x




מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7

נושא: 28/6/09

  1. #1

    28/6/09

    השבוע היינו עדים להמשך מגמת הדשדוש- ירידות המלווה אותנו מתחילת החודש. השוק התנהל בעצבנות גדולה תוך עליה תלולה בסטיית התקן, כשהמגמה התזזיתית הוחרפה כמובן הודות לשחקני המעוף שידם הורגשה היטב במהלך השבוע החולף.
    בסקירה הקודמת הדגשתי כי יתכן בהחלט שנראה ניעור ידיים חלשות, וכך המדד יעלה בחדות רק כדי לעשות שוב את כל הדרך חזרה. הדבר בלט היטב ביום א' עם נסיקה של מעל 2% ללא כל סיבה נראית לעין, ולאחריה ימי ירידות שאכן החזירו אותנו לאותה הנקודה בדיוק. חידדתי אף בסקירה הקודמת, כי קיימת סגירת פוזיציות רבה, וכך מי שעקב יכל לראות כיצד מייד לאחר הזינוק נסגרו פוזיציות PUT רבות ואילו לאחר התיקון מטה היה זה תורן של פוזיציות ה CALL להיסגר. כל שעה שחלפה הקטינה משמעותית את כמות הכתיבות המקורית, שכן השחקנים גילגלו עד לשלישי את מרבית הפוזיציות. הדבר בא לידי ביטוי במחזור הפקיעה שעמד על 685 מליון ₪ בלבד ומדד ללא שינוי, כך שלאיש לא נותר ספק כי השחקנים הקדימו לצאת עוד טרם הפקיעה.
    צעדים ראשונים של כתיבות יולי כבר מובחנים במדד, ומהם ניתן לגזור כי כרגע אין שינוי גדול בהערכות הכותבים (כמובן שדברים רבים עוד ישתנו), ורמת ה 850 עודנה נשמרת כאמצע הדרך עם מתן סבירות מעט גבוהה יותר לירידות אל מול עליות (כתיבת פוט 790 לעומת כתיבת קול 900, ויחס P/C עדיף). עוד מוקדם להסיק מכך מסקנות נחפזות אך נדמה ששריר ומקובל על הכותבים כי שתי רמות ההתנגדות הפסיכולוגיות, 800 ו 900 ישמרו את המדד בבגבולות לפחות עד אמצע החודש.
    מרבית ענייני השבוע עסקו בכלכלה הריאלית הממאנת להתאושש מהמשבר. מבין האינדיקטורים המהווים נדבח בניתוח כלכלה זו אזכיר את המדד המשולב למצב המשק אשר נסוג בחצי אחוז. חמור מכך העדכון שבוצע מטה במדד אפריל שרשם ירידה של 0.7% (לעומת נתון קודם שהצביע על ירידה של 0.3%) ומדד מרץ שנסוג ב-1% (נתון קודם הצביע על ירידה של 0.7%). הירידה במדד מלמדת על המשך ההרעה במצב המשק כשבחינה מעמיקה מלמדת כי הירידה חלה בכל רכיבי המדד ובמיוחד אלו של פדיון המסחר, השירותים, ויבוא הסחורות . מכיוון שכך , שלא במפתיע המגזר הסובל ביותר מהמצב הוא כמובן המגזר התעשייתי (אותו הגדרתי בעבר כסובל העיקרי והבולט ביותר של המשבר הפוקד אותנו). הדבר מוצא את ביטויו עם ירידה של 8.6% בייצור התעשייתי בין פברואר לאפריל. ירידה בולטת זו יש בה בכדי "לספר" איזהו המגזר האחרון להתאושש ולחזור למסלול של צמיחה. זאת ועוד, אם ניקח בחשבון שללא ענפי הטכנולוגיה העילית, הקרובים ממילא להייטק יותר מאשר למגזר התעשייתי, הירידה תלולה הרבה יותר - 16%. התלבטות, שלא לומר התעלמות הממשלה ממצב זה יוצרת עתיד עגום לתעשייה.
    מבחינת בנק ישראל הריבית שנותרה על כנה (0.5%) היתה בבחינת הודעה ידועה מראש אך מעניין מכך הרמז כי הבנק יותיר את הריבית גם במידה ויבחין בעליה באינפלציה. בשלב זה הדברים פשוטים והצהרת הבנק על כך אינה צריכה לעמוד במבחן המציאות, מכיוון שהאינפלציה נמצאת ביעד (עד 3%) . עם זאת ההצהרה היתה די שקופה : "האינפלציה צפויה בתקופה הקרובה להישאר בתוך היעד, גם אם בחלק מהזמן תהיה קרובה לגבול העליון של התחום. כמו כן צפוי שהפעילות הממותנת תימשך בתקופה הקרובה. מצב זה תומך בשמירה על הריבית הנמוכה בחודשים הקרובים". במלים פשוטות הבנק נותן עדיפות להתאוששות שוק ההון על פני הכלכלה הריאלית במידה מסוימת (אע"פ שזה אינו תפקידו של הבנק כלל וכלל). עודני סבור כי פישר יקדים את ברננקי, אך כל עוד לא נבחין בהעלאת ריבית מעבר לים יוכל הנגיד להמשיך ולהמתין תוך כדי ציפייה כי הכלכלה תתאושש כאשר הדבר קרוב לוודאי יוביל בשלב הראשון לפחות לחריגה מהגבול העליון של האינפלציה. במבט קדימה, אם למישהו היה ספק הרי שלפחות ברבעון הקרוב, להוציא מקרה דרמטי, הנגיד ישמור על רמת ריביות זו ובתנאי שתחזית האינפלציה לא תחרוג מהותית מהיעד של בנק ישראל. באומרי תחרוג מהותית, אני מעריך כי אף חריגה של 0.7% לא תוביל להעלאת ריבית מצד הנגיד.
    עיקר העניין השבוע היה בשוק הסולידי עם התאוששות רבתית בכל האפיקים ובפרט באגחי המדינה ובאגחים הקונצרנים. זרימת הכסף לאפיקים אלה כפי שאף יוזכר בהמשך בהקשר לארה"ב מעידה על רצון המשקיעים במפלט מהתיקון הקייצי עליו כולם מדברים מאידך ומנגד מחוסר אלטרנטיבות השקעה למשקיע הסולידי. זה התחיל על רקע פרסום מדד המחירים לצרכן, שעלה ב- 0.4%, והוביל באגרות החוב הממשלתיות, הן הצמודות והן השקליות, עליות שערים נאות כמעט בכל הטווחים ובפרט בארוכים. ראוי לציין, כי אגרות החוב צמודות המדד להפגין ביצועים עודפים, כאשר אגרות החוב בעלות המח"מ הקצר (עד שנתיים) "מסתפקות" בעליה של בין חצי אחוז לאחוז, בעוד שבטווח של 10 ו-11 שנים העליות אף הגיעו עד לכדי למעלה משני אחוזים. כהמשך לכך, אך טבעי שגם אגרות החוב הקונצרניות השייכות למדדי התל בונד השונים עלו השבוע בעוצמה, אם כי פחותה מעצמתן של אלו הממשלתיות צמודות המדד. לאחר שבעבר, הצלחנו להשיא תשואה נאה ביותר ממדדי התלבונד השונים ואף הצלחנו לחמוק מהתיקון, האם זו העת לחזור למדדים אלו? התשובה היא חיובית. לפחות לטווח הקצר, מהווים בשלב זה המדדים אלטרנטיבת השקעה הולמת ובפרט אמורים הדברים בנוגע לתלבונד 60. המחיר אינו משקף מחיר זול אך בשל אותה היעדר השקעה ורצון התגוננות מצד חלק מהמשקיעים לרבות המוסדיים שהוזכר לעיל, הרי שיש כאן אפשרות למשקיעים לעשות רווח נאה בתקופה קצרה. רווח נאה במונחי אג"ח כמובן.
    לא בכדי אני מציין את התלבונד 60 משום שעליות השערים הנאות מכולן היו מנת חלקן של אגרות החוב הבלתי מדורגות, משום שיותר משקיעים "מנייתיים" נדחפים לשוק האג"ח ואלו אינם מסתפקים בתשואה של האגחים הבודדים. כתוצאה מכך הם מחפשים את מדדי האגח בשורה השלישית ואילך והדבר כמובן מוביל לתלשואה עודפת. התלבונד 60 מכיל אף אגחים בדירוג גבוה ולכן הוא גם מספק מידה מסוימת של הגנה עם תשואה עודפת ביחס לשאר המדדים.
    כחלק ממגמה זו, בהמשך הסקירה מופיעה רשימת אגחים מומלצים עם דרגות סיכון שונות.הדולר השבוע המשיך בעצבנות הרגילה אך ללא כל תנועה נראית לעין ועושה הרושם כי ללא רוח גבית חזקה ככל הנראה מהמגמה העולמית, יתקשה המטבע לפרוץ את אחד הצדדים. זהו זמן נהדר לפישר, לצאת בהודעה על צורת הפסקת הרכישה אך מסופקני אם יקח את הסיכון לעשות כן בשבוע הקרוב.
    הנפט ירד זה השבוע השני ברציפות ודי שנזכור את המצב באיראן בכדי להבין את פוטנציאל הנפץ הטמון בחבית הנפט. עם זאת, במלוא הכנות בדברי על ירידות בסקירות האחרונות התכוונתי למהלך משמעותי יותר מהנוכחי ולכן אני מוצא מקום להמשך התהליך. התנגדות משמעותית סביב ה 70 דולר לחבית מהווה אף היא מצידה תמיכה בבלימת גל העליות של התקופה האחרונה. תחזית הבנק העולמי לצמיחה שלילית של 2.9% בכלכלה העולמית תרמה אף הא מצידה לרסן את הנפט השבוע.
    עדכון זה של התחזית מטה לאחר הצפי הקודם להתכווצות (1.7% "בלבד") מעיד כי עומקו של המשבר חמור אף יותר ממה שנצפה רק לפני רבעון בודד. יותר מזה, כהמשך לסקירה הקודמת בה צויין כי לא תהיה התאוששות בצורת V הגיעה ההודעה מצד בכירי הבנק כי "ככל הנראה ההתאוששות לא תהיה מהירה, והיא לא תהיה בצורת V. אנוו מניחים כי הוצאות הצרכנים ישמרו על רמה מתונה יחסית לאורך תקופה ארוכה".

