x

מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5

נושא: מכפיל רווח

מכפיל רווח

שלום לכם!
    רציתי להתייעץ מולכם ולדעת מה הערך של מכפיל רווח ששווה להיכנס אליו? למשל שחקן רשם שפריגו מעל מכפיל רווח 20 זה משהו ששווה לעשות עליו שורט, השאלה מאיזה מכפיל רווח כדאי לקנות מניה?
    תודה

Re: מכפיל רווח

בהכללה גסה מה שנהוג בבנקים ובכלל:
    עד 13 - מכפיל נמוך.
    13-17 - גבולי.
    מעל - לא משתלם.

ממה שאני עוקב שחקן פותח שורטים בד"כ רק כשזה מגיע ל20 ויותר. תשים לב שזה לא רלונטי לחברות קטנות שם המכפילים
    משוגעים לגמרי.

זה גם מאוד סובייקטיבי למצב הספציפי של החברה, וכל מקרה לגופו.
    הפסד חד פעמי יכול להקפיץ את מכפיל הרווח, ואין להסתמך על מכפיל כזה. וגם להפך, רווח חד פעמי יכול להפוך את המכפיל למאוד אטרקטיבי, למרות שזה לא כך.
    מכפיל של 20 לדוגמא יכול להיות בגלל ציפיות לצמיחה גבוהה, וכבר שנה הבאה המכפיל יקטן פי 2.
    מכפיל אטרקטיבי של 5 לדוגמא, יכול תוך שנה להפוך למכפיל של 30 אם החברה לא מצליחה להרוויח (וזה היה מגולם).
    אני בדרך כלל עושה מכפיל ממוצע של 3 שנים כדי להיות יותר אובייקטיבי.
    בהצלחה.
    No pain, no gain

בארה"ב הם עובדים עם מדד יעיל בהרבה הPEG שהוא מכפיל הרווח לצמיחה, ביאהו לדוגמא זה עבור צמיחה חזויה ל5 שנים הקרובות כאשר מתחת ל-1 המניה נחשבת לזולה.
    האם גם בארץ אפשר למצוא את הנתון הזה לגבי מניות? לא מצאתי בשום אתר.

בגדול מה שרשמו מעליי נכון
    אבל מכפיל רווח הוא בהחלט לא הקריטריון היחיד שיש על הפרק
    לדוגמא, בשנים 1998-2002 המכפיל של ה S&P היה מעל 30
    האם זה היה נכון לפתוח שורט בשנת 98'?
    אני לא חושב שהייתה לך, או לכל משקיע רציונלי אחר, את הסבלנות לחכות עד הירידות, אלא היית חותך בהפסד
    השורה התחתונה היא שהמכפיל הוא אינדיקטור מעולה, אבל בסופו של דבר הוא רק אינדיקטור.
    עדיף להמתין עד שמתחילים לראות תבנית טכנית של היפוך מגמה במניה.
    ברמת העיקרון עדיף להשתמש במכפיל המבוסס על הרווח התפעולי מפעילות רגילות של החברה (EBIT), ומומלץ לאורך 5 שנים.
    אם אתה מעוניין ללמוד להעריך שווי של חברה אני ממליץ לך לפנות לתנ"ך - intelligent investor מאת בנג'מין גראהם
    עם קצת יצירתיות וידע בניתוח דו"ח כספי (למרות שזה לא הפורום לכך) תוכל לעלות על מקרים מצוינים, לדוגמא:
    http://www.themarker.com/wallstreet/1.252913

בעיקרון יש גם את מדד ה PEG כפי שכתבו מעליי אשר מתמחר צמיחה חזויה ברווח הנקי (ולא בתפעולי),
    אולם חשוב לזכור ש PEG משתמש בשיעור הצמיחה החזוי ורמת ההשקעות החזויה,
    כלומר לחברות עם צמיחה אורגנית יהיה PEG גבוה יותר מאשר חברות עם צמיחה הנובעת מ M&A,
    מה שקצת קשה יותר לראות בדו"חות הכספיים

שיהיה בהצלחה, ותעדכן אותנו מה הוליד יום

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות