x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 28

נושא: שאלה לאלון בקשר למטיס קפיטל אגחא

Re: שאלה לאלון בקשר למטיס קפיטל אגחא

אמנם אני אחראי למה שאני קונה ולא אלון,
    אבל אני מסכים איתך רמה אני לא מי יודע מה מבין ואני קניתי על פי המלצה של אלון
    אמנם לא כמות גדולה אבל הפסדתי כסף, בפעם הבאה אני אבדוק יותר בעצמי 8-)
    לא בא בטענות רק מתאר מצב

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 26&fid=585
    אפשר להתחיל להגיד קדיש על הכסף

הי אינדיאנה מה שלומך?
    אתה מושקע במטיס קפיטל? (לא חייב לענות כמובן סתם דואג לך.. :roll: אני אגב לא מושקע).

שאלה ,למי יש עדיפות מבחינת קבלת הכסף בפירעון מיידי
    למחזיקי מטיס קפיטל או פטרו גרופ??
    וכביכול באיזה חברה נמצאים הנכסים העיקריים?
    תודה לכל מי שיכול לענות

לבעלי החוב של פטרו גרופ יש עדיפות ברורה מול הנכס העיקרי שהינו ההחזקה בחברת GPM.

השרשור הוא: מטיס קפיטל --> פטרו גרופ --> GPM
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

מה ההתייחסות שלך לגבי המצב הנוכחי אלון? כי כרגע נראה שתהיה כניסה להליך ארוך מאוד אפילו שנים שבסופו נראה חלק זעום מאוד אם בכלל ממטיס מה שיגרום לכל מי שהלך בעקבותייך (ולכל אורך הדרך החל מ-60, 40 ,30 וכו אמרת שהמחיר אבסורדי בעינייך וחיזקת בדרך מה שאומר שגם אתה בהפסד גדול מאוד עם סכום שהוא כנראה לא קטן אחרי כל החיזוקים שאמרת שעשית) להפסד קשה מאוד שמאפיל על רוב אם לא כל הרווחים שראינו בפורום בעבר.
    וכן, מוטי, אני מושקע שם משער 60 (וזה עוד אחרי קבלת תשלום על 20 אחוז קרן שעליו גם היה צריך לשלם מס) שזה בערך השער שכל מי שהלך בעקבות אלון נמצא בו ולמזלי לא חיזקתי בירידות כי מקריאה של החומר זה היה נראה שהולך לכוון הזה.
    בברכת חג שמח.

ההפסד הנוכחי (כאשר לוקחים בחשבון את התשלום בפועל) עומד על כ-60% (עד 70% תלוי במחיר כניסה ובמחירי המיצוע), אך זהו בהחלט לא מאפיל על הרווחים באופן כללי (לפחות עבורי)...

ולמרות שזה לא נעים להפסיד זה בהחלט חלק שיש לקחת בחשבון... ומעבר לכך אני לא חושב כי המחיר יחזור למחיר המקורי אך באותה המידה אני מאמין כי בנקודה הסופית התקבול יהיה גבוה ממחיר השוק הנוכחי... כמובן שניתן לצאת ולממש ולהעביר להשקעות אחרות וכן מדובר בתהליך שעלול להיות ארוך, אך כרגע אני אישית נמצא בהמתנה מבחינת הנייר הזה לפחות...
    אלון פיאדה

ממליץ גם לקרוא את הכתוב פה - viewtopic.php?f=85&t=13389

מאוד רלונטי לדיון הנוכחי...
    אלון פיאדה

לא יודע לגבי אנשים אחרים אבל אישית הביקורת שלי היא לא כלפי ההפסד העצום שעליו אני לוקח אחריות כמו כל דבר אחר, אלא כלפי יכולת ניתוח דוחות פיננסיים והמצב הכספי בכללי של החברה שבקטע הזה סמכתי על אלון יותר מכל אדם אחר ברשת כי הוא תמיד ביצע ניתוחים מעמיקים ומקצועיים של מצב החברות. יאמר לזכותו שהוא גם אמר כבר אחרי יום האקס באזור מחיר 58 שאפשר לצאת כמעט ללא נזק אבל לדעתו זה מחיר טוב והוא נשאר.
    במקרה זה לדעתי הניתוח של אלון גם היה שגוי וגם לא היה שלם, גם ממה שהוא רושם למעלה לגבי סדר הקדימות של החוב ברור שמי שהאמין בכל האופרציה של מוני הראל היה צריך להחזיק את האג"ח של פטרוגרופ ולא מטיס כי מן הסתם אם בעלי האג"ח של פטרו לא יראו כסף אז מחזיקי מטיס בטח ובטח שלא יראו כלום , גם מקריאה של חומרים נוספים ברשת היה ברור שהמצב שם ממש קשה ולחברה יש נכס אחד ויחיד בארה"ב שקורס תחת הלוואה בריבית נשך שלא ברור איך תעמוד בו. בגלל זה גם אפשר לשים לב שאני זה שהצקתי לאלון לכל אורך הדרך לגבי האג"ח של מטיס כי לא הבנתי ממה נובעת האופטימיות היחסית שלו ובניגוד לכל הפעמים האחרות בהן אלון הציג ניתוח מפורט של נכסים מול התחיבויות והערכה מדויקת לגבי המחיר שהוא מעריך , במקרה זה התקבלו בעיקר תשובות בסגנון "המחיר כרגע אבסורדי" או "אני מאמין שבסוף נקבל מחיר גבוה יותר" , תשובות שעד היום לא ברור לי על סמך מה מבוססות.
    אז לסכומו של ענין אני חושב אלון שדווקא בגלל שהרגלת אותנו לרמה גבוהה מאוד ומקצועית של ניתוח עד היום, נובעת האכזבה האישית שלי (מהניתוח הלוקה בחסר של המצב ולא מהמחיר אליו הגענו) שכן אתה חייב להבין שאדם מן השורה שקורא בפורום הזה ולומד להעריך את דעתך ישאר באג"ח אם דעתך עליו חיובית אפילו אם כל הנורות האדומות מסביב נדלקות.
    מקווה שתקח את הביקורת הזו כבונה להמשך הדרך בפורום ולא כנסיון השתלחות או פגיעה.

הנה ביקורת בונה - מקבל באהבה!

אך אני לא חושב כי "בגדתי" באמון, תרחיש פסימי נלקח והוצג גם בהתחלה - מה לעשות - לעיתים תרחשיים פסימיים (גם אם סבירותם נמוכה מאוד) מתממשים!

ולמרות שגם אני לא הייתי רוצה להיות ב"סירה" של משקיעי מטיס היום - ואני מזכיר שגם אני בפנים, לדבר ולנתח לאחר כישלון זו לא חוכמה גדולה (כפי שגם מישהו אחר כתב כתגובה במקום אחר בפורום).

דרך אגב הסיכונים לא היו גדולים מאשר ניירות עבר, הרבה ניירות אחרים שדיברנו אליהם התבססו על נכס בודד, רק שאז לא התממשו התרחשיים הפסימיים...

מי שעוקב ומקשיב למה שאני אומר לאורך זמן (ולא ספציפית לגבי נייר אחד) בוודאי גם זוכר אותי אומר פעם אחר פעם כי כאשר נכנסים להשקעות מסוג זה יש להסתכל על התמונה הגדולה - וברור שחלק מאותם השקעות יפלו ויש לקחת את הדבר בחשבון ולקזז אותם מההצלחות - למעשה הקורס נפתח ומסתיים בדיוק בכך! (בוגרי המחזור האחרון בוודאי יכולים לאשש קביעה זו ) - מעבר לכך, על המשקיע ללמוד כיצד לבצע השקעותיו כך שפגיעה בהשקעה בודדת (או כאחוז מסך השקעותיו) לא תגרור אותו להפסד כללי - ואני מקדיש גם לכך זמן בהסבר על מעגל הכסף בקורס!

כך שמי שלא מפעיל את כלל הכלים שעמודים לרשות המשקיע, לא מנצל את כלל הפוטנציאל של השקעות מסוג זה ואכן לוקח סיכון במחיקה כואבת!

לגבי דבר אחד יש לי הסתייגות - "...אתה חייב להבין שאדם מן השורה שקורא בפורום הזה ולומד להעריך את דעתך ישאר באג"ח אם דעתך עליו חיובית אפילו אם כל הנורות האדומות מסביב נדלקות." - למרות שאני מודע שיש אנשים מסוג זה, אינני יכול לערוב להם שכן אני חוזר ומדגיש, פעם אחר פעם, לא רק את הסיכון בהשקעות והצורך בידע, ולא רק את הצורך בהתאמה של ההשקעה למשקיע ולא להפך, אלא בכך שיש לבדוק, לאמת ולקבל החלטה פרטנית - ולא לפעול בצורה עיוורת אחרי מה שאני כותב!

ולענייננו - החזקה בפטרו גרופ באותה עת לא היתה עדיפה על החזקה במטיס שכן מחירי הניירות היו שונים ממה שהם היום ויחס הסיכון/סיכוי לא הצדיק השקעה בפטרו ויותר מכך לא ייצגה פוטנציאל רווח - כך שזה היה בין השקעה במטיס לאי השקעה כלל ולא כחלופה השקעה בפטרו.

דרך אגב אמרו לנו אותו הדבר גם בחברות מסועפות אחרות (כדוגמת אנגל משאבים מול אנגל אירופה - ואנו רואים את אפשרות ההסדר בימים אלו וכפי שניתן לראות הדברים בקו הסופי אינם שחור ולבן!
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות