x

מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8

נושא: סנטראל יורו אגח א

סנטראל יורו אגח א

לאלון שלום
    מה קורה ל-סנטרל יורו בימים האחרונים ?לא ראיתי שום פרסומים מיוחדים
    תודה

Re: סנטראל יורו אגח א

התשלום הקרוב באוגוסט מובטח ע"י הבעלים.

אלון דעתך על האגח הנ"ל לאור ההתחיבות של עופר.

http://maya.tase.co.il/bursa/report.asp ... ompCd=1491

כפי שהיה עם האגח של מעריב אני נוטה לכך שהתייחבות מסוג זה מורידה את הסיכון לאפס, אך שים לב כי ההבטחה לגיבוי התשלום הינו רק עבור התשלום הקרוב, מה שאומר שכניסה כעת והמתנה למכירה לפני מועד התשלום עצמו היא האסטרטגיה הרצוייה לסיכון הפסד נמוך שכן ברגע שהתשלום מובטח סביר להניח כי מחיר השוק של הנייר לקראת התשלום יעלה או לפחות לא יירד מערכו הנוכחי.

בטווח הקצר לעומת זאת עדיין יכולה להיות זחילה למטה, כפי שניתן לראות שאכן קורה בפועל מאז הקפיצה במחיר השוק שנגרמה מעצם ההודעה עצמה.

אך עדיין לא מדובר בסיכון אפס כלל - שכן מחיר השוק במועד הקובע יכול להיות נמוך מהמחיר הנוכחי, גם אם המרווח להפסד נמוך הוא עדיין קיים. לפיכך ניתן להכנס להשקעה בנייר זה (לדעתי) תוך ידיעת הסיכונים הכרוכים באי יציאה מהאגח לפני התאריך הקובע (שכן לאחריו ישנה סבירות גבוהה לכך שמחירו בשוק ייפול בצורה חדה).
    אלון פיאדה

"לימוד והעמקת הידע הפיננסי האישי הם חובתו של כל אדם בעידן בו אנו חיים"

האמור לעיל אינו מהווה חלופה לייעוץ אישי
    המותאם לצרכיו של המשקיע, ע"י יועץ מוסמך.
    הכותב עשוי להחזיק בני"ע בהם עסקה הודעה זו.

אלון שלום
    התשלום עבר בשלום
    מה דעתך לגבי ההמשך,האם כדאי הסיכון לקנות כעת עוד ,התשואה פנטסטית והמחיר העכשוי כל כך מפתה!!!

נכון המחיר מפתה, יש רבים כאלה בשוק היום, וברור לי כי מרבית הניירות ישלמו בסופו של דבר - תרחיש בו מרבית החברות פושטות את הרגל אינו תרחיש ראלי, וגם אם יתברר כי התרחש - הבעיות שלנו לא הסתכמו בכך שהאגחים לא שילמו שכן הכסף לא יהיה שווה הרבה בכל מקרה.

ועדיין, המגמה השולטת היא שלילית והתנודתיות גבוהה. אני אישית ממתין בחוץ וחושב כי ראוי לחכות לשינוי מגמה כולל מאשר להיתפס בעוד גל של ירידות... לפחות עם הכרית שנמצאת בחוץ.
    אלון פיאדה

תודה אלון
    מה דעתך להכנס לאגחים של בעלי שליטה שקונים כרגע כגון אלבר,כלכלית,גזית ועוד,רובם A ,כדאי להכנס?
    ואשמח לשמוע ממך אתות כל כניסה מחודשת לאגחים מעניינים

בגדול קניית אגחים ע"י הבעלים או באמצעות החברות עצמן (קנייה חוזרת) הינו איתות חיובי למשקיעים.

מהצד השני כבר ראינו בעלים של חברות קונים אגחים בעסקאות גדולות ובסוף הניירות שלהם כן נכנסים לבעיות (ראה מקרה בן דב ותשובה) - כך שאין בכך הבטחה. אני אישית הייתי מתמקד ביכולת החברה להחזיר את החוב (הון עצמי, תזרים חיובי, נכסים ממשיים) ואם יש בתוך מגוון החברות שעומדות בקריטריונים הנ"ל גם חברה שרוכשת חזרה אגחים או שהבעלים קונה בשוק מסדרות החוב של החברה - אז מתחיל משם.

מהצד השני אני מזכיר כי אני מאמין שיש עוד להמתין, אנו במגמה שלילית ויש עוד חדשות רעות בדרך, כך שגם קנייה מוצלחת היום יכולה עדיין להיפגע בטווח הקצר-בינוני, אז קחו את זה בחשבון.
    אלון פיאדה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות