x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: לדעתי אנחנו בתקופה אטרקטיבית לאיסוף אגחי"ם טובים...

לדעתי אנחנו בתקופה אטרקטיבית לאיסוף אגחי"ם טובים...

למי שיש כסף פנוי (חבל שלי אין יותר מדי...): לדעתי שווה לעשות בדיקה וסקירה יסודית של אגח"ים קונצרנים ולמצוא הזדמנויות טובות למדי בלשון המעטה, לנוכח הפדיונות חסרי ההגיון של הציבור המבוהל...
    בתקופה כזו אני מסתכל על הקופונים ולא מחפש רווח הון כשאני כבר מושקע, ומעדיף לעיתים להסתכל בטבע היפה בשקיעה וכו.. במקום לבחון השקעה לטווח בינוני וארוך כל יום... 8-)
    יש מיספר לא מבוטל של אגח"ים מצויינים, ליתר דיוק של חברות טובות, עם דוחות משובחים, שניסחרים בשפל, וחלקם מתחת לפארי עם ריביות של קרוב ל10% כמו סידרה ו' של פטרוכימים לדוגמא (גילוי נאות לא מושקע כעת בסידרה זו אולי בעתיד מחוסר כסף פנוי..).
    כללי הברזל לדעתי:
    1. בשום פנים ואופן לא להשקיע את הכל בחברה אחת טובה ככל שתהיה, אלא לפחות ב6-8 חברות טובות !
    2. לעשות בדיקה כולל עיון בדוחות הכספיים והמאזן, לבדוק יכולת החזר ומצב פיננסי כללי התחיבויות שוטפות מול נכסים שותפים.
    3. לקרוא על ההסטוריה וההווה של החברה. וכל מידע המופיע באינטרנט לגבי המלצות ודעות ולהתייחס בהסתייגות וחשדנות להמלצות...
    אגב בדה מרקר מישהו מהפורום הפנה לחברות בקשיים חובה לדעתי לקרוא את הכתבה לפני השקעה בחברות הקונצרניות, למרות שאני ממש לא בכיוון של אותם חברות שמופיעות שם...
    המון הצלחה לכולם, ולהתראות אולי בסדנא של אלון תמיד טוב ללמוד ולהתעדכן אני בטח אגיע יום אחד לפגוש את אלון היקר ואת חברי/ות הפורום...
    נ"ב מה דעתכם אלון וחברי/ות הפורום לקרבוע מיפגש פורום "במציאות" באיזה שהוא מקום על קפה עוגה והרצאה של אלון?... :?:

Re: לדעתי אנחנו בתקופה אטרקטיבית לאיסוף אגחי"ם טובים...

מסכים עם הקביעה שבכותרת למעשה אני רוכשתי ורוכש בימים אלו הרבה (זה הזמן להכניס את כרית המזומנים - למי שהיה בקורס).

לגבי כללי הברזל -

לפיזור בין השקעות שונות יש משמעות גדולה דווקא בימים אלו, ראוי לציין כי נדרשת גם בחינה של עדיפות לחברות שסביר שהאגחים שלהם יתקנו עוד קודם ובתרחיש הרע - יפגעו פחות אם אכן תיהיה הדרדרות למשבר נוסף בטווח הקצר.

עיון בדוחות ובחינה לפי המכפילים והמדדים השונים היא תמיד טובה ומקבלת משנה זהירות בימים טרופים אלו (ודגש על הצורך שבהם בימים רגילים). ממליץ גם לעיין בתמליל הצאט האחרון - דיברנו בדיוק על נושא זה ומניתי שם את היחסים שחובה לבדוק, שווה קריאה!

חשוב להכיר את ההיסטוריה למרות שראוי לצין כי היא לא בהכרח מייצגת (תמיד יש פעם ראשונה ויש בעיות שיכולות להיות בחברה גם רק פעם אחת שכן הם מביאות לסופה).

מעבר לכך חשוב להדגיש את הרציונל שעומד מאחורי השקעה באגחים (בניגוד למניות) - כל עוד החברה קיימת היא חייבת לשלם את החובות שלה ולכן חברה שיכולה לעשות זאת, תשלם! מיכוון שלאגח יש מועד סופי, כניסה ונעילת תשואה בזמני פניקה, גם אם תיהיה מוקדמת ותגרור ירידות בשווי התיק, יניבו רווח בנקודה הסופית למשקיע בעל הסבלנות!

אם שומרים על הכללים ומשקיעים בחברות שלהן יכולת החזר גבוהה - ירידות הן רק הזדמנות טובה יותר - לא יותר מכך!
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

[quote="אלון פיאדה"]מסכים עם הקביעה שבכותרת למעשה אני רוכשתי ורוכש בימים אלו הרבה (זה הזמן להכניס את כרית המזומנים - למי שהיה בקורס).

הי אלון
    האם אתה יכול לתת דוגמאות לאגחים שנרכשו על ידך
    תודה ינון

ראוי לציין כי לצד כל נייר יש סיכון, סבירויות ותרחישים אפשריים - ולכן ראוי יותר להתייחס לכל נייר בפני עצמו - ולפיכך ראוי כי במקום רשימה של ניירות תשקיע את הזמן לקרוא את הפוסטים השונים עבור כל נייר ונייר!

נוכל לציין כמה מהם: אלביט הדמיה, אולימפיה, דוראה, מעריב (למרות שזו האחרונה כבר תיקנה) ועוד... אך יש לציין כי הדברים משתנים ומחיר קנייה בעבר אינו משקף בהכרח אפשרות כניסה עם פוטנציאל רווח מוצדק היום!

כמו כן ההתמקדות בימים אלו לא חייבת להיות מול אגחים בלבד (למרות היתרון הברור בהם).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות