מרק שעועית וירקות ברוטב אדום (אילנה)

המרכיבים: שעועית לבנה גדולה, שהושרת במים לילה שלם.
שעועית לבנה קטנה שהושרת במים לילה שלם.
שעועית אדומה קטנה שהושרת במים לילה שלם.
2 בצלים לבנים חתוכים קטן.
2 כפות שמן, לטיגון הבצל.
250 גרם קופסא של רסק עגבניות
6 עלים של עלי דפנה
12 גרגירים גדולים של פלפל אנגלי.
4 גזרים מנוקים, חתוכים לקוביות של כ-2 סנטימטר
2 קולורבי בינוניים, קלופים, חתוכים לקוביות של כ- 2 סנטימטר.
10 יחידות סוכרזית
בערך 2 כפיות מלח, ולתקן תיבול בשעת הצורך. הטעמים צריכים להיות מאוזנים.
מים רותחים עד כדי כיסוי מוחלט של הירקות ועוד 5 סנטימטר.

אופן ההכנה :

להכניס לסיר גדול את הבצל עם 2 כפות שמן, ולטגן עד הזהבה.
להוסיף ביחד את כל שלושת סוגי השעועיות, ולערבב כ-10 דקות, מידי פעם.
להוסיף את הגזר והקולורבי, להמשיך לערבב עוד כ- 5 דקות.
להוסיף את רסק העגבניות, הסוכרזית, המלח, עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
להוסיף מים רותחים כדי כיסוי מוחלט ועוד 6 סנטימטר.
לטעום, לבדוק האם הטעמים מאוזנים ,בין הסוכר והמלח.
לבשל על אש בינונית לפחות שעה וחצי, לבדוק שהשעועיות רכות.
אם צריך להוסיף מים- תוסיפו.
לתקן תיבול סופי אם צריך.
בתיאבון.



מרק דלעת/ דלורית , גזר ותפוחי-אדמה. (אילנה)


המרכיבים :

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק.
2 כפות שמן קנולה.
1דלעת 500 גרם או דלורית, מנוקים, קצוצים לקטעים של 2 סנטימטר.
6 גזרים , מנוקים, קצוצים לעיגולים ברוחב 2 סנטימטר.
2 תפוחי אדמה , קלופים, קצוצים לקוביות של כ- 1.5 סנטימטר.
מים רותחים לכיסוי פלוס 5 סנטימטר.
אבקת מרק עוף, לפחות 2 כפות, והיתר- לפי הטעם של המבשלת.

אופן ההכנה :

לטגן את הבצל בשמן, בסיר גדול. עד שמקבל צבע זהוב וריח מתוק.
להכניס לסיר את הדלעת / דלורית, את הגזר , ואת תפוחי האדמה.
להוסיף מים רותחים .
להוסיף לפחות 2 כפות אבקת מרק עוף.
לבשל לא פחות משעה וחצי , לטעום, לתקן תיבול אם צריך. (הירקות צריכים להיות רכים וגם השעועית )
אם צריך להוסיף מים במשך הבישול--- תוסיפו.
לרסק בבלנדר מוט, עד שנהייה רך וחלק.

אפשר, לא נחוץ,לערבב קצת שמנת מתוקה או שמנת חמוצה למרק, בצלחת.
אפשר לשים עירית קצוצה דק, למרק בצלחת.
עירית- מין מקלות ירק ירוק , דקיקים, בטעם בצל עם שום.
בתיאבון.


תיהנו עד בלי די. אני מבטיחה לכם.
אילנה.