אלון שלום,
אני עדיין מחזיק את הנייר ,הייתה היום ממש נפילה של 12% ,מה הסיבה לכך?
והאם להיפטר מהנייר שיש לי לא מחזיק יחסית כמות גדולה
תודה
אלון שלום,
אני עדיין מחזיק את הנייר ,הייתה היום ממש נפילה של 12% ,מה הסיבה לכך?
והאם להיפטר מהנייר שיש לי לא מחזיק יחסית כמות גדולה
תודה
לא צריך להיות אלון או מבין גדול כדי לדעת שבמחיר המגוחך שהגיע הנייר הזה כבר לא שווה לגעת בו בכל מקרה אלא אם כן נכנסת בשער נמוך מאוד וההפסד הזה כואב.
למי ששם משער 60 מאותה עיסקת "יום האקס מהגהנום" ומופסד 75 אחוז מהקרן כבר עדיף להשאיר את זה בתיק בתור חיש גד ולחכות לנסים.
השאלה למה הירידה הזו?
והאם צפויה עוד ירידה (למרות המחיר המגוחך)
כבר כמה ימים שזורקים סחורה בשוק בלי שום הבחנה וגם אג"חים טובים חוטפים אז באג"ח שבו אין בכלל קונים בגלל חוסר הודאות המוחלט ששורר במטיס זה רק טבעי שאנשים לחוצים שמחזיקים בנייר יפטרו ממנו, אם תשים לב כמעט תמיד הפער בין הקונים למוכרים הוא מספר אחוזים גדול וביום שבו המוכרים בפאניקה ומוכרים בכל מחיר זה טבעי שככה יגמר היום.
האם יהיו עוד ירידות? כמעט בודאות שכן, אין סיבה להניח שדווקא היום ראינו את התחתית שם, האם יש איזושהי משמעות למחיר 20, 15, 10 או 5? לא, זה גם ככה כבר תמחורים של פרוק אז כבר לא משנה המספר, מה שחשוב הוא שיהיה שם כבר הסדר ובהקדם.
אבל זו דעתו הבלתי מלומדת של מישהו שדווקא הנייר הזניח הזה הרס לו את השנה ולא השוק הקשה של 2011, עדיף שתחכה לתשובתו של אלון.
המחיר הנוכחי נראה לי אישית כאבסורד. צריך להיות ברור שהולכים להסדר, אך גם אם ניקח בחשבון תספורת גדולה בחוב והמרת חוב להון, מחיר סופי צריך להיות גבוה יותר. כמובן שאין בכך הבטחה כולשהי...
יש אמת בדברי הכותבים מלמעלה. כאשר אנו מדברים על שוק בעל סנטמנט שלילי, נייר שבו יותר מוכרים מקונים, אי וודאות גדולה וחברה שלא ברור עתידה - אכן המחיר כבר מאבד משמעות.
ועדיין אם נבחן היסטורית, אירועים בחברות דומות, ניתן לומר כי בממוצע המחיר הנוכחי משקף מחיר נמוך ממחיר בהסדר. כמובן שמדובר בממוצע בלבד - מה שאומר כי ישנם ניירות ששוים גם פחות (ואף אפס), אך את זה רק העתיד יגיד.
אלון פיאדה
"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"
האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.
תודה אינדיאנה ואלון ,תוך כמה זמן נראה לכם שיוודע לגבי ההסדר ?
איציק
הנפילות מוצדקות מאוד. לא הייתי מעיז להחזיק בנייר אבל אם כבר אתם בפניםו10000-15000 שקל שפעם היו לכם בפנים נשאר מספר בודד של אלפים, אזי שווה להשאיר את ההשקעה בתוך כבר.
בכל מקרה,
כפי שאני קורא את המהלך של מוני והוא השתלטות על הנכס המניב העיקרי של מטיס ולא באמצעות מטיס.
כלומר, אם עד עכשיו מטיס הייתה בעלת השליטה בפטרו ששולטת ב GPM אזי עכשיו מוני עוקף את כל החברות הציבוריות תוך ניצול היותו בעל שליטה בפטרו וקונה ישירות את הנכס של המרכזי של מטיס ופטרו.
אם החברות מטיס ופטרו יפשטו את הרגל... מוני עדיין ישאר עם השילטה בנכס המרכזי של החברה.
למעשה הצעד של קניית השליטה ולא במסגרת החברות הציבוריות מביאה את מטיס למצב של חדלות פירעון .
חידוד נקודה:
כאשר מוני ישתלט על GPM הוא ידלל את האחזקה של פטרו בחרה ודרך זה את האחזקה של מטיס.
שחר, יכול להיות שאתה צודק ואני אשמח לשמוע את דעתו של אלון שלא הגיב על ההודעה במאיה אליה קישרתי אבל אני לא בטוח שהשוק פירש כמוך את ההודעה, כי בעוד במטיס כבר לא נשאר הרבה לאן לרדת, בפטרו גרופ שהאחזקה היחידה שלה למיטב הבנתי היא GPM, אחרי כזו הודעה שבה למעשה לוקחים ממנה את הנכס היחיד שלה לטענתך, האג"ח היה אמור להתרסק לגמרי ולהתקרב לאזור המחירים של מטיס. במקום זה האג"ח בכלל לא זז וזה עוד ביום שבו היו ירידות רוחביות חדות בכל הסקטור הקונצרני ככה שהשוק ככל הנראה לא חושב כמוך.
שלום אלון היקרמה שלומך?
לי אין שום שאלה בקשר למטיס קפיטל אני בזמנו כאשר המלצת כדרכי אני בודקת והיטב.
החברה עצמה אין לה שווי היא קיקיונית et punto- אני מזמן יכולתי לרכוש אותה....וכאשר ראיתי זאת הבנתי הכל.
ברצוני להפנות תשומת ליבך לגלובס:
"הצרות של מוני הראל: מטיס קפיטל בצניחה והפועל ת"א אבודהזה לא היה החודש של מוני הראל: מהערות "עסק חי" לחברות בשליטתו, דרך אובדן השליטה בהפועל ת"א לאלי טביב וכלה בבעיות בחיים האישיים ■ "אפשר לצאת מהבוץ הזה", הוא אומר לבעלי האג"ח של החברות בקשיים ■ האם לאיש שבנה אימפריה מנעליים נגמר המזל?"איך אומרים בשפה האנגלית it never rains but pours
האיש, קרי הבעלים, הולך להפוך לדלפון אבל .......האג"ח אין מה להמליץ עליה ואתה כן המלצת עליה אלון היקר וחבל כי
ישנם אנשים שמה אתה אומר יעשו כי הם לא בודקים ולא מבינים .....תמיד קח זאת בחשבון......
אתה כבר מזמן הפסקת להתייחס לאג"ח כאג"ח אלא כמניה ולא היא......אבל אתה קצת יותר מבין בנושא ממני
- אני מודה - ו.......היו זמנים שעשית 200% !!!! ואני קצת קצת הרבה פחות אז שאפו עליך אבל לעולם אל תשכח
שאתה כבר סמכא בנשוא, בבואך ביום א' להרצות ולהמליץ לאנשים באתר, נקוט משנה זהירות.
הביקורת שלי הינה ביקורת בונה. לי לעולם לא גרמת, גורם ותגרום רחמנא ליצלן, להפסדים.....אני בודקת וכן מבינה
בנושא מה לעשות?
שבוע טוב מלא רווחים
Rר