הצטרפת לחדר
(20:01) אלון פיאדה:ושלום לכולם
(20:01) dani28:ושלום וברכה
(19:36) יובל שמעון:ומה שאמר שחקן מעוף מתגשם
(19:36) יובל שמעון:ובוא אולי תתן לנו קצת מידע
(19:39) צ'רלי:ושלום אלון
(19:40) admin:וכבר חוזר צרלי
(19:40) יובל שמעון:והלך בדק את המחשב החדש שלו
(20:02) עמית1:והי אלון וערב טוב לכולם
(20:03) אלון פיאדה:וחזרנו לצאט של יום ראשון, כעת כשהקורס מאחורינו...
(20:04) אלון פיאדה:ושאלות כלליות לפני שמתחילים?
(20:04) עמית1:ויש מצב להערכתך בשוק בזמן הקרוב?
(20:05) צ'רלי:ואלון ערב טוב.דעתך על קונצרנים בריבית משתנה
(20:06) אלון פיאדה:ובנוגע למצב השוק - שאלה ככה לסקר קטן שאני מנסה לארגן - מי מאמין כי הירידות ימשיכו והשוק התממש למשבר נוסף בטווח המיידי ומי ממן בשינוי מגמה? בואו נראה "ידיים"
(20:06) עמית1:ואני מרים יד
(20:07) עמית1:ולגבי ירידות מתמשכות ואוירה פסימית בשוק
(20:0 יובל שמעון:ואבי ערב טוב
(20:0 dani28:ואין סימנים לשינוי מגמה
(20:0 dani28:ושיהיו נדבר לא יודע איפה התחתית
(20:0 אלון פיאדה:ואני טוען כ יש הבדל בין המשך ירידות ו/או דשדוש לבין משבר נוסף שמצדיק את המהלכים של משקיעים שונים ... מה שיש שיגדירו פניקה בשוק!
(20:09) יובל שמעון:וערב דני
(20:09) אלון פיאדה:ואנו רואים בשבועות האחרונים מימושיים רוחביים בקרנות
(20:09) dani28:וערב טוב יובל
(20:09) אלון פיאדה:ומה שוביל לירידות רוחביות
(20:09) dani28:ואגב פנדומנטאלית
(20:09) dani28:וברננקי יאלץ לעלות ריבית ויקבור את הוול
(20:10) dani28:וויין זה לא עניין של מה בכך
(20:10) dani28:ויוון*
(20:10) dani28:ועכשו עוד יש תקוות
(20:10) dani28:ושהם ירדו התיקוות
(20:10) אלון פיאדה:וOK
(20:10) dani28:ואז השווקים בעולם התעוררו באמת
(20:11) אלון פיאדה:וברור לכל שיש יריות והן עלולות להמשך, אך אני אינני רואה סיבהאמיתית לחזרה למשבר כללי, לפחותבארץ ללא זז עולמי (לדוגמה בקריסת מדינה ארופאית)
(20:12) אלון פיאדה:וולכן אישית (כמובן כל אחד והטוב בעיניו יעשה) - אני מאמין כי מדובר בהזדמנות
(20:12) אלון פיאדה:ובמיוחד בשוק האגח הקונצרני
(20:12) dani28:ותראה את הבנקים בעולם
(20:12) dani28:והם מתחילים לקסקס
(20:12) dani28:והם האוויר של הבורסות
(20:12) אלון פיאדה:וואם רגע נחזר להתייחסות הנדרשת בשאלה לגבי האגחים הקונצרים בריבית משתנה
(20:12) עמית1:ואבל אם המצב הגיאופוליטי בארץ יחמיר, אז.... מה הסיכוי למצב בארץ?
(20:13) dani28:ומצב גאו גרפי זה משהו אחר
(20:13) אבי1:ורגע שאני יבין ברשותך מר אלון האם אתה סבור שהעליה של הבורסה בארץ מ 590 היתה ללא הסיוע של העולם ?
(20:13) dani28:וזה מישתנה לפי הפליטיקה לא הייתי בונה על זה בניינים
(20:14) אלון פיאדה:ואז בשוק יורד גם אלו יפגעו, אך ברור שאם הריבית תמשיך לעלות יש להם יתרון בטווח הקצר, לעומת זאת אם מתמקדים מראש באגחים בעלי המח"מ הקצר גם לריבית המשתנה אין משמעות שכן גם לעליית הריבית יש גבול עליות שתלוי באינפלציה...
(20:14) אלון פיאדה:ולגבי המצב הגיאופוליטי
(20:14) אלון פיאדה:ואינני מאמין כי סוף העולם יגיע בספטמבר, אם החלטה של האום או בלעדיו...
(20:14) אלון פיאדה:וצעדת מליון הפלסטינים לא תצא לפועל
(20:14) אלון פיאדה:ולא תיהיה עלייה לתל אביב
(20:15) אלון פיאדה:וואם כן - אז זה מלחמה ואז גם הכסף שלך יהיה שווה הרבה פחות - כך שהחלופה היחידה במקרה כזה היא לעזוב את הארץ (שכן החלופה לכך היא לחדול)
(20:15) אלון פיאדה:וכך שאין טעם להיכנס לפינות אפלות אלו...
(20:16) dani28:וטכנית המצב בקאקט פנדומנטאלית עוד יותר בקאקט
(20:16) dani28:ואז לונג אתה שואל?
(20:16) dani28:ומתי שיהיה לונג נדבר
(20:16) אלון פיאדה:ובוודאי שעם העליות שהיו בכל העולם - איפה בדברי ראית אחרת - להפך אמרתי כי למעט מקרה של נפילה או משבר עולמי - במקרה כזה בוודאי שגם הכלכלה הישראלית תיכנס למשבר נוסף
(20:17) אלון פיאדה:ואך שימו לב כי הירידות בארץ למרות שמלוות לעיתים עם ירידות בחול אינם אקויולנטיות
(20:17) אלון פיאדה:ומרבית השווקים בעולם (למרות שירדו מעט בימים האחרונים) גם חווים גלים של עליות
(20:17) אלון פיאדה:ווהפגיעה ברובם אינה קיימת או חלשה הרבה יותר מזו שבישראל
(20:17) אבי1:ואז איפה אתה רואה את בעיית גוש האירו בתמונה הכוללת או סיום ההדפסות של ברננקי או תקרת החוב שנפרצה בארהב או העלאות ריביות שהחלו כבר בעולם משפיעים
(20:1 אלון פיאדה:וכך שהירידות שאנו רואים בשוק המקומי אינן מאפיינות את השוק העולמי
(20:1 אלון פיאדה:והעלאות ריבית, בעוד הן משפיעות בטווח הקצר על מדדי הבורסות בעולם, מסמנות יציאה מהמשבר ולא כניסה חזרה אליו!\
(20:19) dani28:ווהאינפלציה ?
(20:19) אלון פיאדה:והדפסת הכסף לא תפסק, ארה,ב תמיד הדפיסה את עצמה לדעת, אך הבעיה בכך תצוץ בטווח הארוך לא הקצר
(20:19) אבי1:וזה מובן אבל הבורסות נמצאות על אויר חם למעלה רק בגלל ריבית אפסית
(20:20) אלון פיאדה:ובעיית גוש היורו לא תפתר מעצמה, ואי הסכנה העיקרית כרגע על יציבות השווקים, אך לדעתי גם היא תפתר ע,י המשך תמיכה מצד המדינות החזקות (פשוט כי אין להן ברירה אחרת)
(20:21) אלון פיאדה:והאינפלציה היא לא בעיה של בורסה אלא בעיה של רחוב, להפך, לאינפלציה בפני עצמה יש השפעה חיובית על מחירי הניירות בשוק - גם בגלל שמרבית החברות מחזיקות נכסים שערכם עולה וגם בגלל שהן עובדות על רווחים - כך שמספרית (גם אם לא ראלית) מחירי המניות עולים באינפלציה
(20:21) אלון פיאדה:ולגבי אוויר חם - אני לא בטוח כלל
(20:21) אלון פיאדה:ומרבית החברות הגדולות (בארץ וגם בעולם) מציגות רווחי שיא של כל הזמנים (לא רק בהשוואה למשבר)
(20:22) אלון פיאדה:והמכפילים נמוכים הממוצע היסטורי
(20:22) אלון פיאדה:וכך שלמרות שיכול לבוא מימוש בגלל יציאת כסף (שכן פקדונות עם ריבית בתוכה תמיד קרצה לאנשים הרגילים)
(20:23) אלון פיאדה:והמחירים עצמם אינם מנופחים (בממוצע - ולרוב - ברור שיש חריגים)
(20:23) moran1979:ולדעתי בקרוב מאוד המשקיעים בסנופי יבינו שצמיחה של 2.5% בארה"ב זאת המציאות והגלגל ינוע צפונה,כוח הקנייה האמריקאי באטיות ייצר מקומות עבודה נוספים
(20:24) אלון פיאדה:וולכן אני מאמין (ושוב זה דעה) כי למרות שיכול להמשיך מימוש - זה לא חזרה למשבר - לפחות עד שיהיה זרז אמיתי לכך (וכזה יכול להופיע כמובן בכל רגע - ובכך אכן יש סיכון - אך הוא תמיד היה שם)
(20:24) moran1979:ואיך לדעתך אסיה תתנהג מחר?
