דבר ראשון שיש לבחון במקרה זה הוא מגמת השוק שעדיין נמצאת בירידה - ויש לקחת את הדבר בחשבון.

בימים טרופים בהם כל הודעה מתקבלת בסערה של פניקה, חברה שקיים בה פוטנציאל להודעה ע לבעייה תזרימים יכולה עדיין להיפגע במחיר השוק באופן ניכר.

מעבר לכך, מחיר הנייר, גם אם הפוטנציאל ביחס למחיר השיא (ושימו לב כי אני טוען שמחירי השיא היו גבוהים מדי - עוד כאשר היינו שם) קיים - הוא אינו משמעותי ביחס לנזק שעלול להגרם למחזיק הנייר.

בטווח הקצר בהחלט יכול להיות תיקון כלפי מעלה (כפי שאנו רואים בימי המסחר האחרונים) אך שימו לב כי גם ירידות אלו יכולות להמחק ביום שלילי אחד (כפי שראינו 2 ימי מסחר אחראים לצניחת מחיר השוק של הנייר בכ-15% בחודש זה בלבד!).

לחברה אכן יש בעיה תזרימית (שאין לזלזל בה) ולמרות שאני מאמין כי מי שיעמוד בירידות ככל הנראה יהיה ברווח בנקודה הסופית - אני גם מאמין כי יש סבירות טובה לכך שמחיר השוק עוד יירד ומעבר לכך שגם אם לא פוטנציאל הרווח בנייר אינו מצדיק את הסיכון להפסד שלוקח המשקיע...

והרבה מכך נעוץ במחיר האגח של הנייר בשוק שלמרות שנותן אחוזי תשואה יפים למשקיע נמצא בערך גבוה וזאת בגלל הטיית התשואה שנובעת מהאפשרות לתשלום קרוב באגח! (כפי שנלמד בקורס).