עלו במרומז ולא במרומז ביקורות של חבר'ה מהפורום ,על המלצות של אלון בקשר לאגח"ים מסוימים שירדו מאוד וגרמו הפסדים למשקיעים בהם. ראשית כמי שמשקיע באגח"ים ונימנה על חברי האתר , אין מחלוקת שלהפסיד בכלל וואולי במיוחד לאחר המלצות מאוד מתסכל בלשון המעטה. אבל אנחנו חייבים לדעתי להסתכל ביושר במראה ולומר לעצמנו שאנחנו כאנשים בוגרים ואחראים, לא יכולים כשאנחנו נכשלים במשהו "לבוא בטענות" למומחה שבקולו שמענו, וכשאנחנו מרוויחים, להתייחס לכך כמובן מאליו.
ברור שלכל מי שממליץ כולל אלון כמובן ,יש אחריות כלפינו כציבור משקיעים שמקשיב לדעתו ולניתוחים שלו, אבל האחריות בסופו של דבר היא רק עלינו. יתירה מכך, הדבר האחרון שאני הייתי רוצה זה מומחים "דיפלומטים" שמפחדים להיות ממוקדים, להמליץ על אג"ח מסויים, ומסתפקים "בעצות" כלליות שבינינו לא שווים הרבה ולא מענינים את רובנו. דוגרי, אנחנו מחפשים המלצות ספציפיות, כמובן רצוי עם ניתוח מעמיק ככל האפשר והסבר על שיקולי ההמלצה, מאיזה מחיר, עם הסתייגויות, וכו'. הדבר האחרון שאני הייתי רוצה זה ניתוח "שלאחר מעשה" דהיינו אחרי שקורה משהו באג"ח או בשוק "מומחה" בגרוש חכם לאחר מעשה ,מסביר לנו למה וכמה.. ממש לא חוכמה. אני מעדיף מומחים שממליצים לפני ואנחנו מחייבים כמובן בשיקול הדעת, ניתוח עצמי, רצוי עיון בדוחות הכספיים המפורסמים באינטרנט, קריאת מידע באינטרנט ועוד, בטח לא כמו "תוכי" לרוץ ולהשקיע בגלל שאלון או צרניאק או אחרים "כתבו"!
אני מקווה שאלון לא יקבל "פיק ברכיים" בעקבות הביקורות, שאני מאוד מזדהה ומבין את הרגשת המשקיעים שהפסידו כמו אינדיאנה שהוא אחלה בחור שמבין עניין (חוויתי זאת כשצפה מראש את ירידת אלביט כשבכלל לא פרסמו בנושא יומיים לפני..) ואחרים, אבל רק אנחנו אחראים על כספנו לרע ולטוב! ונקווה שלכולנו יהיה הרבה טוב... אני מאוד מפרגן ומעריך פרשנים ומומחים שנותנים פרשנות והמלצות בזמן אמת לגבי השקעות ,ולא "מומחים בדיעבד" המזכירים לי פרשני כדורגל שחכמים בפרשנות אחרי שהמשחק ניגמר ולא לפני.... בהצלחה לכולם!