x




מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: 2 מתכונים מעולים למרקים קלים, בריאים ומזינים. באחריות.

  1. #1

    2 מתכונים מעולים למרקים קלים, בריאים ומזינים. באחריות.

    מרק שעועית וירקות ברוטב אדום (אילנה)

    המרכיבים: שעועית לבנה גדולה, שהושרת במים לילה שלם.
    שעועית לבנה קטנה שהושרת במים לילה שלם.
    שעועית אדומה קטנה שהושרת במים לילה שלם.
    2 בצלים לבנים חתוכים קטן.
    2 כפות שמן, לטיגון הבצל.
    250 גרם קופסא של רסק עגבניות
    6 עלים של עלי דפנה
    12 גרגירים גדולים של פלפל אנגלי.
    4 גזרים מנוקים, חתוכים לקוביות של כ-2 סנטימטר
    2 קולורבי בינוניים, קלופים, חתוכים לקוביות של כ- 2 סנטימטר.
    10 יחידות סוכרזית
    בערך 2 כפיות מלח, ולתקן תיבול בשעת הצורך. הטעמים צריכים להיות מאוזנים.
    מים רותחים עד כדי כיסוי מוחלט של הירקות ועוד 5 סנטימטר.

    אופן ההכנה :

    להכניס לסיר גדול את הבצל עם 2 כפות שמן, ולטגן עד הזהבה.
    להוסיף ביחד את כל שלושת סוגי השעועיות, ולערבב כ-10 דקות, מידי פעם.
    להוסיף את הגזר והקולורבי, להמשיך לערבב עוד כ- 5 דקות.
    להוסיף את רסק העגבניות, הסוכרזית, המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
    להוסיף מים רותחים כדי כיסוי מוחלט ועוד 6 סנטימטר.
    לטעום, לבדוק האם הטעמים מאוזנים ,בין הסוכר והמלח.
    לבשל על אש בינונית לפחות שעה וחצי, לבדוק שהשעועיות רכות.
    אם צריך להוסיף מים- תוסיפו.
    לתקן תיבול סופי אם צריך.
    בתיאבון.



    מרק דלעת/ דלורית , גזר ותפוחי-אדמה. (אילנה)


    המרכיבים :

    2 בצלים בינוניים, קצוצים דק.
    2 כפות שמן קנולה.
    1דלעת 500 גרם או דלורית, מנוקים, קצוצים לקטעים של 2 סנטימטר.
    6 גזרים , מנוקים, קצוצים לעיגולים ברוחב 2 סנטימטר.
    2 תפוחי אדמה , קלופים, קצוצים לקוביות של כ- 1.5 סנטימטר.
    מים רותחים לכיסוי פלוס 5 סנטימטר.
    אבקת מרק עוף, לפחות 2 כפות, והיתר- לפי הטעם של המבשלת.

    אופן ההכנה :

    לטגן את הבצל בשמן, בסיר גדול. עד שמקבל צבע זהוב וריח מתוק.
    להכניס לסיר את הדלעת / דלורית, את הגזר , ואת תפוחי האדמה.
    להוסיף מים רותחים .
    להוסיף לפחות 2 כפות אבקת מרק עוף.
    לבשל לא פחות משעה וחצי , לטעום, לתקן תיבול אם צריך. (הירקות צריכים להיות רכים וגם השעועית )
    אם צריך להוסיף מים במשך הבישול--- תוסיפו.
    לרסק בבלנדר מוט, עד שנהייה רך וחלק.

    אפשר, לא נחוץ,לערבב קצת שמנת מתוקה או שמנת חמוצה למרק, בצלחת.
    אפשר לשים עירית קצוצה דק, למרק בצלחת.
    עירית- מין מקלות ירק ירוק , דקיקים, בטעם בצל עם שום.
    בתיאבון.


    תיהנו עד בלי די. אני מבטיחה לכם.
    אילנה.

  2. #2

    Re: 2 מתכונים מעולים למרקים קלים, בריאים ומזינים. באחריות.

    אילנה היקרה,
    את כשרון הכתיבה אנו מכירים ומוקירים...
    את האהבה שלך לכול הבריות אנו מכירים ומוקירים...
    בנוסף לכול את בשלנית נהדרת!!!.
    כמה כשרון טמון בך!!
    תודה על הכול יוסי

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות