התפריט לסעודת ליל שישי (סעודת ההיכרות).
מנות ראשונות
סלט חסה ( חסה,עגבניות תמר חצויות לרבעים, מלפפונים, צנוניות מיני, רוטב חרדל ודבש)
סירות ביצים קשות. (לבשל ביצים שתהיינה קשות ולחצות אותן לאורכן, להוציא את החלמון, לערבב עם מיונז, להכניס חזרה למקומן בחלבון ולהניח זית ירוק מעל, או קמצוץ שמיר )
סלט אבוקדו.(בצל קצוץ קטן מאוד, אבוקדו בשל מעוך , 2 ביצים קשות, מיץ לימון, מלח ופלפל)
קונכיות בצק עלים ממולאות בפריקסה. ( 1 ק"ג גרונות עוף מנוקים מהעור מסביב,וחתוכים לקטעים בני 1 ס"מ, חצי קילו כבד ,מנוקה מהגידים, חתוך קטן,חצי קילו לבבות מנוקים מהעור סביב, חתוכים לרוחבם, לקטעים של כ-3 מ"מ, חצי קילו קורקבנים, מנוקים היטב, מורתחים במים ומלח, פעמיים, לשפוך את המים בין הפעמים, לשטוף ולקרר אותם, לחתוך לקטעים קטנים מאוד, לקצוץ לפחות 3 בצלים גדולים,לחתיכות קטנות, לטגן בשמן עד להזהבה, להוסיף את הגרונות והקורקבנים, מים רותחים, וקוביות מרוכזת של קנור בטעמים-צלי, פטריות ובצל. אחרי שעתיים להוסיף את הלבבות והכבדים, ולהמשיך לבשל עוד שעה ומחצה. לתקן תיבול, אם צריך.,להגשה- אופים את הקונכיות, מרוחות בביצה, בחום 180מעלות, כ- 10 עד 12 דקות, עד שהקונכיות מזהיבות. להגשה- למלא כל קונכייה בתערובת הטעימה, בפנים וגם קצת מחוצה להן. להגיש חם. )
מרק קרם חצילים (קולים חצילים על הגז ומקררים, מוציאים את תוכן החציל לכלי. 2 בצלים קצוצים דק .ראש סלרי קצוץ דק. 4 גזרים קצוצים דק. חצי כוס ריחן (בזיליקום) קצוץ דק. מכניסים לסיר גדול 80 גרם חמאה ו-3 כפות שמן קנולה,ומטגנים את הבצל עד שמזהיב. מוסיפים את החצילים הקלויים, את הריחן, הסלרי והגזר. מערבבים, מכסים את הסיר, ומאדים כ- 10 דקות, על אש בינונית. מוסיפים 6 כוסות מרק עוף ,או מים ואבקת מרק עוף, ומבשלים על אש קטנה כ- 30 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור וכפית סוכר או תחליף סוכר. בגמר הבישול מרסקים את המרק בממחה ידני- בלנדר מוט, ומתקנים תיבול לפני ההגשה. יש הנוהגים להוסיף שמנת מתוקה, אך לדעתי זה מיותר ומוסיף קלוריות מיותרות. אבל- איש באמונתו יחיה ויאכל.....)
מנות עיקריות:
פטריות ברוטב- (קוצצים קטן פטריות שמפיניון , פטריות יער חומות גדולות, 2 בצלים גדולים, מטגנים במחבת עמוקה את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות, מערבבים, מוסיפים אבקת מרק פטריות ואבקת מרק בצל, ככף מכל סוג, מוסיפים מים רותחים, רק עד גובה הפטריות, ומבשלים כ- 20 דקות,על להבה בינונית עד שהפטריות מתרככות. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך. )
שניצלים מטוגנים – ( מניחים על משטח את חתיכות השניצלים, מתבלים במלח,פלפל שחור, פפריקה אדומה לא חריפה, וגרגירי שום.
מכינים בצלחת עמוקה ביצה טרופה עם קצת מלח, בצלחת גדולה נוספת, פרורית מתובלת של "הררית" .במחבת גדולה מחממים היטב שמן קנולה , ולתוכו מכניסים את השניצלים שטבלנו בביצה ובפרורית המתובלת. מטגנים עד הזהבה את נתחי השניצלים , בצד אחד ,הופכים לצד השני, ומוציאים לנייר סופג, לקירור.)
קציצות תרד – ( שוטפים היטב את התרד, כי תמיד יש בעלים חול !!. מרתיחים מים עם כפית מלח, בסיר גדול, וברתיחה מעבירים את העלים לחליטה למשך חמש דקות, עד שהעלים מאבדים מנפחם, וצבעם הירוק בהיר מתחלף לירוק כהה. מוציאים למסננת את העלים, ושוטפים היטב שוב, במים קרים, כדי לסלק גרגירי חול שאולי נותרו בתרד. קוצצים דק 2 בצלים גדולים , ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים 2 שיני שום למחבת, ומטגנים אותם גם. שוטפים היטב חבילת שמיר וחבילת פטרוזיליה,ואם זאת חבילה ענקית- לקחת רק חצי חבילה מכל ירק. לקצוץ במעבד מזון, את השמיר והפטרוזיליה, את הבצל המטוגן והשום, את עלי התרד שסחטנו מהם בידיים את הנוזלים שלהם, בהתחלה בפולסים קצרים, ואחר-כך בקצב אחיד. להקפיד שהעיסה תהייה קצוצה היטב, אך שלא תגיע למצב נוזלי לחלוטין. להעביר לקערה גדולה את התערובת הירוקה, להוסיף 2 ביצים, מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה לא חריפה, ופרורי שום. להוסיף פרורית מתובלת של "הררית" ולהניח לתערובת לעמוד כ- 10 דקות, להתמזג בטעמים. לטגן קציצות בקוטר 5 ס"מ , לא יותר גדולות, במחבת חמה עם שמן, אחרת הקציצות תתפוררנה.לטגן משני הצדדים, עד לקבלת צבע חום זהוב יפה. )
שוקיים של עוף ברוטב חמוץ מתוק.- ( בתבנית פיירקס להניח את השוקיים המנוקים, לחתוך 2 חתכים, לאורך כל שוק, להחדרת הטעמים.
יש לסדר אותם "ראש" כלפי" זנב" וכן הלאה. בסיר קטן להרתיח : 80 גרם חמאה, מיץ מלימון שלם, כחצי כוס דבש, כחצי כוס רוטב סויה ורבע כוס רוטב טריאקי .אפשר להחליף את החמאה בשמן. אך הטעם ישתנה במקצת. מייד כאשר הרוטב רתח, יש למזוג אותו על השוקיים, ולהכניס לתנור חם- בטמפרטורה של 180 מעלות, עד שהשוקיים יקבלו צבע עמוק, שחום, לא שרוף. יש לסובב מידי 10 דקות את השוקיים, שכל צידיהם יטבלו ברוטב וישחימו כראוי. )
אורז בתיבול אבקת מרק בצל – שוטפים היטב כוס אורז, במים קרים, מנערים היטב מן המים. מחממים שמן קנולה בסיר בינוני, שיכסה את תחתית הסיר. להכניס את האורז, ולערבב עד שהאורז מלבין בסיר. לשפוך מים רותחים על האורז, ביחס של 2 כוסות מים לכוס אורז. להוסיף כף אבקת מרק בצל וגם מלח לטעם. לכסות את הסיר, להקטין את הלהבה כמעט לגמרי, ולבשל כ- 12 עד 15 דקות, עד שהמים נעלמו . יש לבדוק באופן אישי, אצל כל אחד, את מצב הנוזלים בסיר, על מנת שהאורז לא יישרף בקרקעית הסיר. בגמר הבישול, לכבות את האש ולהשאיר את המכסה סגור , מה שיעניק פריכות וטעם נוסף לאורז. למהדרין- אפשר לחתוך בצל לטבעות, לרוחבו, לטגן במחבת בחום בינוני – נמוך, עד שיזהיבו וטעם הבצל יהיה מתוק.להוסיף כחצי כוס צימוקים בהירים קטנים, לטגן צנוברים במחבת יבשה משמן, כדקה, ולהשגיח שלא יישרפו, להעביר את האורז לכלי הגשה ובראשו להניח את הבצל המטוגן, את הצנוברים ואת הצימוקים. )
סלט חסה – ראה פרוט במנות ראשונות.
מנות אחרונות:
אבטיח - מצונן היטב, חתוך לקוביות קטנות.
עוגת טורט 3 שכבות - ( מפאת קוצר הזמן, נקנתה עוגת טורט מוכנה, כלומר הבסיס מחולק ל-3 קומות. הקצפתי 2 שמנת מתוקה ו- 2 אינסטנט פודינג ווניל, עם 2 כוסות חלב קר, עד שהפכו לקצף יציב. טפטפתי ליקר דובדבנים על כל אחד מהבסיסים, מרחתי ריבת תות-שדה ללא סוכר, ועל כל שכבה מרחתי בנדיבות מהקצפת . העליתי את שלוש השכבות כשבינן הריבה והקצפת, ולבסוף, מרחתי את המשטח העליון בשכבת קצפת נדיבה, כולל היקפה של עוגת הטורט. העוגה נראתה מרשימה ביותר, ואף טעמה היה מצוין. , אפשר לשפר את העוגה בהנחת פירות משומרים על חלקה העליון, או פירות טריים. או כעוגת יום הולדת- סוכריות צבעוניות. עם המספר "המרשיע" מתנוסס בגאווה. )
שתייה חמה לפי דרישה.
שתייה קרה לפי דרישה.
יין נתזים מוגז בטעם תפוח.
נשיקות וחיבוקים.
אני מקווה שנהניתם לקרוא כמו שאני נהניתי לבשל.
אילנה.
ערב שישי 27.5.2011.