(20:25) אלון פיאדה:וכמובן שאני מדבר על הזמן הקצר, שכן ייתכן משבר נוסף שכבר צפוי לנו בין 2012 (שנמצא כבר מעבר לפינה) ל-2015
(20:25) אלון פיאדה:וכאשר הרבה תלוי במה שיקרה עם דור הבייבי-בומרס בארה,ב
(20:25) אלון פיאדה:וההימור שלי (וזה הימור9 הוא שהם לא ימהרו לפרוש
(20:26) אלון פיאדה:וולכן המשבר הצפוי מכיוונם יתעקב
(20:26) אלון פיאדה:ואני לא מתנבע על יום כזה או אחר, אך אני מאמין כי שינוי כיוון צריך להיות (למעשה הוא כבר מתעקב) שכן אין הסבר ממשי למרבית הירידות האחרונות...
(20:27) אלון פיאדה:ואך בואו נחזור לשוק הישראלי (שם רמת ההבנה והידע שלנו גדולים יותר)
(20:27) אלון פיאדה:וואף נתמקד בשוק האגח הקונצרני - שם ראינו ירידות בניירות רבים
(20:27) אלון פיאדה:ודבר שפתח מחדש הזדמנויות (שוב דעה אישית) שלא ראינו כבר הרבה זמן
(20:2 אלון פיאדה:וחשוב לזכור כי עבור חברות יציבות (באופן יחסי) חוב - הוא חוב - והוא צריך להיות משולם - שאם לא כן החברה עוברת ידיים
(20:2 אלון פיאדה:וולכן התמקדות בחובות של חברות בעלות תזרים חיובי
(20:2 אלון פיאדה:והון עצמי חיובי
(20:29) אלון פיאדה:ווהון חוזר חיובי
(20:29) אלון פיאדה:וצריך לספק ביטחון גדול למשקיע באגח
(20:29) אלון פיאדה:ובמיוחד אם נוסיף לקלחת מח"מ קצר ופרעון קרוב
(20:30) אלון פיאדה:וואכן אנו יכולים לראות חברות שעד לפני שבועות בודדים היו נחשבות בטוחות לחלוטין נסחרות עם תשואה "גבוהה" לשוק
(20:31) אלון פיאדה:וויותר מכך - סדרות חוב (אגחים) של חברות יציבות (גם אם לא מהגדולות בשוק) נסחרות עם תשואות חלומיות שלא ראיו כברזמן רב
(20:31) אלון פיאדה:וחשוב לזכור כי חוב (שלא כמו מניות) צריך להיות משולם בנקודה סופית קבועה וידוע מראש
(20:32) אלון פיאדה:וובעוד גלישה למשבר נוסף יכולהלגרור א השוק למטה (גם וק המניות וגם וק האג"ח) ובכך לגרום למניותלהסר במחירים נמוכים יותר ממחרים קיימים וד מן רב - הדבר אינו נכון עבור אגח - שכן הוא צריך להיולם
(20:32) אלון פיאדה:ולהיות משלום
(20:32) אלון פיאדה:ומשולם �
(20:32) צ'רלי:ואלון,דעתך על פטרו כימים סד ו' (מושקע)זאת סד בריבית משתנה שמתרסקת בשבועות האחרונים ,אני ידעתי שזאת אגח בסיכון אבל מה לדעתך צריך לעשות ,לחתוך??
(20:34) אלון פיאדה:ולכן, ניתן לנעול תשואה נוכחית לזמן בינוני עד ארוך (במונחי שוק) וכל עוד יהיה תשלום להנות מתשואה וודאית על ההשקעה - גם אדרך מחיר קרן יפגע!
(20:34) אלון פיאדה:וכאשר רוצים לבחון נייר ספציפי (ואין זה חשוב אם זה פטרו כמיים או כל נייר אחר
(20:35) אלון פיאדה:ואני מאמין כי נדרש להעביר את הנייר והחברה במבחנים שציינתי למעלה - אם החברה כחברה עוברת את המדדים - הסיכון נמוך מאוד!
(20:35) אלון פיאדה:וגם אם בטווח המיידי יהיו ירידות - החוב ישולם!
(20:35) אלון פיאדה:וחשוב שיש לך ארנק שבו 100 שקל (ארנזה החברה, ו-100 השקלים הם הכסים)
(20:36) אלון פיאדה:ואם יש לך חוב של 80 שקל האם תסכים תת את הארנק למי שאתה חייב לו את הכסף?
(20:36) אלון פיאדה:וברור שלא - יש לך הון עצמי חיובי ולכן לא תרצה לתת את הארנק למישהו אחר
(20:37) אלון פיאדה:והבעיה עם חברות היא בכך שהנכסים לא בהכרח במזומן - אך השווי קיים שם
(20:37) אלון פיאדה:וולכן או שנדרש מימוש של הנכסים
(20:37) אבי1:והווי אומר שכל עוד שהחברה עומדת במבחנים הנל, גם אם האגח תחתך ב 90 אחוז אתה תמשיך להחזיק את זה ?
(20:37) אלון פיאדה:ואו שנדרש מימך להגיע להסדר
(20:37) אלון פיאדה:ואו שאתה לוו ממשהו אחד בשביל לשלם ללוו המקרי
(20:3 אלון פיאדה:ולמעשה בזמן רגיל האפשרות השליית היא זו שמרבית החברות משתשות בה
(20:3 אלון פיאדה:והן אינן מחזירות את החוב אלא מגלגלות אותו
(20:3 אלון פיאדה:ווכך לא צריכות לממש את הנכסים
(20:39) אלון פיאדה:ולשאלתך בוודאי - אך למעט בזמן המשבר האחרון (שהיה יוצא דופן בחריותו ופתח כשלי שוק אבסורדיים) - חברות שעומדות ביחסים אינן נסחרות 90% מתחת
(20:39) אבי1:ומובן זאת היתה שאלה לוגית
(20:40) אלון פיאדה:וכמו כן יכול להיות שחברה נסחרת עם הון עצמי שלילי - ועדיין היאיכול לשרת את החוב על פי מחירו הנוכחי!
(20:40) אלון פיאדה:ואת הדבר למדנו בהרחבה בקורס ואני לא הכנס לחישובים הנ"ל כאן
(20:40) אלון פיאדה:ואך גם אם החברות לא עומדות במדדים הנ,לקיים בהם פוטנציאל יותר פעמים מלא!
(20:41) admin:ו�
(20:41) admin:וברור
(20:42) אלון פיאדה:ואך אם יש לך את הנכסים (הון עצמי חיובי) ויש לך את ההכנסות (תזרים מזומנים) ואין לך בעיה בתשלום החוב (הון חוזר) - הסיכון כמעט ואינו קיים - התשואה בשוק נובעת במקרה כזה רק מפניקה לגבי גלישה למשבר נוסף וירידה של מחיר שאינה קשורה ישירות בשווי - כפי שחווינו ב- 2008
(20:43) דנה388:וערב טוב
(20:43) דנה388:ואפשר שאלה?
(20:43) אבי1:ואיך אתה אתה מזהה או ליתר דיוק איך אתה מונע להיקלע למצב כזה (200
(20:43) אלון פיאדה:ווגם אז - למרות שהסיכון קיים, וזה כלל לא נעים לקנות חוב ולראות את מחירו יורד - אם פעלנו על פי הכללים וקנינו חוב שהחברה שלועד במדדים - היא ישולם - ולכן הוא בסיכון נמוך!
(20:44) אלון פיאדה:ולא ניתן להימנע לחלוטי ממשבר, כן ניתן לזהות אותו לעיתים (כאשר מחירים ולים מעל ערך השוויהאמיתי שלהם - חוזר למכפילים)
(20:44) אלון פיאדה:ואך לשם כך יש לנו את כרית המזומנים (שוב הפנה אותך לקורס)
(20:44) אבי1:וOK
(20:46) אלון פיאדה:וכמו כן, אני פעמים רבות נמצא מחוץ לשוק (שכן אני דוגל בביצוע השקעות נקודתיות), כך שככל שאתה מבלה יותר זמן בחוץ כך הסיכון שתיהיה אםמרבית התיק בפנים קטנה!
(20:46) אלון פיאדה:ו\וזה כל היופי בשיטת ההשקעה שלי
(20:47) אלון פיאדה:וכאשר אתה מגביל את עצמך ראש להשקעות קצרות, אתה מלכתחילה מפחית סיכון לכך שתיהיה בזמן משבר בפנים
(20:47) אבי1:וI C
(20:4 אלון פיאדה:וכמובן יהיה מי שיקפוץ ויגיד כי משבר שנות השלושים התחל בירידות של מספר שבועות ודשדוש של שנים
(20:49) אלון פיאדה:ואך השוק היום יותר משוכלל (יותר - אך לא ממש) ממה שהיה אז, ויש לנו (למשלות ותאגידים) כלים שלא היו אז להתמודד עם זה.
(20:49) אלון פיאדה:ושאלה לסיכום?
(20:49) אבי1:ואיך שאני מבין שכאז גם היום לא אמור להפריע לך דשדוש של שנים
(20:50) אבי1:ואנחנו רק מפחדים מהירידות האגרסיביות של הכמה שבועות
(20:50) דנה388:ודעתך לגבי הירידות בדוראה יכולת התשלום הסדר
(20:51) אלון פיאדה:וכאשר אתה מדבר על השקעה באגחים - אין משמעות לדשדוש שוק - בסופו של דבר מגיע הפרעון! והחוב משולם (במרבית המוחלטתשל המקרים) - כך שדשדוש או לא תשואה אפקטיבית חובית היא דבר אפשרי - גםבשוק יורד,גם בכניסה לפני משבר וגם בשוק שיירד ומדשדש - כן גם אם זה ייקח שנם - מרבית הברת ישלמו חובותיהם!
(20:51) אבי1:ו�
(20:52) אלון פיאדה:ולגבי דוראה, ניתן לקרוא בפורום. כאשר צרניק אמר כי בטוחים אני הפנתי בדיוק לאותם המדדים - דוראה אינה עומדת בהם. מהצד השני...
(20:52) אלון פיאדה:וכל השוק ירד, כך שוראהפני עצמה אינה חריגה
(20:53) אלון פיאדה:ווכן אני מאין כי בטווח הקצר גם היא תתקן - גם אם לא למחיר היא שהיה מעט גבוה מהשווי הראלישל החוב
(20:53) דנה388:ואוקיי תןדה�
(20:53) אלון פיאדה:ואז עד לכאן...
(20:53) אלון פיאדה:והשמח לענות על שאלות נוספות בפורום
(20:54) עמית1:ותודה רבה אלון
(20:54) אלון פיאדה:וונקווה לשבועות
(20:54) אבי1:ושבועות כבר היה �
(20:54) אלון פיאדה:וונקווה לימי מסחר טובים יותר...
(20:54) אלון פיאדה:ואז נשמתע ולהתראות...
(20:54) אבי1:ותודה