לא יודע לגבי אנשים אחרים אבל אישית הביקורת שלי היא לא כלפי ההפסד העצום שעליו אני לוקח אחריות כמו כל דבר אחר, אלא כלפי יכולת ניתוח דוחות פיננסיים והמצב הכספי בכללי של החברה שבקטע הזה סמכתי על אלון יותר מכל אדם אחר ברשת כי הוא תמיד ביצע ניתוחים מעמיקים ומקצועיים של מצב החברות. יאמר לזכותו שהוא גם אמר כבר אחרי יום האקס באזור מחיר 58 שאפשר לצאת כמעט ללא נזק אבל לדעתו זה מחיר טוב והוא נשאר.
במקרה זה לדעתי הניתוח של אלון גם היה שגוי וגם לא היה שלם, גם ממה שהוא רושם למעלה לגבי סדר הקדימות של החוב ברור שמי שהאמין בכל האופרציה של מוני הראל היה צריך להחזיק את האג"ח של פטרוגרופ ולא מטיס כי מן הסתם אם בעלי האג"ח של פטרו לא יראו כסף אז מחזיקי מטיס בטח ובטח שלא יראו כלום , גם מקריאה של חומרים נוספים ברשת היה ברור שהמצב שם ממש קשה ולחברה יש נכס אחד ויחיד בארה"ב שקורס תחת הלוואה בריבית נשך שלא ברור איך תעמוד בו. בגלל זה גם אפשר לשים לב שאני זה שהצקתי לאלון לכל אורך הדרך לגבי האג"ח של מטיס כי לא הבנתי ממה נובעת האופטימיות היחסית שלו ובניגוד לכל הפעמים האחרות בהן אלון הציג ניתוח מפורט של נכסים מול התחיבויות והערכה מדויקת לגבי המחיר שהוא מעריך , במקרה זה התקבלו בעיקר תשובות בסגנון "המחיר כרגע אבסורדי" או "אני מאמין שבסוף נקבל מחיר גבוה יותר" , תשובות שעד היום לא ברור לי על סמך מה מבוססות.
אז לסכומו של ענין אני חושב אלון שדווקא בגלל שהרגלת אותנו לרמה גבוהה מאוד ומקצועית של ניתוח עד היום, נובעת האכזבה האישית שלי (מהניתוח הלוקה בחסר של המצב ולא מהמחיר אליו הגענו) שכן אתה חייב להבין שאדם מן השורה שקורא בפורום הזה ולומד להעריך את דעתך ישאר באג"ח אם דעתך עליו חיובית אפילו אם כל הנורות האדומות מסביב נדלקות.
מקווה שתקח את הביקורת הזו כבונה להמשך הדרך בפורום ולא כנסיון השתלחות או פגיעה.