x

עמוד 3 מתוך 3 ראשוןראשון 123
מציג תוצאות 21 עד 28 מתוך 28

נושא: שאלה לאלון בקשר למטיס קפיטל אגחא

Re: שאלה לאלון בקשר למטיס קפיטל אגחא

אלון, למרות ההתפתחויות חשוב להדגיש
    שאתה בכלל צדקת, האגח למעשה שילם !!

פעם ראשונה שראיתי אגח שמשלם צולל
    יותר מהר ויותר חזק מאשר אם הוא לא
    היה משלם..

וזה משהו מאד מוזר שאני עדיין לא מצליח
    להבין עדיין איפה היתה כאן טעות.

אגב, תפרט בבקשה לגבי אנגל למה התכוונת, מה קרה שם?

נכון שהערג שילם אך מראש היה ידוע כי תשלומים הבאים אינם בטוחים והירידה שלאחר מכן היתה צפויה - גם אם לא במידה שהתרחשה - אך כמו שאני אומר - זו לא טעות! ניתן לטעון כי היתה הערכת חסר לגבי סבירות הירידה ועוצמתה (וזה יהיה נתון לויכוח), אך התרחיש של חיתוך מהיר היה - וזו בדיוק הנקודה שאני חוזר אליה שוב ושוב - לא מדובר בטעות - שכן התרחיש להפסד היה קיים - פשוט לאנשים קשה עם זה שיש הפסד - אך מה לעשות שבהשקעות מסוג זה יש סיכון שיכול לגרור להפסד...

דרך אגב אותו הדבר היה נכון חצי שנה קודם לגבי התשלום של פטרו גרופ ושנה קודם לגבי אותו אגח של חברת מטיס. גם אז (ועוד קודם לכן) תמיד דובר על כך שיש סיכון לגבי התשלומים הבאים ותמיד אמרתי לא להיות בניירות לטווח ארוך כי זה רק עניין של זמן עד שיגיעו הנפילות (ניתן לראות את ההתייחסות שנה ואף שנתיים אחורה לגבי אותם סדרות).

רק מה בסמיכות לתשלומים קיים פוטנציאל רווח גדול מעצם התשלום (שאכן התרחש), בשלושה-ארבע הפעמים הקודמות כניסה לפני יום הקום ויציאה לאחר יום האקס הביא רווח נאה למשקיעים - רווח בפועל שגם אני נהנתי מימנו...

בפעם האחרונה (והרי זה תמיד קורה בפעם האחרונה) - היה תשלום אך לא התממש פוטנציאל הרווח! נדגיש כי מי שרצה לצאת היה יכול לצאת! אני בחרתי שלא ומניתי את הסיכונים. יכול להיות שיש משקיעים שלא מבינים את הסיכונים ולכן אני מאמין כי התייחסותי אליהם (לסיכונים) משרתת את המטרה, וכמו כל סיכון יש סבירות להתרחשותו - הפעם הסיכון התרחש - ואכן נגרם הפסד!

טענתי כעת היא כי במיצוע ובהתייחס לנקודה הסופית, למרות שעדיין קיים סיכון (כפי שכבר פורט וחושב), ניתן לצמצם משמעותית את ההפסד אם לא להכנס לרווח.

אך בדברים אלא כבר נגענו...

לגבי שאלתך על אנגל - דבר ראשון נדגיש כי מדובר בהצעה קיים שלא אושרה ויש סבירות גבוהה כי לא תאושר!

ההצעה מתייחסת לתגמול גם של מחזיקי חוב אנגל משאבים וגם של מחזיקי אנגל יורו לפי יחסים מסויימים (כאשר ברור שמחזיקי החוב של החברה שבה הנכסים יקבלו יותר).

אם ההצעה תאושר (ואני מאמין כי היא לא תאושר ביחסים המדוברים) - החוב שיוחזר יהיה גדול ממחיר החוב האחרון (לפני שהפך ללא סחיר). אך מוקדם מדי לדבר על כך...
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

התפתחות במטיס,

האם מטיס התפרקה מכל יתרת
    נכסי הנדלן שהיה לה בעקבות העסקה.?

הנכסים שנשארו זה רק האחזקה בפטרו?

כל הנדלן שהיה לה שווה רק 320 אלף יורו אחרי הוצאות?

http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... _cd=652332

משהו אחד בעייתי בכל שיטת ההשקעה באג"ח זבל וכבר דנו בזה בעבר אלון אבל מתבטא פה במלוא עצמה הוא יחס הסיכון סיכוי שהוא רע מאוד לטובתנו ועיסקה אחת כושלת ועוד אחרי מיצוע מה שמגדיל את סכום ההשקעה וגם ההפסד, יכולה למחוק לנו רווחים מכמה וכמה עיסקאות לפני.
    פה במטיס לא רק שהפסדנו אלא גם התבצע לפחות מיצוע אחד במהלך הירידות ובהפסד של 60 אחוז(אצלי זה 70 אחוז) שיתכן שיגדל זה הפסד גבוה מאוד אם נשווה לשאר העיסקאות שהיו פה בכותרות מתחילת השנה.
    טאו אג"ח ב זו דוגמא טובה לאג"ח שנתן עליה יפה בתחילת השנה שאני ניצלתי כדי לצאת אבל בסופו של דבר חזר הכל אל אזור מחיר הכניסה כיום וזה אחרי לא מעט זמן בפנים. גם מי שלקח רווח הוא הגיע במקסימום ל30 אחוז וכמובן שבלתי אפשרי לתפוס מקצה לקצה.
    יורוטרייד גם עיסקה שהיתה ברווח נאה וחזרה הכל.
    מעריב זו עיסקה מוצלחת אבל גם היתה בהפסד לא קטן ועברה מיצוע ושם ללא הכניסה של נוחי(אמנם הערכת שיקרה משהו בסגנון אבל זה התרחיש הטוב) זה היה יכול להגמר כמטיס 2 וגם זה בסכום גדול יותר בגלל המיצוע. גם עכשיו לאחר כל העליות הרווח הוא לא עצום באזור ה25-30 אחוז ולא מתקרב ללכסות את ההפסד במטיס.
    אז אני לא בא פה לעשות דין וחשבון כמה הרווחת או הפסדת , רק לדון בקונספט שאם הסתברותית אחת לכל כמה עיסקאות התרחיש הרע כמו מטיס מתממש ההפסד שם ובסכום גדול מוחק כמה וכמה עיסקאות שבהן קרה התרחיש הטוב, בהחלט לא יחס סיכון סיכוי שעובד לטובתנו.

אינדיאנה השאלה שצריכה לעלות היא כמות ההשקעות המדוברות ויחס ההפסד בהם ולא הסתכלות על השקעה בודדת וקיזוז מולה.

אם ניקח את 70 ההשקעות האחרונות (ונכון שהיו השקעות שהניבו 10-15%, אך היו גם השקעות שהניבו 200% ואף יותר מכך) היו 5 "כשלונות" (והגרשיים זה בגלל שארבע מאותם חמש עדיין לא סיימו את חייהם - ובנקודה הסופית יכול להתברר כי לא היה הפסד או כי הוא זניח) ובכשלונות אני מתייחס למחיקת ההשקעה, הרווח ההוני שנעשה - גדול פי שלושה מהמדדים הרלונטיים! (נתוני אמת, לא סתם דיבורים).

אז נכון שהיה משבר שהטיב עם הסטטיסטיקה, אך אנו משתמשים בשיטה זו בגלל המשבר באופן רחב ולא להפך. כלומר - בימים כתיקונם, יחס ההשקעה באגחים מסוכנים צריכה להיות נמוכה הרבה יותר מיחס ההשקעה ב"סקטור" זה במשבר - ועדיין בימים כתיקונם גם זה אפשרי כאשר מתייחסים למשברים בענף מסויים או מול חברות מסויימות - שאינן מוצדקות ביחסים פיננסיים או כללים כלכליים!

מעבר לכך, כפי שאני מדגיש בקורס - זהו רק אחד מסך סגנונות ההשקעה שיש לחלק את התיק אליהם. מי שמשתתף בקורס מכיר ויודע כי ניצול כשלי שוק אינו מתמקד רק באגחים של חברות לקראת או בתוך הסדר/פירוק אלא גם בניצול אירועים, שימוש בהודעות (מתוכננות ובלתי צפויות), השקעה על בסיס שווי ערך (שווי אמיתי של נכסים), וכן גם השקעות בסיכון נמוך (תוך חלוקת התיק ע"פ מעגל הכסף!).

בכל הדיבור פה התייחסנו רק לנתבך אחד מתוך מספר נתבכים שמהווים תיאוריה כוללת להשקעה - ולכן אינה עומדת בפני עצמה!

אך אפילו אם נדבר על נדבך זה בלבד נוכל להשוות לאגח קשת עם יותר מ- 200% רווח, לפולישק עם כמעט 200% רווח, על ארזים עם 70% - כלומר בשלושת ההשקעות הנ"ל כוסו כמעט 5 "כשלונות" מלאים (סך הכשלונות שלנו בשנתיים + האחרונות) , מי שמשתמש כמוני בשיטת המנות לפיכך כיסה לפיכך את ההפסדים הצבורים וכל עסקה נוספת היא רווח נטו.

נכון שמדובר על מקרה קיצון של רווחים גבוהים (אני לא טוען כי כל ההשקעות מניבות רווחים כאלה) אך מקרי קיצון חיוביים מקזזים מקרי קיצון שליליים ואנו נשארים עם התווך של בין לבין שמניב תשואה עודפת על השוק!

נוכל להזכיר מקרי קיצון נוספים (בחיובי) באג"ח - אינטרקיור - 60%, ארזים - 65%, בסר ואלבר ומנופים עם יותר מ- 100% רווח, אפילו טאואר עם מימוש של 90% רווח בנייר אחד והמשך החזקה של נייר שני עם יותר מ- 130% רווח פוטנציאלי!

ובין לבין הרבה ניירות עם 10-15-20-30-40% רווח ובתקופות קצרות הרבה יותר!

הבעיה היא כי אנשים זוכרים את המקרה האחרון בלבד או לא פועלים בשיטתיות או במנות - ולכן נופלים.

אך אם נחזור לנקודה שאיתה התחלתי, ברור שיש סיכון בהשקעות מסוג זה (במיוחד בטווח הארוך), אינני טוען אחרת, ולכן מדובר על נתבך אחד מאסטרטגיה כוללת של השקעות בפיזול בין "תיקים" (שים לב שעוד לא הזכרנו מניות - כאשר ברור ואני חוזר ואומר - גם שם צריך להיות) שונים ושימוש בכלים כמו מעגל הכסף, כרית המזומנים, מדד מהירות הכסף, ניתוחים כלכליים ושימוש ביחסים פיננסיים של החברות!

הבעיה שעומדת בפני היא שלא ניתן להעביר הכל בפוסט בודד בפורום - לכן אני מעודד את הקוראים ללמוד את הדברים בצורה מסודרת יותר - הפורום הוא רק פתיח לעולם ההשקעות שעשיר בתוכן ומידע!
    אלון פיאדה

לכל מי שקיווה שהנושא הזה ידעך מעצמו ויעלם אל השקיעה, כנראה שכל הזמן יש חדשות בנושא שמצריכות התייחסות.
    http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000661947
    כנראה שGPM בכל זאת שווה משהו אם קוטלר היה מוכן להעלות את ההצעה שלו ביותר מפי 2.
    אם תתקבל ההצעה הזאת זה לא אמור לכסות חלק לא קטן מתשלומי האג"ח והחוב לנושים בשתי החברות פטרו ומטיס?
    אשמח אם תתייחס מחדש לנושא גם ביחס לאסיפה שהיתה אמורה להיות השבוע ונדחתה ל17.7 .

במידה ויצא לפועל האגח של פטרו יצטרך להיות משולם (או להגיע להסדר במסגרת אותו הסכם).

כמו כן ההחזקה של מטיס בפטרו אומנם מדוללת אך עדיין מדובר בהחזקה שלא תילקח ע"י נושי חברת פטרו ולכן יש בכך ערך כולשהו עבור מחזיקי החוב של מטיס עצמה.

הגיוני גם שיהיו אלו דין ודברים עם מחזיקי האגח של מטיס שכן ההחזקה העיקרית של החברה מדוללת ובגלל שלאחר מכן יהיה ערך כולשהו להחזקה עצמה בעלי מטיס יצטרך להגיע להסדר כולשהו עם הנושים או שההחזקה תעבור לידיהם.

עדיין מוקדם לדבר על תחשיבים שכן ישנם עדיין פרמטרים רבים שאינם ידועים...
    אלון פיאדה

אורח

ציטוט פורסם במקור על ידי אינדיאנה
    לכל מי שקיווה שהנושא הזה ידעך מעצמו ויעלם אל השקיעה, כנראה שכל הזמן יש חדשות בנושא שמצריכות התייחסות.
    http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000661947
    כנראה שGPM בכל זאת שווה משהו אם קוטלר היה מוכן להעלות את ההצעה שלו ביותר מפי 2.
    אם תתקבל ההצעה הזאת זה לא אמור לכסות חלק לא קטן מתשלומי האג"ח והחוב לנושים בשתי החברות פטרו ומטיס?
    אשמח אם תתייחס מחדש לנושא גם ביחס לאסיפה שהיתה אמורה להיות השבוע ונדחתה ל17.7 .
    שימו לב שהכתבה מטעה.

קוטלר לא העלה את הצעתו ביותר מפי 2.

קוטלר הוריד את הצעתו מ20 מיליון ל18 מיליון.

יתרת הכסף בהצעה היא הלוואת בעלים, מה עוד שלא אתפלא אם הלוואת הבעלים תקבל עדיפות כך שאם במקרה מצב פטרו ישתפר והיא תחלק דיבידנד- לא הייתי בונה על כך שמטיס תקבל משהו מה33 מיליון דולר הראשונים.

בהצלחה למחזיקים.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות