x

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 11 עד 17 מתוך 17

נושא: אגח אלביט הדמיה

Re: אגח אלביט הדמיה

אולי כל הבלאגן בגלל זה ...
    http://www.globes.co.il/news/article...did=1000648069

היום כבר לא עמדתי בפיתוי ולקחתי דגימה בהדמיה א, באזור ה15 אחוז תשואה לאג"ח במח"מ קצר עם הרבה כסף בקופה לשלם (לפחות אותו, לא יודע מה עם הארוכים) זה כבר נראה לי פאניקת יתר אבל אשמח לשמוע מה דעתו של אלון.

לאינדיאנה היקר,
    מאוד מעריך את דעתך, בהחלט חומר למחשבה. למרות שאולי יסתבר מחר (היום), שגם אני צדקתי והיה מדובר בפאניקה מוגזמת (היום בוול סטריט אלביט עלתה 10% ..), בהחלט נוכחתי לדעת כפי שכתבת בעוד מועד בצדק רב ,שאנחנו "המשקיעים הקטנים" יודעים אחרונים, אם בכלל מה קורה באג"ח, והמקורבים כרגיל... מוכרים בזמן והאחרים המסכנים בסוף...
    אני אגב מכרתי כמות קטנה שלשום, אבל לא ניבהלתי מהידיעות/השמועות והמסך האדום של אלביט ד ז' והיתר, עדיין מאמין באלביט.
    מה שחמור מאוד לדעתי אינדיאנה, שלכאורה עולה חשד כבד כי מי שמכר עוד לפני השמועות ניזון ממידע פנים, עבירה פלילית כידוע.. שווה בדיקה של רשות נ"ע.. למרות שאני בספק גדול אם מישהו יגלה עניין בחקירה כזו מסיבות די מובנות לצערנו...
    אז בהצלחה לכולנו ולדעתי המסקנה המתבקשת, פיזור, פיזור ו..פיזור ולא לשים את הביצים בסל אחד.

יש לי שתי שאלות דומות:
    1. למי שבכול זאת רוצה להכנס לאלביט הדמייה דרך אחד האג"חים, איזה אג"ח נראה לכם הכי מתאים?
    2. למי שיש אג"ח מסוים של אלביט הדמייה, האם כדאי להעביר את ההשקעה מאג"ח זה לאג"ח שהוצע בתשובה לשאלה הראשונה?

תודה לכולם.
    סביון.

אורח

אני הייתי ממתין לפני כניסה לאגחים משני סיבות:

1. אני לא אוהב להכנס בכאלו ירידות, מעדיף לחכות להתייצבות.
    2. לא אתפלא אם בקרוב ירדו דירוגי האגח של החברה, דבר שעלול לייצור לחץ מכירות מצד מוסדיים (בדומה ללחץ מהימים האחרונים).

בקיצור, האגחים מעניינים, אך לא מתאימים לדעתי לכניסה מיידית.

בהצלחה למחזיקים.

לדעתי יש סבירות להורדת דירוג "אחרי שהסוסים ברחו מהאוורווה" (הספקולנטים והמקורבים שאולי קיבלו מידע פנים..), אם זה יהיה בדומה לפטרוכימיים ,הורדת דירוג אחת או אפילו 2, זה לא מה שיקבע.
    חלוקת הקופון בחודש הבא באג"ח ז', התחלת רכישות ע"י החברה כפי שהצהירה, ואולי כניסת משקיעים שירצו לעשות סיבוב במצב התשואה ששילשה את עצמה תוך מיספר ימים. לדעתי גם אז ניראה תיקון למעלה. לא הייתי ניכנס עדיין באופן אישי, לדעתי כדאי לחכות יומיים ואז אולי (תחילת שבוע הבא) מתחיל ברכישת אגחי"ם סדרות ד' ז' ואולי גם אחרים.
    במקביל בוודאי שלא הייתי מוכר במחיר הנוכחי. כמו שהאג"ח ירד בתוך 3 ימים לדעתי הוא עשוי להעלות באותה מידה.
    בכל זאת, מדובר בחברה בשווי מעל 10 מיליארד ש"ח.
    בהצלחה לכולם.

כפי שכתבתי בשרשורים אחרים בנושא המדובר, לדעתי אכן מדובר בפניקה, אך ככל הנראה הירידות עצמן לא נגמרו.

כפי שצויין - יש חשש ממשי מהורדת דירוג, וגם אם ההורדה עצמה חסרת משמעות - היא תשפיע על השוק. כמו כן הסנטמנט השלילי בשוק ופדיון הקרנות לא מבחינים בין הניירות ולכן כאשר הכל יורד סביר להניח כי נייר זה עדיין לא ישנה את כיוונו.

בסיכומו של דבר ראינו ירידות בגלל הודעות שאינן קשורות באופן ישיר לאלביט הדמיה (למרות שישנה השפעה וקשר עקיף) - בניירות של אלביט. אני כן חושב שנראה את הניירות חוזרים לעלות בעתיד וכי המחיר הנוכחי יראה נמוך, אך:

(1) אנו עוד נראה ירידות לפני שנראה עליות.
    (2) אני מאמין כי לא יחזור מהר כל כך לשיא הקודם שכן היה מתומחר גבוה מדי (ועוד יש את השפעת עליית הריבית).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות