x

מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3

נושא: מעריב פולישק

מעריב פולישק

אלון שלום , אני שוקל הגדלת אחזקות באגחים אילו, האם לדעתך רמת הביטחון למרות תנאי השוק הקשים בימים אלו עלתה והחזקתם לטווח ארוך תניב תשואה חיובית. תודה

Re: מעריב פולישק

נדרש להפריד בין השניים שכן מדובר על ניירות שונים מאוד:

מעריב אגח ד':

באגח זה הזמן משחק לטובתך, כל עוד לא משתנה השקעתו של דנקנר בחברה הסבירות לתשלום האגח גדלה עם הזמן וככל שהתשלום מתקרב מחיר הנייר יעלה.

אך הפוטנציאל הגלום קטן (כבר תיקן חזרה) היית צריך להרחיב כשירד מ-80 (כפי שאני עשיתי), ובמחיר של 84.5 אגורות לנייר אין יותר מ-10% פוטנציאל רווח בטווח המיידי.

הפוטנציאל האמיתי יכול ליהות גלום בעליית ערך המנייה שכן מדובר באגח להמרה, אך הפרמייה הנוכחית עומדת על 50%, כך שגם פה לא מדובר במשהו מיידי.

ואני מזכיר כי כאשר מסתכלים לטווח הארוך נכנסים סיכונים של חוסר וודאות - כך שהסיכון גדל!

אני אישית לא מתכוון להיות בנייר עוד זמן רב ובטח אם הוא מגיע לערכים של 90 (פלוס מינוס).

פולישק אגח ב'

באגח זה המצב הפוך! האגח אומנם אחרי הסדר ונעשתה פריסת תשלום נוחה, אך עדיין לא בטוח כיצד ישולמו בפועל התשלומים. כן יש עוד שנתיים עד לפרעון הראשון (עד אז יש רק תשלום ריביות) אך החברה ממשיכה להפסיד כספים - כך שהזמן לא משחק לטובתנו.

אני עדיין מחזיק והמחיר הנוכחי לדעתי אטרקטיבי, שכן יש יכולת לעשות רווח הוני מעליית מחיר השוק לקראת התשלומים (ובהנחה שלא תיהיה הודעה שלילית קוד לכן) - אך נדרש להבין את הסיכונים!

עבור נייר שכבר הרווחנו עליו יותר מ- 200% בעבר, עדיין יש בו פוטנציאל רווח הוני - אך כבר לא מדובר ברווח בטוח כמו שהיה בעבר...

אם אתה מבין את הסיכון ומסוגל לממש בטווח זמן קצר (ולעקוב אחרי השתלשלות העניינים בחברה באופן עצמאי) - אני אישית הייתי שם דגש על נייר זה תחילה (כפי שאני אכן עושה).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

Re פולישק

תודה על תשובתך המנומקת , לגבי פולישק שאלתי הועלת לאחר שקראתי בעיון את הדוחות ומצאתי אופן חיובי בהן , בעליה של 17 אחוזים במכירות הריבעוניות ובצפי חיובי להמשך המגמה. אוסיף ואומר ששער האגח עוד טרם תשלום ראשון של ריבית היה גבוה מהקיים בכ22 אחוז.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות