חשבתי אם להגיב לתגובה האחרונה או לא, בגלל שלדעתי היא אינה ראויה לתגובה, אבל אני כותב את הדברים רק בשביל להסיר ספק ולו הקל ביותר שיכול להתעורר בקרב מי שיקרא את התגובה האחרונה... אז כך:

דבר ראשון אינני ממליץ כלל ואינני מדבר על השקעה באגח אחד בלבד לעולם! מעבר לכך בדיבור על פיזור - לא אמרתי מעולם ואינני מאמין בכך (למרות מה שהכותב לפני מנסה לרמוז) שיש להשקיע הכל בנייר בודד - למעשה אני מקדיש פרק שלם בקורס לפיזור! אם הכותב אינו יכול להבדיל או להגיע לידי הבנה שיש פיזור טוב ויש פיזור רע וכי פיזור אינו עומד בפני עצמו - זו כבר בעייתו של הכותב... יש פיזור רחב ויש פיזור מושכל - וכן יש פיזור שמעלה סיכון (כאשר מבינים שסיכון נובע מאי וודאות וכי סיכון נמדד מהיכולת להפסד - ולא מתשואת שוק של נייר בודד!), אבל לא כאן המקום לפרט ולהרחיב על נושאים אלו.

מעבר לכך, וזה נראה מגמתי, כותב התגובה, מנסה להכניס מילים לפי ומסמן ציטוט שלא היה ולא נברא, מעבר לכך - מה שאני אמרתי הוא כי ניתן למצוא את הנתונים אך הדבר דורש זמן, אותו השקעתי מאוחר יותר כאשר הבאתי את הנתונים והם פורסמו כאן - viewtopic.php?f=85&t=13058&p=69732 (בהתייחס ליכולת ההחזר והתרחישים השונים שיכולים להיות במקרה של מחיקת ההשקעה ע"י החברה) - מי שמכיר אותי יודע שאני תמיד אומר שאין לקבחת דבר כמובן מאליו ויש לבדוק (אפילו אותי) בכל השקעה - שכן זו אחריותו של המשקיע לאמת את הדברים - לא משנה מי הביא לו אותם! אני לא מנפנף שאלה ב"תאמין לי" ועוד לטעון שיש לו הרבה כסף זו סתירה של שיקולים כלכליים שכן אין קשר ישיר בין הכסף של הבעלים לבין החברה, יכולת ההחזר שיש לבדוק צריכה להיות במקור של החברה החייבת (במקרה זה אמפל) ולא של הבעלים - כך שהדבר אינו מובן לי...

מעבר לכך - אין אף פעם תרחיש אפשרי אחד, תמיד יש חלופות, כך שזה לא נשמע כמשהו שאני הייתי אומר וראו איזה פלא - בחיפוש תחת השירשורים שדיברו על האג"ח הנ"ל - אין ולו תגובה אחת מימני (אפילו הגדלתי לעשות ובדקתי בהודעות פרטיות) - כך שיכול להיות שהמגיב מבלבל אותי עם מישהו אחר (גם אם באופן מגמתי), או לפחות כך אני מעדיף להתייחס לזה בשביל לא להפנות אצבע מאשימה...

לפחות אנו יכולים להסכים בדבר אחד וזה כי אם יתברר שהעולם לא נחרב בספטמבר (או לפחות איזור הים התיכון) אז נחווה עדנה מסויימת - הדבר היחיד הוא כי אני מדבר בהסתברויות ואני אישית מאמין כי ההיסתברות שאכן יהיה משבר/קטסטרופה כתוצאה מהצד הפלסטיני בספטמבר הוא נמוך.