הנה ביקורת בונה - מקבל באהבה!

אך אני לא חושב כי "בגדתי" באמון, תרחיש פסימי נלקח והוצג גם בהתחלה - מה לעשות - לעיתים תרחשיים פסימיים (גם אם סבירותם נמוכה מאוד) מתממשים!

ולמרות שגם אני לא הייתי רוצה להיות ב"סירה" של משקיעי מטיס היום - ואני מזכיר שגם אני בפנים, לדבר ולנתח לאחר כישלון זו לא חוכמה גדולה (כפי שגם מישהו אחר כתב כתגובה במקום אחר בפורום).

דרך אגב הסיכונים לא היו גדולים מאשר ניירות עבר, הרבה ניירות אחרים שדיברנו אליהם התבססו על נכס בודד, רק שאז לא התממשו התרחשיים הפסימיים...

מי שעוקב ומקשיב למה שאני אומר לאורך זמן (ולא ספציפית לגבי נייר אחד) בוודאי גם זוכר אותי אומר פעם אחר פעם כי כאשר נכנסים להשקעות מסוג זה יש להסתכל על התמונה הגדולה - וברור שחלק מאותם השקעות יפלו ויש לקחת את הדבר בחשבון ולקזז אותם מההצלחות - למעשה הקורס נפתח ומסתיים בדיוק בכך! (בוגרי המחזור האחרון בוודאי יכולים לאשש קביעה זו ) - מעבר לכך, על המשקיע ללמוד כיצד לבצע השקעותיו כך שפגיעה בהשקעה בודדת (או כאחוז מסך השקעותיו) לא תגרור אותו להפסד כללי - ואני מקדיש גם לכך זמן בהסבר על מעגל הכסף בקורס!

כך שמי שלא מפעיל את כלל הכלים שעמודים לרשות המשקיע, לא מנצל את כלל הפוטנציאל של השקעות מסוג זה ואכן לוקח סיכון במחיקה כואבת!

לגבי דבר אחד יש לי הסתייגות - "...אתה חייב להבין שאדם מן השורה שקורא בפורום הזה ולומד להעריך את דעתך ישאר באג"ח אם דעתך עליו חיובית אפילו אם כל הנורות האדומות מסביב נדלקות." - למרות שאני מודע שיש אנשים מסוג זה, אינני יכול לערוב להם שכן אני חוזר ומדגיש, פעם אחר פעם, לא רק את הסיכון בהשקעות והצורך בידע, ולא רק את הצורך בהתאמה של ההשקעה למשקיע ולא להפך, אלא בכך שיש לבדוק, לאמת ולקבל החלטה פרטנית - ולא לפעול בצורה עיוורת אחרי מה שאני כותב!

ולענייננו - החזקה בפטרו גרופ באותה עת לא היתה עדיפה על החזקה במטיס שכן מחירי הניירות היו שונים ממה שהם היום ויחס הסיכון/סיכוי לא הצדיק השקעה בפטרו ויותר מכך לא ייצגה פוטנציאל רווח - כך שזה היה בין השקעה במטיס לאי השקעה כלל ולא כחלופה השקעה בפטרו.

דרך אגב אמרו לנו אותו הדבר גם בחברות מסועפות אחרות (כדוגמת אנגל משאבים מול אנגל אירופה - ואנו רואים את אפשרות ההסדר בימים אלו וכפי שניתן לראות הדברים בקו הסופי אינם שחור ולבן!