    אירופה השבוע נטתה לצד האדום לאחר שבשבועיים האחרונים הפגינה יציבות יחסית לארה"ב. אין בכך מין המעניין ועודנה עוקבת ברובה אחר הנעשה בוולסטריט.
    באסיה נשמרה היציבות כשההנג סאנג כמנהגו משתולל ללא כל פרופורציה הגיונית. ציינתי בעבר ואחזור על זה שוב, בורסה זו הולכת ונדמית יותר לקזינו מאשר לבורסה בה ניתן להפעיל כלים לוגיים לקבל תמחור הוגן.

    בארה"ב כבישראל ניכרת העליה בביקוש למוצרים סולידיים יחסית. הדבר ניכר היטב בהנפקת האג"ח של האוצר עת גייתנר הצליח לגייס 40 מיליארד דולר כשהאג"ח לשנתיים נמכר בריבית שיא של 7 חודשים. מדובר במכרז הראשון מתוך שלושה, שההיקף הכולל של המכרזים יהיה 104 מיליארד דולר. המכרז עצמו נסגר בריבית של 1.151%, זאת בעוד שבשוק העריכו כי הריבית שתיקבע תהיה של 1.2%, והפרש משמעותי זה די בו בכדי לעורר תנועה ערה וירידה בתשואות גם באגרות החוב הממשלתיות לשנתיים וגם אלו לטווח זמן של 10 שנים.
    שאלה אחרת העולה מהמכרז היא מדוע לא לקח בו חלק בנק ישראל ? יש כאן הזדמנות לקניה מסיבית של דולרים על הנכס הבטוח ביותר הקיים היום, מה שיהווה השקעה פחות ספקולטיבית באופן מובהק מהמצב כיום שהוא קניה לשם הקניה. יתכן כי בשני המכרזים הבאים יקח הבנק חלק, ובמידה ולא לפישר הפתרונים.
    הנתון החיובי של השבוע בארה"ב היה כמובן ההזמנות למוצרים בני קיימא עלו בחודש מאי ב-1.8%. עליה זו, שהיא אינדיקטור אחד מבין מספר המעידה כי הצרכן האמריקני ממשיך לפתוח את הארנק, מעודדת במיוחד על רקע הגידול העקבי באבטלה והירידה במשכורות הממוצעות. כל עוד עליה זו נמשכת נמשיך להבחין בניצני אופטימיות, שכן הצרכן האמריקני הוא המנוע של הכלכלה העולמית. בהחלט בשורה חיובית שמצאה את ביטויה במדדים בצורה חלקית בלבד.
    מנגד, דווקא שני השווקים שנדמה היה שעשו כברת דרך יפה שוב העידו על חולשה משמעותית.
    בשוק התעסוקה אמר בפעם הראשונה הנשיא אובמה את שאני טוען כאן מתחילת השנה והוא שארה"ב תגיע (למעשה הגיעה) לאבטלה דו-ספרתית. אובמה הצליח להשכיח מלב הכתבים את העובדה כי עת הגיש את תוכנית התמריץ הראשונה הודיע כי למשק יוזרמו עד סוף השנה 3 מליון משרות והמטרה המוצהרת היא שמירה על שיעור האבטלה מתחת ל 8% (יועץ הנשיא לכלכלה, פברואר 2009). התכנית בפירוש נכשלה. ניתן לטעון מנגד כי אלמלא אותם 787 מיליארד דולר הוזרמו הרי שהמצב היה גרוע פי כמה מהנוכחי, ועדין הריחוק מהיעד הראשוני דורש התערבות ממשלתית נוספת. אע"פ כן, מתנגד אובמה בשלב זה לחבילת תמרוץ נוספת, כשהנשיא מנמק זאת בכך ש"חשוב לראות כיצד הכלכלה משתנה ועד כמה אפקטיבית הייתה חבילת התמריצים הראשונה". לא מעט פרשנים ענו לו בצורה הברורה ביותר: הכלכלה משתנה לאט מידי, החבילה אותה בנה הממשל אינה אפקטיבית אך החשש האמיתי של אובמה הוא התייצבות נוספת בפני הקונגרס כשהפעם הסיכויים נוטים בבירור לרעתו. מעמד זה, ללא קשר להצלחת אישור חבילה נוספת או לאו תוביל לפגיעה במוניטין של הנשיא (דבר ההולך ומשתקף בסקרים היטב) ולכן סביר כי אובמה ימנע בשלב זה מצעד בכיוון.
    בהתאם לכך, נתון תביעות האבטלה פספס בגדול עת בניגוד לתחזיות, מספר התביעות הראשונות לדמי אבטלה זינק ב-15 אלף. כשאף נתון השבוע הקודם אף הוא עודכן מעלה.
    הרמה החדשה בדמות 627 אלף תביעות היא הרמה הגבוהה ביותר מאז אמצע חושד מאי. תחזיות האנליסטים נעו בין עלייה קלה לירידה קלה, ורבים מהם שחזו כי תחתית שוק התעסוקה כבר חלפה חוזרים בהם כעת מהערכותיהם המוקדמות.
    בתוך כך, גם נתוני השבוע הקודם עודכנו מעלה, מעלייה של 608 אלף תביעות לרמה מעודכנת של 612 אלף - עדכון המשקף עלייה של 7,000 תביעות במקום נתון קודם של 3,000 תביעות חדשות. כלומר, אין האטה בקצב איבוד המשרות כפי שנדמה היה בחודש החולף והגרף עודנו בהידרדרות.
    לשוק התעסוקה שהפתיע לרעה חובר אף שוק הדיור כשנתון מכירות הבתים החדשים בארה"ב איכזב עם ירידה של 0.6% לרמה מתואמת עונתית של 342 אלף בתים חדשים, זאת לעומת צפי לרמת מכירות של 363 אלף בתים חדשים. שוב, אין כאן שוני מהותי אך הבעיה בדיוק כבשוק התעסוקה שהמגמה שוב אינה בלימה אלא המשך הידרדרות. התאוששות השוק לא מגיעה משום שהמצב מצויין או אפילו טוב. התאוששות השוק מגיעה משום שרבים סבורים כי ראינו כבר את הרע ביותר, ולכן כל הרעה בצפי מוציאה אויר ממפרשי הראלי ומהליך ההתאוששות בשוק ההון.

    לא ניתן לסיים סקירה השבוע מבלי לנגוע בהימור הבא של דנקנר בחברת קרפור הצרפתית: השקעה של 3.5 מלייארד ₪, מחצית מהסכום כהלוואה מ HSBC. האמנתי כי לאחר ההרפתקה עם קרדי סוויס ימנע דנקנר ממהלך ספקולטיבי מעין זה. להזכירכם, לאחר הקניה התרסקה המניה בעשרות אחוזים. אז דאג דנקנר להרגיע את המשקיעים כי מדובר על השקעה לטווח ארוך, וכי הרכישה בוצעה כצעד אסטרטגי. הראלי בשווקים שתפס את כולם בהפתעה, הוביל לעליות חדות אף במניית החברה ואפשר לדנקנר לממש ברווח אך לסתור מהותית את המהלך "האסטרטגי". השאלה האם ההשקעה בקרפור חכמה או לאו אינה רלוונטית לחלוטין ! דנקנר הוא המלווה הגדול במדינה והוא מתעתד לבצע השקעה ספקולטיבית זו בחלקה הגדול בהתבסס על כספי קופ"ג ופנסיה. כשלון ההשקעה יוביל לנזק בכיס של כל אזרח ואזרח ודי שנציין כי נפילה של המלווה הגדול במדינה עלולה להוביל לאפשרות ממשית של קריסת בנק בישראל. מצער לראות את אוזלת היד של הממשלה ואת הרפיון אותו מפגין בנק ישראל. ברצותו, יכל פישר למצוא את נישת ההתערבות הראויה לטרפד את המהלך (בדיוק כפי שעשה עם פועלים) אך כעת כל שנותר לעשות הוא לקוות שהמניה תעלה אחרת כולנו נהיה הנפגעים.

    מניות ומגזרים
    דולר – כפי שציינתי בשלב הזה פרווה לחלוטין עד שנבחין בפריצה לאחד הכיוונים.
    נפט – עדין בגדר המלצת מכירה / ביצוע שורט.
    תל-בונד – חוזר להיות אטרקטיבי בשל הסיבות שציינתי בסקירה. עדיפות לתל-בונד 60 ולפרק זמן קצר בלבד.
    קרפור – לא מדובר על קניה בשל דיסקאונט ! אם דנקנר קונה ב 3.5 מיליארד הוא בהכרח יוביל לעליה במחיר המניה. קניה מוצדקת או לא יש לנצל את יתרון הקוטן ולהיכנס למניה לפני הקניות המסיביות שיובילו לעליה במחירה. עם תום הקניה יש לממש, שכן המחיר כרגע הוא מחיר ריאלי ולא דיסקאונט.
    רמי לוי – בשבוע שעבר ציינתי כי מדובר במחירים נוחים והמניה זינקה ב 10%. כעת, רק לבעלי הסבלנות ולא כסיבוב קצר מומלצת המניה שעתידה להמשיך לטפס אך כמובן לא כבשבוע החולף.
    כיל וחברה לישראל – נכון לעכשיו שניהן עולות רק בשל הירידות החדות וכתיקון טכני בלבד. כיל מעניינת יותר אך יש מקום לירידות נוספות, ולכן שווה להמתין עוד פרק זמן קצר (כמובן אמשיך לעדכן על המניה).
    נייס- ציינו לפני חודשיים כי תשוב למחיר שמתחת ל 9000. מתאימה לחובבי הטווח הקצר – בינוני.
    מכתשים אגן – רבים מתעקשים לתפוס סכין נופלת. המניה עתידה להמשיך לתקן ומומלץ להתרחק ממנה בשלב זה.

    ב. יאיר – אג"ח 5. תודה למי שהסב את תשומת ליבי בפורום אגחים. בהחלט המצב השתפר פלאים לאחר השגת המימון לביצוע התשלום. הבטחונות ראויים ובפרט בהתחשב בכך שהתשואה גבוהה ומתמחרת עודף סיכון. קניה בהחלט טובה מאוד.
    מליסרון – אגחים ברמת סיכון לא נמוכה אך שוב השוק מתמחר עודף סיכון ומבט בדוחות הרבעוניים מגלה איתנות מפתיעה לטווח של שנה-שנתיים קדימה. שימו לב ההנפקה מתבצעת השבוע.
    חברה לישראל – מיותר לדבר על האיתנות והיציבות של החברה. בתשואה הנוכחית אגח החברה עודנו מהווה הזדמנות קניה בהתחשב בסיכון האפסי.
    בזן – שלוש הסדרות מהוות הזדמנות ומצב החברה זהה למתואר באגחי החברה לישראל.

    • את סקירת האופציות ניתן לקרוא תחת פורום אופציות יולי.

    שבוע טוב ומוצלח !

  2. #2

    Re: 28/6/09

    תודה על הסקירה . אני מסכים עם רוב ההערכות שלך , למעט שלדעתי כיוון השוק הוא דישדוש ומעלה , ולא למטה .
    אגב , מעניין אותי לדעת אם אותו שחקן שאמרת שהוא על סף פדיון כפוי ומחיקה , ניצל בסופו של דבר ?

  3. #3

    Re: 28/6/09 סקירה מקצועית

    שחקן, סקירה יפה מאוד ורצינית.
    אשמח לשמוע את דעתך לגבי אלקטרה נדל"ן לאחר המלצות הקניה.
    לאן לדעתך המניה הולכת בחודש הקרוב ?

  4. #4

  5. #5

  6. #6

    Re: 28/6/09

    שלום רב ויישר כח עצום על הסקירה

    האם יש קרן מניות מומלצת המשקיעה בתל בונד 60 שכדאי להיכנס דרכה . האם יש דרך פשוטה אחרת למשקיע התמים

  7. #7

    Re: 28/6/09

    שלום רב ותודה רבה

    יש קרן נאמנות המשקיעה בתל בונד 40 ויש כזו בתל בונד 20 ,האם כדאיות ההשקעה נכונה גם לגביהם. זהו עניין רלוונטי למי שמעוניין להשקיע בצורה פשוטה דרך קרן נאמנות

    כל טוב והרבה הצלחה

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות