x

עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 17

נושא: אגח אלביט הדמיה

אגח אלביט הדמיה

מישהו יודע למה האגח של אלביט הדמיה יורד כל כך?
    תודה

Re: אגח אלביט הדמיה

מצטרף לשאלה.
    חיפשתי בכל הרשת הסבר ולא מצאתי.

לדעתי אין סיבה ניראית לעין. האג"ח מדורג A, אין הרבה אגח"ים בדירוג זה עם תשואה טובה כמו אלביט. לא היתה שום הורדת דירוג.
    האג"ח מתקן למעלה עכשיו לפי מה שאני רואה במיסחר, כניראה שהפניקה היתה מיותרת ומוגזמת.

ציטוט פורסם במקור על ידי molty
    לדעתי אין סיבה ניראית לעין. האג"ח מדורג A, אין הרבה אגח"ים בדירוג זה עם תשואה טובה כמו אלביט. לא היתה שום הורדת דירוג.
    האג"ח מתקן למעלה עכשיו לפי מה שאני רואה במיסחר, כניראה שהפניקה היתה מיותרת ומוגזמת.
    מוטי, אם יש משהו שלמדנו הוא שכאשר סוכנויות הדרוג "נזכרות" להוריד את הדרוג האג"ח כבר יהיה בתשואה דו ספרתית ואפילו גבוהה ככה שלא הייתי בונה על זה אם אתה מתכנן להכנס לשם. לא ברור מה קרה אבל מההתנהגות של המניה בשנתיים האחרונות אני חושב שצריך להזהר מאוד שם. לא חושב שיש מניה בת"א 100 (או לשעבר) שכל כך ירדה בזמן שכל השוק נהנה מהראלי.
    אמנם נראה מפתה לקחת אג"ח כמו א עם מעל 7 אחוז צמוד מדד במח"מ קצר בדרוג 2A (אין דברים כאלה) אבל אם בסוף יתברר שבאמת יש שם צרות (ואתה האחרון שתדע על כך) אז לאג"חים יש עוד הרבה לאן לרדת בטריטורית התשואות הדו ספרתיות.

הי אינדיאנה,
    מסכים איתך שאין דבר כזה "ביטחון מוחלט" באג"ח קונצרני. אבל במיוחד לאור התנהלות המניה של אלביט שירדה ב9% ותיקנה ועלתה חזרה כמעט באותו שיעור מחזקת את הערכה שלא היה בסיס רציני לירידה.
    יתירה מכך, כולנו יודעים שלהבדיל ממניה שאין לה באופן תיאורטי שום תיקרה או ריצפה כשהיא יורדת או עולה (פסיכולוגיה בתוספת נתונים והתנהגות עדר לעיתים קרובות...), לאג"ח בהתאם לתשקיף יש התחייבות לשלם בהתאם לפארי ולתחזית תשלומי הקופונים.
    ראה מה קרה עם טבע שירדה בעשרות אחוזים (!) מתחילת השנה , תיקנה וממשיכה בתיקון למעלה.
    כאסטרטגיה אני אישית לא ממליץ על השקעה באג"ח אחד אלא בפיזור בתיק האגחי"ים לפחות של 6-8 אגח"ים שונים.
    מחר יום חדש ניראה מה יקרה...
    בהצלחה לכולם 8-)

ושוב הוכח שאין עשן בלי אש בשוק ההון הישראלי, אף אחד לא מכר אתמול סתם, מקורבים ידעו את מה שמפורסם היום ויצאו במחירים סבירים. מוטי, הנקודה שלי היתה לא לגבי זה שאין דברים בטוחים בשוק ההון אלא לגבי זה שאלביט הדמיה לא נתפסה בעיניי כאג"ח סולידי יחסית ולכן 7 אחוז תשואה צמוד למדד בכלל לא עושה לי את זה ביחס של סיכון / סיכוי בחברה שלפי שער המניה שלה היתה בהחלט תחושה שיש סיכוי להסדר חוב, וחברות שהולכות להסדר חוב נסחרות ב20 אחוז תשואה לפחות לא 7.

לדעתי היום מדובר בפאניקה נטו באגחי"ם, לגבי המניה סיפור אחר.
    כוונתי בחשיבות הדירוג לאג"ח נובעת מסיבה אחת ויחדה לאוו דווקא מאמון בחברות הדירוג...
    כל עוד האג"ח מדורג בכלל ובפרט בדירוג סביר גם אם ירד לדירוג נמוך יותר (כמו שקרה בפטרוכימים ב'), לועדות ההשקעה של ה"מוסדיים" שמחזיקים במסה של כספי הציבור, "מותר" יהיה להשקיע באג"ח, כי כידוע המוסדיים מחוייבים להשקיע בהתאם להנחיות ועדת חודק, כאשר דירוג מה לעשות הוא פרמטר קריטי מבחינתם.
    גם באמפל עם יוסי מימן, ואפילו "במניית העם" טבע ראינו טלטלות ותיקונים, לא בטוח שזה מה שיקרה באלביט\ אני כל עוד אין ירידה משמעותית בדירוג, פחות מוטרד.
    ולסיום, כפי שציינתי, אני מאוד ממליץ על פיזור תיק אג"ח קונצרני על קבוצת אגח"ים ולא להסתפק באג"ח אחד, לעיתים קרובות "כעצות אחיתופל" של יועצים ובנקאים...

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות