x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: שאלות| של מתחילים

שאלות| של מתחילים

טוב ככה, אני בן 56 קיבלתי סכום כסף של 2וחצי מליון שקל מירושה.
    אני לא רוצה לגעת בסכום עצמו אלא להנות מהריביות,
    בבנק הריבית בהפקדות עדיין מאוד נמוכה וחשבתי על רעיון האג"ח הממשלתי כי הוא גם בטוח יחסית.
    נכון לעכשיו אני לא יודע כלום על אגח חוץ מקריאה קלה באינטרנט ויש לי כמה שאלות,
    למשל אג"ח גליל לדוגמה (גליל 5904) שהוא גם בעל ריבית וגם צמוד למדד.
    כתוב בציטוט שלו ככה : ריבית נקובה 4% עד שנת 2024 התשואה ברוטו היא 2.62% לשנה והיא צמודה למדד.
    המחיר שלה הוא 140 אגורות.
    נגיד וקניתי אותה היום ואני מחכה איתה עד לפקיעה כלומר עד שנת 2024 אני מקבל כל שנה את הריבית שהיא 4% ועוד את עליית המדד שנגיד בשנה אחת המדד עלה ב3% אז הריבית שתשולם לי באותה השנה היא 7% מהקרן (הכסף שהשקעתי)?
    אם כן זאת ריבית מאוד גבוהה עוד דבר זה התשואה ברוטו האם זה אומר שבסוף התקופה אני אקבל את הקרן + התשואה ברוטו כפול השנים שהחזקתי אותה + אחוז עליית המדד באותן שנים?
    תתקנו אותי אם אני טועה כי אני בטוח טועה זה נשמע לי דמיוני מדי,
    תודה על ההקשבה וסליחה על השאלות הבסיסיות.

Re: שאלות| של מתחילים

שלום alalufm
    כמו שתיארת בעצמך בחלק מן הדברים צדקת וחלק קצת התבלבל לך.
    ציטוט פורסם במקור על ידי alalufm
    נגיד וקניתי אותה היום ואני מחכה איתה עד לפקיעה כלומר עד שנת 2024 אני מקבל כל שנה את הריבית שהיא 4% ועוד את עליית המדד שנגיד בשנה אחת המדד עלה ב3% אז הריבית שתשולם לי באותה השנה היא 7% מהקרן (הכסף שהשקעתי)?
    אכן אתה תקבל כל שנה ריבית של 4% אך כיוון שהריבית משולמת ע"פ ערך הפארי שהוא נמוך משער האגח הריבית האמיתית שתקבל ביחס לסכום ההשקעה תהיה נמוכה יותר. הריבית האמיתית שתקבל תהיה 2.6% ברוטו לכל שנת אחזקה. כמו כן עלית המדד תביא לעליה בשער הפארי באותו שיעור אך לא תקבל בתשלום הריבית את שיעור עליית המדד.
    לשם המחשה ניתן דוגמה מיספרית:
    אגח כלשהו נקנה בשער של 140, פארי 120, משלם ריבית שנתית של 7% ובשנת האחזקה הראשונה המדד עלה 3%. כעבור שנה הפארי יהיה 132 (ריבית+הצמדה שווה עליה של 10%) מתוך זה ישולם לך ריבית של 7% כלומר תקבל 9.24 אג' לכל 1 ע.נ. כיוון שהאגח נקנה ב 140 אג' ריבית של 9.24 אג שווה כ 6.6%.
    התשואה ברוטו האם זה אומר שבסוף התקופה אני אקבל את הקרן + התשואה ברוטו כפול השנים שהחזקתי אותה + אחוז עליית המדד באותן שנים?
    פה אתה דווקא לא טועה. האגח הספציפי הזה הינו אגח זירו קופון אך אם האגח היה משלם קופונים בדרך החישוב היה נשאר דומה רק שהיית צריך להכפיל את התשואה ברוטו במח"מ ולא בשנות ההחזקה.
    נ.ב.
    שים לב שמדובר פה בערכים ברוטו ולא נטו וכמו כן ישנה התעלמות בהסבר מעיניינים של ריבית דה ריבית על מנת לא לבלבל את הנקודה המרכזית בזוטות
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

אורח

חישוב מדוייק מעט יותר של התשואה הצפויה הוא (אין אפשרות להזניח ריבית דריבית באגחים בעלי מחם כה ארוך):

(התשואה ברוטו + צפי לעליית המדד הממוצעת (ממוצע גאומטרי, לא אריתמטי)) בחזקת המח"מ.

לצורך אומדן פשוט, הייתי מבצע:
    (1 + 0.026 + 0.03) ^ 10.38 = 1.76

(שזה שונה למדי מהכפלה, כלומר:

10.38*0.056 + 1 = 1.5

כלומר 76% תשואה. מזה עליך לקזז מס על הרווח ודמי החזקה (משתנים ביחס להסכם שלך עם בית ההשקעות / הבנק).
    בסופו של דבר הייתי מצפה כי תצא עם 1.5-1.57 שקלים על כל שקל שתשקיע היום, מה שלא מייצג תשואה דימיונית כלל, לא ביחס לאורך ההשקעה.

בהצלחה.

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani
    שלום alalufm
    כמו שתיארת בעצמך בחלק מן הדברים צדקת וחלק קצת התבלבל לך.
    אכן אתה תקבל כל שנה ריבית של 4% אך כיוון שהריבית משולמת ע"פ ערך הפארי שהוא נמוך משער האגח הריבית האמיתית שתקבל ביחס לסכום ההשקעה תהיה נמוכה יותר. הריבית האמיתית שתקבל תהיה 2.6% ברוטו לכל שנת אחזקה. כמו כן עלית המדד תביא לעליה בשער הפארי באותו שיעור אך לא תקבל בתשלום הריבית את שיעור עליית המדד.
    לשם המחשה ניתן דוגמה מיספרית:
    אגח כלשהו נקנה בשער של 140, פארי 120, משלם ריבית שנתית של 7% ובשנת האחזקה הראשונה המדד עלה 3%. כעבור שנה הפארי יהיה 132 (ריבית+הצמדה שווה עליה של 10%) מתוך זה ישולם לך ריבית של 7% כלומר תקבל 9.24 אג' לכל 1 ע.נ. כיוון שהאגח נקנה ב 140 אג' ריבית של 9.24 אג שווה כ 6.6%.
    התשואה ברוטו האם זה אומר שבסוף התקופה אני אקבל את הקרן + התשואה ברוטו כפול השנים שהחזקתי אותה + אחוז עליית המדד באותן שנים?
    פה אתה דווקא לא טועה. האגח הספציפי הזה הינו אגח זירו קופון אך אם האגח היה משלם קופונים בדרך החישוב היה נשאר דומה רק שהיית צריך להכפיל את התשואה ברוטו במח"מ ולא בשנות ההחזקה.
    נ.ב.
    שים לב שמדובר פה בערכים ברוטו ולא נטו וכמו כן ישנה התעלמות בהסבר מעיניינים של ריבית דה ריבית על מנת לא לבלבל את הנקודה המרכזית בזוטות

ראשית שיהיה לך בהצלחה..
    העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא ללמוד את עקרונות ההשקעה באגח"ים, גם אחר כך בטוח יהיו לך שאלות אבל לפחות תבין במה מדובר ואת מושגי היסוד. בוודאי ובוודאי שאתה מדבר על סכום גדול שכזה.
    כאסטרטגיית השקעה הייתי מאוד ממליץ לך לפזר את השקעתך לפחות על 3-4 סוגי אגחי"ם.
    במידה ותחליט ללכת גם על אג"ח קונצרני חובה לדעתי לפזר לפחות ל 8 אגח"ים.
    בהצלחה

עוד דבר אחד קטן - שלא תגיד שלא ידעת

שים לב כי בעוד הריבית ברוטו שבה נקנה הנייר מובטחת עבור מי שמחזיק את הנייר עד לפרעונו הסופי (2024 במקרה זה), מחיר הנייר בשוק עלול להשתנות - וסביר כי יראה מחיר נמוך יותר בעתיד הקרוב.

ככל שהריבית במשק תעלה, התשואה על הנייר תצטרך לעלות יחד איתו - דבר שיוריד את מחיר השוק של הנייר!

ולכן אם אתה הולך וקונה ניירות מסוג זה ("בטוחים") ונועל תשואה (מחזיק לפדיון) דע כי בדרך הקרן שלך יכולה לרשום הפסדים על הנייר - ובסכומים שאתה מדבר אליהם מדובר במשהו גדול!

מחיר הניירות הבטוחים (במיוחד בעלי מח"מ ארוך!) עדיין יכולים לרדת 10-15% ממחירם הנוכחי (וזה בלי לקחת בחשבון בעיות איזוריות בעולם הערבי מול ישראל) - ולכן אליך להיות מוכן לכך שבטווח הקצר/בינוני גובה התיק שלך יכול להפגע!

אם אתה לא מממש וממתין לפדיון אכן תצא ברווח בסופו של דבר שכן אתה נכנס בתשואה חיובית ועוד צמודת מדד (כך שערך הכסף לא ירד לאורך זמן) - אז לא להלחץ אם ערך התיק עצמו יורד!

ועוד שתי נקודות קטנות:

(1) למי שמתכנן לנעול תשואה ולהמתין לפדיון מלא ראוי יותר שיסתכל על תשואה נטו ולא תשואה ברוטו - שכן זוהי התשואה האמיתית שתקבל - מימנה יש להפחית את העמלות (במיוחד אם אתה משלם לבנק שלך עמלת החזקה) דבר שיכול לשנות את עדיפות ההשקעה בניירות השונים.

(2) שים לב כי בגלל שאתה קונה נייר שתשואת השוק שלו נמוכה מערך הקופון והקופון (4%) ישולמו לך לאורך התקופה, ערך הקרן בסופו של דבר תפגע ותקטן שכן אתה "אוכל" חלק מימנה בתשלומים השנתיים, כך שבשכלול של המדד (שכן הנייר צמוד) ערך הקרן שתקבל בשנת 2024 תיהיה קטנה יותר מערך הקרן היום (גם אם לא במספר אבסולוטי).

עוד דבר קטן לסיום:

בגלל שמדובר באגח ל-13 שנה ואינך יודע האם תצטרך את הכסף בדרך (מעבר מגורים, חתונת ילדים, יציאה לפנסייה, בעיה בריאותית [חס וחלילה]) עדיף לך לקנות אגחים בעלי מחמ שונה שמועדי הפרעון ומועדי התשלומים שלהם שונים (קצרים וארוכים), כך שחלק מהכסף יפתח עבורך ללא צורך במימוש (ראה הערה למעלה על כך שמחיר במימוש יכול להיות נמוך ממחיר קנייה ולרשום לך הפסד בפועל!) מדי שנה - תמיד תוכל לקנות נייר חדש אז (גם בבטוחים - הממשלתיים) - כך לא יהיה לך צורך למכור/לממש חלקים מהקרן באופן יזום!

והמלצה לסיום:

לא ברור לי למה אנשים חושבים כי הם יכולים לבצע השקעות ולסכן את כספם (והרי מדובר בסכום גדול מאוד) ומעדיפים לעשות זאת במקום להקדיש את הזמן ומעט מימנו בשביל ללמוד כיצד לעשות את זה נכון!

אם תיכח את ה-2.5 מליון ש"ח שלך ותפסיד אליהם 5% בגלל שלא הבנת מה זה אומר מחיר פארי, כיצד מתבצעים התשלומים ומה ההבדל בין ריבית ברוטו נטו לבין תשואה רשומה... הפסדת 125 אלף שקל "בשכר לימוד" - וזה אם חתך את ההפסד מהר... לעומת זאת אתה יכול להשקיע מאות בודדים (של שקלים - כן!) בשביל ללמוד כיצד לעשות זאת נכון (ואני מדבר על משהו בסיסי) עד אלפים בודדים (בהנחה שתרצה להיות משקיע פעיל ולא פסיבי - נכון לא מתאים לכל אחד) ועדיין אנשים בוחרים בדרך הקשה...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות