יעלה.

כמובן שקיים סיכוי להסדר ופריסת חובות, אז אנו לא מדברים על תספורת אלא על שווי אחזקות ביום שאחרי ההסדר (שווי הניירות המתקבלים) לפי מחיר השוק שלהם ולא לפי מחיר תיאורטי לפדיון. ביצעתי את החישובים בעבר, לא הרבה השתנה, הטווח המדובר עומד (עם זכרוני אינו מטעה אותי) על 65 עד 80 אגורות. כאשר היה בפורום הדיינות על זה כאשר הערכות שלי מדברות על הגבול התחתון והערכות של עמיתים מדברות על הגבול העליון - ועדיין מדובר בפוטנציאל גדול (גם אם לא חסר סיכון).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון

תודה לתשובתך המפורטת.

האם לדעתך בכל מקרה אין להשקיע כיום טרם לשינוי מגמת הירידה?

האם גם בירידה נוספת של כ10% הסיכון אינו מאפשר השקעה טרם לשינוי מגמת הירידה?

תודה

כל עוד הירידה נמשכת זו לא שאלה של כדאיות או לא, לדעתי במחיר נוכחי גם כדאי - אך בידיעה כי ימשיך לרדת!

שינוי מגמה יכול לבוא רק ממהלך כולשהו מצד החברה או הבעלים - שכן לטאו בפני עצמה (כפי שצויין רבות בעבר) אין יכולת לשלם את החוב כלל!

כלומר מי שנמצא בנייר כעת צריך לעשות זאת בסכום קטן (ולא בהשקעה מתוכננת מלאה) בשביל החשיפה לתרחיש החיובי, אך תוך הבנה כי קיים סיכון של אי תשלום או יציאה להסדר - דברים שיורידו את מחיר השוק בצורה דרסטית, אז אולי יהיה ניתן לדבר על מחיר כניסה טוב לטווח הארוך...

בנתיים מדובר על נייר שמדשדש כלפי מטה וככל הנראה ימשיך לעשות כך.

אני אישית (כפי שהצהרתי בעבר) מאמין כי יושג הסדר ופריסה מחדש של החוב ולכן מחזיק בנייר, אך בחשיפה קטנה מסך התיק! כך שזו השקעה לטווח ארוך מתוך סל של השקעות דומות בתשואה פוטנציאלית גבוהה שנלקחו כחלק מאסטרטגיה כוללת - אני לא חושב שיש להיכנס לנייר זה בלבד (במידה ובוחרים לעשות זאת) שכן במידה ומתממש התרחיש החיובי אכן יהיה רווח הוני גדול, אך באותה מידה יכול להיות תרחיש שלילי בו הכסף נמחק.

ההנחה היא כי מרבית החברות יגיעו להסדר כולשהו ולכן השקעה רוחבית של מנות קטנות תצדיק את עצמה לאורך זמן - גם אם חלק מאותם השקעות ימחקו!
    אלון פיאדה

שלום אלון
    אני עוקב אחרי הטרייד הזה מתחילתו (רוב הדרך אף הייתי שותף לטרייד עצמו) ויש משהו בסיסי בניהול הטרייד שאינני מצליח להבין. אם נעקוב אחר הנחות הבסיס שהנחת לגבי אגח זה מתחילתו ועד היום אפשר לראות שצדקת בכולם.
    הנחה הראשונה - מחיר האגח הנמוך והמרחק הרב לתשלום בנוסף לאפשרות ההחלפה שניתנה לאגח ג ימשכו אגח זה למעלה (הנחת שלאזור ה 64-66 אג) ללא שינוי במצבה הפיננסי של החברה וכך היה.
    הנחה שניה - לאחר סיום תאריך ההחלפה לאגח ג הנחת שתהיה התנתקות בהתנהגות שני האגחים ואגח ב ידשדש/ירד כשמגמת השוק תהיה הגורם העיקרי בקביעת התנהגות האגח וכך היה.
    הנחה שלישית- אין כיום לחברה יכולת לעמוד בתשלומי האגח וכנראה יושג הסדר ופריסה מחודשת של החוב כשההודעה על הסדר יכולה להפיל את מחיר האגח גם אם מחירו הסופי לאחר ההסדר יהיה גבוה ממחירו הנוכחי. עוד לא קרה אבל אני נוטה להסכים איתך ומאמין שכך יהיה.
    ומכן נשאלת השאלה מדוע לא נמכר האגח כשהגיע למחיר היעד ההתחלתי שנע באזור 60-66 אג' עם תכנון לכניסה מחדש לאחר הודעה על הסדר. אין פה עיניין של חוכמה בדיעבד וגם ביקורת אין פה, אני פשוט מנסה להבין מדוע לא פעלת בהתאם להנחות הבסיס שלך שהתגלו כמדוייקות ומדוע ממשיכים להחזיק באגח תחת ההנחה שיהיה הסדר והודעה על הסדר זה תפיל את מחיר האגח ותיצור הזדמנות כניסה טובה יותר.
    נ.ב
    אני באופן אישי מכרתי את האגח במחיר של 61 אג' לאחר שמחירו התדרדר מהשיא של 66 אג' וזו הזדמנות טובה להודות לך על טרייד מוצלח שהניב לי כ 80% תשואה בתקופה קצרה. מקווה לעוד רבים וטובים כמוהו.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

דבר ראשון שמחתי לעזור

אך בעוד הכל היה צפוי ונכון שכעת ניתן להסתכל לאחור ולהגיד אמרת כי לאחר ההתנתקות (של סדרות האגח מתלות המחיר) תיהיה ירידה שאכן הגיע (ולפיכך היה כדאי למכור ואם כבר להיכנס חזרה כעת) - למה לא עשית את זה?

אז כך - חשוב להבין כי התרחיש שהתממש היה תרחיש אחד אפשרי ממספר תרחישים אפשריים בעלי סבירות זהה. כפי שציינת בתגובתך ההנחה היתה כי כיוון ומגמת השוק תיהיה בעלת ההשפעה הגדולה ביותר על הנייר לאחר ההתנתקות, כאשר דשדוש וירידה בתחילה היתה הכרחית (שכן המחיר שנוצר מאפשרות ההמרה היה גבוה לאותו הזמן) ופה בדיוק מצוי הפיתרון...

בגלל שהיה תרחיש סביר שהשוק לא ירד או ידשדש - מה שהיה משאיר את מחיר האגח גבוה או אף גורם להמשך עלייה שלו, היתה קיימת גם אפשרות להשאר ולהנות מהמשך הדרך למעלה.

אני אומנם דיברתי בזמנו על כך שהשוק צריך להתממש ולרדת, אך אני מודה כי לא ציפיתי (בניגוד לפעמים קודמות) כי הירידות יהיו כל כך גדולות ולאורך כל כך הרבה זמן.

בסיכומו של דבר התרחיש שהתממש היה התרחיש הגרוע (ששים לב שלא גרם להפסד, למרות שהרווח המהיר בהתפספס הוא הפסד בפני עצמו).

אך יש נקודה נוספת שלדעתי חשוב לשים לב אליה, נכון שמי שמכר יוכל להנות משני סבביםשל רווח, אך הוא גם יוכל לפספס את הסיבוב השני. נכון שהתממש התרחיש הגרוע, אך באותה המידה היה יכול להיות מימוש קל (כפי שאני חשבתי שיהיה - והרי בסך הכל מרבית הירידות [באופן רוחבי, אני לא מדבר על נייר זה או אחר] - לא היו מוצדקות [לפחות בעיני]) וחזרה לעלייה - ואז בטוח מי שמכר לא היה מספיק להיכנס.

כמו כן חשוב להבין את הלך הרוח שלי אישית (והלך רוח זה לדעתי מתאים לסוג השקעות זה) - שהוא מציאותי נוטה אופטימי - שכן בכל השקעה, במיוחד מהסוג שאני מדבר אליהם, קיים תרחיש שלילי, אם ניטה באופן פסימי לכיוון זה - לא נבצע השקעות כלל. אני נוטה לכיוון האופטימי כאשר אני תמיד נזהר בהערכות ולוקח מרווחי ביטחון - כך שאני לוקח בחשבון התממשות של תרחישים פסימיים בחלק מההשקעות בחשבון, אך מאמין כי בטווח הארוך ובהסתכלות על התמונה הגדולה שאני כן מסוגל לברור בצורה טובה מבין ההשקעות שהשוק מתמחר כמסוכנות.

נכון שלאחרונה, שוב בגלל מגמת השוק באופן כללי, התרחשו יותר תרחישים פסימיים מאופטימיים, אבל זה מה שקורה בכל התממשות של שוק - כאשר יורד גשם כולם נרטבים, אך גם לזה יש סוףואני מאמין כי הכניסות שלי לאותם השקעות כפי שהצגתי אותם כאן בפורום עוד יחזרו ויעלו...

עוד נקודה קטנה - הזכרת את עניין ההסדר - כמובן שהוא לא עומד על הפרק בזמן זה (דווקא הצעה להמרה נוספת היא שעומדת על הפרק) אך ברור שזה יקרה בסופו של דבר. אני מאמין כי עד לסיום שנה זו הסבירות ליציאה להסדר כזה נמוכה ולכן הסיכון שנלקח נמוך (באופן יחסי), אך אם אכן תיהיה הצעה אטרקטיבית ומחיר הנייר יעלה שוב לערכים המדוברים, אני לא מתכוון להשאר לסיבוב נוסף ולצאת הפעם - שכן לאחריו כבר לא ישאר זמן רב לביצוע סיבוב נוסף מסוג זה, אך כפי שכתבתי במקור - נצטרך לבחון את הדברים על פי הנתונים שיהיו זמינים לנו שם.

נ.ב - שמחתי לשמוע שיש מי שעוקב ומבין, לפעמים זה נראה שאני כותב את הדברים בשביל עצמי
    אלון פיאדה

היי אלון,

אני חושב שתמצא שעוד רבים עוקבים ולומדים ואפילו ממשים רווחים

הלוואי וכל הטריירים שלי היו רווחיים כמו זה

תודה אלון

היי אלון
    תודה על התשובה המפורטת.
    אני מבין את השיקולים אך עדיין לאור העובדה שנוצר רווח הוני לא קטן בנייר והירידות היו הדרגתיות ולא נפילה פתאומית, היה אפשר לצאת ולחכות להזדמנות כניסה טובה יותר. אני בכל מקרה למדתי ממקרי עבר שבמיוחד בנירות בהם נוצר רווח הוני גדול ו"מועד ההכרעה" בנייר עוד רחוק, שווה לממש רווח גם בסיכון של פיספוס רווח נוסף.
    בכל מקרה לדעתי הסטימנט השלילי בשוק עוד לא נגמר וימים סבוכים עוד לפנינו (יון, דירוג ארהב וכו) ומחיר הנייר יכול להמשיך ולהידרדר. במקרה של הצעת החלפה או ירידה של הנייר לאזור ה 35 אג' אני אשקול כניסה נוספת לאגח זה.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות